Дни преди Световната купа по конна езда у нас

?46 500 е наградният фонд на състезанието
Обновена: 26 юни 2018 11:41 | 26 юни 2018 11:23,
1

Броени дни остават до началото на Световната купа по конна езда с прескачане на препятствия, която за поредна година ще се проведе в конната база в Божурище от 28 юни до 2 юли.

По време на четирите състезателни дни ще вземат участие около 172 коня, яздени от най-добрите професионалисти в света, а наградният фонд ще бъде 46 500 Евро, по думите на вицепрезидента на Българската федерация по конен спорт Крум Рашков.

Мениджърът на конната база в Божурище Димана Колева обясни, че ще има отборни и индивидуални състезания.

Тази седмица предстоят две световни купи - отборна и индивидуална. Крум Рашков уточни, че състезателите в отборната надпревара скачат под българския флаг. Той добави, че има система, която отчита точките и излъчва отбора победител.

Вицепрезидентът на Българската федерация по конен спорт разясни, че от тази година има 2 дивизии и участват 21 държави - всяка във своята група. Първите 2 отбора ще отидат на финал в Будапеща.

"Мина първото състезание в Атина преди десетина дни, като България е на второ място в отборната надпревара. Водим със 70 точки и имаме реален шанс да се класираме в Будапеща за първия финал", каза той в "България сутрин".

Полша, Русия, Украйна и Норвегия ще са сред страните - конкуренти в състезанията.

Димана Колева акцентира на добрата подготовка и организация на условията за конете и ездачите. "В Божурище за девета поредна година се организират състезания по конна езда", каза още тя пред Bulgaria ON AIR.

Надпреварата се очертава да бъде атрактивна - препятствията ще бъдат с височина над 160 см. като най-добрите ездачи от света ще вземат участие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари