Доказано: Живей бързо, за да си щастлив!

Натоварената програма е "символ на чест", сочи изследване
20 юни 2018 19:31,
10
Доказано: Живей бързо, за да си щастлив!
Снимка: Rеuters

Д-р Жанет Бикнел от университета Йорк в Торонто твърди, че забързаният начин на живот в мегаполиси като Лондон и Ню Йорк предизвиква чувство на задоволство сред жителите им, съобщи "Дейли мейл".

Твърде ангажираните хора там са по-щастливи от тези, които живеят в по-малки и спокойни места. Причината е, че използват по-добре времето си, а околните възприемат натоварената програма като "символ на чест".

Усещането на хората, че имат много задачи и малко време, за което да ги изпълнят, допринася за благосъстоянието им също толкова, колкото богатството или заплатата им, смята д-р Бикнел.

Тя подкрепя тезата си с резултатите от предишно изследване върху темпа на живота в градовете на 31 държави по света, предава БТА.

Екип от учени, ръководен от психолога от Калифорнийския университет професор Робърт Лавин, измери колко бързо пешеходците изминават разстоянието от 18 метра, средното време, което им отнема да си купят марка, и точността на случайно избрани часовници.

Резултатите показаха, че хората в по-гъсто населените градове се движат по-бързо от онези в по-малко населените места.

Оказа се, че по-бързата крачка води до по-силна икономика, тъй като градове като Лондон и Ню Йорк традиционно имат по-здрави икономики.

В местата с по-забързан начин на живот и нивата на тютюнопушене са по-високи, а жителите им са по-малко склонни да помагат на непознати в беда и са по-изложени на опасността да умрат от исхемична болест на сърцето.

Въпреки това проф. Лавин и колегите му откриха, че жителите на тези райони се чувстват по-щастливи от онези с по-бавен начин на живот.

Психологът твърди, че темпът на живот в тях е "свързан значително" с психическото, социалното и физическото благосъстояние на жителите им.

"По-високите нива на щастие в забързаните градове може да са резултат от по-силната им икономика, но връзката между доходи и благосъстояние е сложна", заяви д-р Бикнел.

Според нея щастието е свързано със заетостта, която много хора възприемат като "символ на чест". И именно многото ангажименти показват високите постижения на жителите на мегаполисите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
кон Стипаций преди 5 години
Правилно статията е в раздел Свободно време , но трябваше да е в подраздел ХУМОР ! Значи , който бърза да изкара парите на господарите си е по-щастлив ?!От много работа се става гърбат, алоу , не богат ! Робите трябва да работят здраво , зомбирани , че това е удоволствие , та да се гътнат скоропостижно , изцедени като лимон , защото "златният милиард" е на хоризонта , и всичките кинти дотогава трябва да са в правилните хора ...
8
1
 
8
 
! Отговори
щастието нагледно преди 5 години
Работното време трябва да е 6 часа и човек да живее близо до работа.. Стане 12 прибере се , нахрани се поспи 1 час после в 2 пак е на работа до 5, и след 5 на разходка някъде за по биричка...Без овъртайми и всякакви такива простотии....
7
4
 
14
 
! Отговори
150 км от Витошка преди 5 години
Пълни глупости са това за новите зомбита. Предпочитам да нямам много пари,но да си пийна една бира на обед и да си полегна. Тези де бързат до къде достигат ,може ли да ми кажете?
6
2
 
13
 
! Отговори
Х преди 5 години
Предпочитам спокойното пред забързаното.
5
1
 
15
 
! Отговори
Бързо щастие преди 5 години
Живей бързо, *** млад! Не е лишено от логика - високи нива на серотонин, докато се усетиш, колко пари имаш или нямаш....бърнаут, масивен ифаркт и Край! ;)
4
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До зрител 1Ти се чувствай заможен с ония 5 лева в мегаполиса а пък аз с милионите в малко градче в Западна Европа нека ми е зле.***'ай час и половина за работа с метрото в едната посока а пък аз за 5 минути с Ферарито стигам до плажа.Ай ти честита "значимост".
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълни дивотии........
2
3
 
15
 
! Отговори
Nix преди 5 години
Дрън дрън ярина ...????
1
15
 
6
 
! Отговори
зрител преди 5 години
Истина е ! Колкото човек е по-ангажиран толкова се чувства по значим ,по- пълноценен и вероятно по- заможен , а от там и по- щастлив. Разбира се има и изключения .