Оставете децата да псуват – ще разбират по-добре езика!

Tака децата ще разберат как това се отразява на другите
2 юни 2018 20:34, Боряна Павлова
28
Оставете децата да псуват – ще разбират по-добре езика!
Снимка: архив Reuters

Британска невробиоложка препоръчва да учим учениците да псуват, защото това би помогнало за социалното им развитие, съобщи в. "Индипендънт".

"Опитваме се да държим децата настрани от грубия език, докато могат да преценят как да го използват - каза Ема Бърн. - Убедена съм, че трябва да променим това свое отношение".

Ако децата бъдат учени да псуват, ще разбират по-добре езика, изтъква Ема Бърн, посочва БТА.

"Ако обсъждаме с тях честно защо хората псуват, тези думи не само ще бъдат демистифицирани, но и ще обясним емоциите на хората, които ги използват, каза Ема Бърн. Така ще помогнем на децата да си изградят толкова важната теория за съзнанието. Те трябва да научат как псуването се отразява на другите".

Известно е, че хората от всички култури псуват. Предишно изследване установи, че грубият език успокоява мозъка и дори облекчава болката.

В едно от изследванията по темата Ричард Стивънс от университета в Кийл накара доброволци да потапят ръцете си в ледена вода и установи, че ако псуват, издържат така с 50 процента по-дълго.


28
Още по темата: псуванедеца псуват
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
1
 
! Отговори
Киро Скалата преди 9 месеца
Също така, който ви се изпречи на пътя, застреляйте го, действа много успокояващо. Ама така бързо ще заменим демокрацията с анархия.
21
0
 
1
 
! Отговори
ветъро преди 9 месеца
добре де, това е най-лесното. да научим децата да ви теглят една сочна псувня! а после как ще могат да пcyват тук, да речем? като в потайни доби редакторчето, посещаващо гей-прайди ще заменя думите с многоточия и звездички. ако изобщо остави мнението.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Като се замисли човек, тая има известно право.
Заради такива ограничения, вече не можеш на някой "да го *** под вода докато изсъхне" например, щото не било прилично.
19
1
 
3
 
! Отговори
WTF? преди 9 месеца
Моляяяя? Няма ли да го разбират по-добре ако четат смислени книги?
18
0
 
3
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 месеца
Много актуално, но не е ново. Така и така децата нищо друго не се научават днес, освен да псуват. Предлагам Ема Бърн да бъде представена за Нобелова награда.
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всеки лечител ще ви каже, че когато човек мисли лошо и говори лошо за хората, се разболява сам. Първата стъпка към здравето, физическо и психическо, е липсата на зло отношение към каквото и да било.
16
0
 
6
 
! Отговори
do 12 преди 9 месеца
Не сте чувал стари жени да псуват по същия начин както аз въобще не съм чувала хората около мен да псуват. Мозъкът не ви е бил насочен в тази посока, да търси и възприема подобни звуци в съответната среда.
Мозъкът възприема и преценява избирателно, задържа това, което преценява за необходимо, от другото "се чисти". Здравият мозък, имам предвид.
15
3
 
3
 
! Отговори
Аман преди 9 месеца
Ако ви кажат: не псувайте, ще напсувате изказалият се. Затова, като ви кажат: псувайте, опърничевото във всеки човек спира псуването. Статията върши работа :) Аз на пенсионерски години пропсувах и голям зор видях, докато спра !
14
1
 
9
 
! Отговори
иван преди 9 месеца
В този сайт масово се рекламират зодии, хороскопи, татута, пускат се отскоро статийки за хитлер, сега и тази мапоумна статия. Поредния сайт, който се опитва да продава упадъчни тенденции.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Дейбъмамаи на британската психоложка! Тези съвсем изперкаха! След Нютон, Дарвин, Ръдърфорд и Хокинг там няма никой, койко да употребява горния си крайник! Егати смешния "експеримент"!
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен

такива фрази използваха бабичките на село към някое инатливо животно
---------------

Никога не съм чувал навремето старите жени да псуват.
Жените кълнат, мъжете псуват.
Нещо бъркаш понятията.
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
накара доброволци да потапят ръцете си в ледена вода и установи, че ако псуват, издържат така с 50 процента по-дълго
---------------

Не е само това.
С псувни се забиват криви пирони, развиват се ръждясали гайки, с псувни можеш да изкараш колата ако е затънала в кал или сняг.
10
1
 
3
 
! Отговори
история в истерия преди 9 месеца
и после да им ги оставим да им си върнат семето...нали са чукали децата си... та полееека лека, първо да ги напсуват, после един казачок с добермана и накрая да ги наевът в разкритията които доберманите ще сторят на мъжките им майки и женските им татулчовци, ха ха ха...и да идат да гледат мачовете, след което да поканят изеваните им/си родители да им гостуват на чай с бисквиди..ха ха ха
9
2
 
7
 
! Отговори
ъпсурт преди 9 месеца
Аз не разбирам как малките деца разбират какво значат думите при псуване освен чрез интонация, изражение на изричащия ги и реакцията на околните.
Меко казано странно ми изглежда също изричащият, според него, обиди да е способен въобще да изпитва любов. Или най-малкото да презира начина, който се е пръкнал самият той. Странно, но и жени псуват, значи, ако са вменяеми, считат че насилват другия при сексуален контакт.
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Като всяко нещо, приписвано за изследване на британските учени, липсват основни компоненти. Какво е псуване, за да пишат, че всички култури били псували. Ако не друго, и най-посредствения британски учен би трябвало да знае, че в немския език например ругатните не са с думи, изразяващи сексуален контакт.
7
0
 
4
 
! Отговори
И децата преди 9 месеца
гледат филми! Нали!!! Там не се псува.........Нали???
6
1
 
5
 
! Отговори
10 преди 9 месеца
Според мен ,те трябва да чуват псувните е да псуват с мярка,но това ли е най -важното за тяхното възпитание?Е, нека си правят изследвания!
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Често се случва, когато двама се псуват толкова много, че околните не могат да разберат, кой знае по-добре езика. Чак когато единия не издържи и гръмне другия става ясно !
4
2
 
26
 
! Отговори
Солидарен преди 9 месеца
Не е зле и да акат в класните стаи - така ще си изучават от малки физиологията..
3
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Оставете децата да правят секс, за да научат по-добре анатомията !!!