Търкате с часове... Трикове за загорели съдове

На всеки се е случвало, но трудното идва след това
30
Търкате с часове... Трикове за загорели съдове
Снимка: pixabay

Дори да не сте сред най-разпалените кулинари вероятно поне веднъж кухненските съдове, в които готвите, са ви загаряли до неузнаваемост.

На всеки се е случвало. Трудното идва след това, когато трябва да ги почистите.

Вместо да търкате с часове без резултат, опитайте някои хитри трикове за почистване на загорели тенджери, тигани, тави.

1. Напълнете съда с гореща вода. Налейте в него препарат за миене на чинии или течен сапун. Поставете съда на котлона. Започнете да разбърквате с шпатола, докато усетите, че загорялото започва да се отделя от дъното и стените.

2. Не спирайте да разбърквате най-малко 15 минути, за да сте сигурни, че загорялото ще се отлепи лесно.

3. Когато сте сигурни, че повърхността на съда вече е освободена от грубия загар, почистете с телена четка, за предпочитане с дръжка, за да не нараните ръцете. Използването на тел се допуска само при съдове, чието покритие не може да се нарани с този метод, например стомана, чугун. Тефлоновите и керамичните съдове не биха издържали теста с телената четка.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
16
 
! Отговори
Ангелина преди 2 месеца
Гответе и не се заплесвайте в Facebook!
12
3
 
12
 
! Отговори
внимавайте преди 2 месеца
От много търкане на жена ми тенджерата стана на фурна.
11
3
 
7
 
! Отговори
**** преди 2 месеца
Ако искате да не ви загарят съдовете,не гответе в тях,карайте само на скара,хем е и по вкусно.
10
1
 
11
 
! Отговори
? преди 2 месеца
Какво е туй "шпатола"???
9
0
 
8
 
! Отговори
дайте преди 2 месеца
трикове за почистване на загорелия тиган отвън,за отвътре и баба знае
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
МИ ТЕ ТЕФЛОНОВИТЕ НЕ ЗАГАРЯТ, РОЖБО, ЗАЩО ДА ГИ ТЪРКАМ?
МЪЧИХ ЕДНА ТЕФЛОНОВА ТЕНДЖЕРА ДА ЗАГОРИ, НЕ ЩЕ И НЕ ЩЕ.
Т`ВА Е.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Наръсвате със сода бикарбонат и после заливате с оцет
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Идея 1 - Не оставяйте съда да заформи, като за начало.
Идея 2 - Инвестирайте в по-хубаво съдове.ако губите по 2 часа в търкане на съда, даже и веднъж седмично, това са 104 часа на година, загуба. За 104 часа, все щяхте да изработите за свястна тенджера.
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Купете си книга за начинаещи готвачи и не бъдете ***.
4
1
 
27
 
! Отговори
Бау преди 2 месеца
Аз търкам само талони за лотария! :D
3
0
 
12
 
! Отговори
И.Б. преди 2 месеца
По-лесно е да напълните загорелия съд с вода и добавите миялен препарат. След това
да оставите така приготвения съд цяла нощ. Сигурно имате и втора тенджера, така че загорелият съд няма да ви трябва веднага. На другия ден може да го сложите на котлона и почистите с телената четка. Но тя може и да не ви потрябва, защото водата е свършила половината работа през нощта.
2
0
 
29
 
! Отговори
До Михаела Лазарова преди 2 месеца
...Започнете да разбърквате с шпатола...
Само дето се пише ШПАТУЛА, а не ШПАТОЛА!!! Моме, нещо си скарана с БЪЛГАРСКИЯ!!!
1
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе какви ТРИКОВЕ са това бе? Това е най-нормален начин за миене на загорял съд.То че интернет поколението е задръстено,ама чак толкова ли?