Оставете децата да псуват – ще разбират по-добре езика!

Tака децата ще разберат как това се отразява на другите
2 юни 2018 20:34,
28
Оставете децата да псуват – ще разбират по-добре езика!
Снимка: архив Reuters

Британска невробиоложка препоръчва да учим учениците да псуват, защото това би помогнало за социалното им развитие, съобщи в. "Индипендънт".

"Опитваме се да държим децата настрани от грубия език, докато могат да преценят как да го използват - каза Ема Бърн. - Убедена съм, че трябва да променим това свое отношение".

Ако децата бъдат учени да псуват, ще разбират по-добре езика, изтъква Ема Бърн, посочва БТА.

"Ако обсъждаме с тях честно защо хората псуват, тези думи не само ще бъдат демистифицирани, но и ще обясним емоциите на хората, които ги използват, каза Ема Бърн. Така ще помогнем на децата да си изградят толкова важната теория за съзнанието. Те трябва да научат как псуването се отразява на другите".

Известно е, че хората от всички култури псуват. Предишно изследване установи, че грубият език успокоява мозъка и дори облекчава болката.

В едно от изследванията по темата Ричард Стивънс от университета в Кийл накара доброволци да потапят ръцете си в ледена вода и установи, че ако псуват, издържат така с 50 процента по-дълго.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: псуванедеца псуват
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега изглежда странно, но аз не съм възприемала псувни, не съм ги чувала докъм 20-годишна възраст. Вкъщи никой никога не е псувал. Като се замислих по-късно, си спомних, че такива фрази използваха бабичките на село към някое инатливо животно, да , и един братовчед, като междуметие. Сега, след много години, възприемам псуващите хора ( сред тях и деца) като ядосани селски бабички, вкарващи някое добиче в правия път.Преди дни писахте за секса и интимността. Ето: секс далеч от интимност.
1
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Псуването е признак на ниска култура и лош вкус.От друга страна това е най-безболезненият начин за по изхвърляне на негативните емоции.И все пак.Грозно е.Човек се стреми нагоре а не в калта,нали?