Жега: Кoи дрехи и бельо запарват повече?

Избягвайте дантелите
25 юни 2018 23:00, Иванка Гъркова
10
Жега: Кoи дрехи и бельо запарват повече?
Pixabay

Дрехите, които носите през лятото до голяма степен определят как ще се чувствате през деня. Има материи, които запарват и други, които държат прохлада в жегите. Но много жени не се съобразяват с това, когато пазаруват и често изпитват дискомфорт.  

Дрехи от изкуствени материи, стегнати дънки, които пускат боя и оцветяват кожата, сутиен, който не позволява да дишате нормално, дантелено бельо, дразнещо кожата, са най-често срещаните проблеми при обличане, които хората правят в своето ежедневие. Това оказва негативно влияние върху здравето им. 
 
Най-често срещаните грешки при жените:
 
1. Носене на дантелено бельо
 
Всяка жена трябва да има дантелено бельо в шкафа си, но е по-добре да не го употребява всеки ден, а само за някои поводи. Ежедневното носене на подобен род материя може да раздразни кожата и да предизвика обриви, ако тя е по-чувствителна. Освен това крие риск от заразяване с инфекции и запарва кожата. 
 
Бельото през лятото трябва да е предимно памучно, което позволява на кожата да "диша". Дори и тя да се изпоти, памукът може да попие течността. Бикини и прашки от бамбук, също се препоръчват в горещините. Те са антибактериални и поддържат нормалната температура на тялото. 
 
2. Носене на цветни дрехи и бельо
 
Много дрехи, които са от по-некачествени материи, са силно боядисани. Те не само трябва да се перат отделно, а и крият риск за здравето на притежателите им. Синята боя от дънките или черната от сутиени, бикини или тениски може да оцвети кожата и да попадне в дълбочина. Това води до появата на обриви, инфекции заради токсичните съставки в нея. 
 
Съветът на лекарите е да изхвърлите бельо, което оцветява, а дрехите, които пускат цвят, да се перат с подходящ хипоалергенен прах или омекотител. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
спарени бобърчета... лукс!
7
0
 
6
 
! Отговори
РазличноЕбилоПоМеста преди 5 години
До ЕдноИма книга пътепис от времето на Възраждането - "Няколко денЯ разходка по българските места". Забравих името на автора.Той описва български градове така, както ги е видял през 19-и век. Интересно е това, че за всеки град споменава какви *** носят жените. При някои крачолите се виждат дори под дългите рокли, а "въркузуните" им се влачат в прахта. Другаде са дълги само да коленете и т.н.От стари хора знам, че по селата дори и през 60-те години е имало баби, които никога не са носили ***.
6
1
 
4
 
! Отговори
Едно преди 5 години
време нашите баби са ходили без КЮЛОТИ и за това вентилацията там долу е била естественна,а прирастта на населението закономерен!?!?
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Партиен членАма в каква ситуация си ги виждал?Интимна? По време на медицински преглед? Или в хода на партийно събрание, когато идейните ти съратнички се разгорещят толкова, че докато се изказват и ръкомахат пламенно, полите им се веят така, че се вижда чак бельото?
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4Разбирам майтапа.Лошото е, че на 1 000 пушачи един разбира, че наистина може да предизвика огромна беля, когато хвърля незагасен фас, дори и да го хвърли върху камък.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато си простра гащите и пуша на балкона никога не хвърлям фасовете надолу , понеже ме е страх вятъра да не ги отвее фасовете в някой отворен прозорец и да стане голям пожар да се запалят газови бутилки и да загинат хора от входа и да дойдат пожарни коли и линейки със сирени ,ще дойдат и полицаи ,ще започне следствие и ще се докаже ,че аз съм виновен и ще ме покажат по всички телевизии , и тогаеа мама ще ще разбере че пуша.
2
3
 
13
 
! Отговори
Българката гащи нема преди 5 години
А най-умните ходят без бельо.
1
1
 
8
 
! Отговори
Папагал преди 5 години
Феминистките са виновни!Те измислиха вредните за здравето дрехи!КЪДЕ МИ Е ХАПЧЕТО?!Феминистките са го скрили! Те са виновни за всичко! Ама аз ще ги разоблича!Ха ха ха ха ха хааааааа!