Удивителна булчинска рокля! Преправена от бабината

Младоженката уникален подарък на възрастната жена
3 юли 2018 20:46, Иванка Гъркова
2
Удивителна булчинска рокля! Преправена от бабината
Kortney J Photo/Facebook
Да намериш някого, с когото да прекараш цял живот е предизвикателство, а още по-голямо предизвикателство е да вдигнеш сватба. Много двойки преминават през това изпитание в името на любовта. И се започва търсене на покани, украси за църквата, ресторанта, колата, добър фотограф за фотосесия, подаръци за кумовете и гостите, торта... Ами роклята на булката и костюмът на младоженеца? Да, тях не трябва да ги пропускаме, защото заемат важна част от щастливото събитие. Колкото по-удобни и практични са, толкова по-добре за двамата влюбени, смятат някои гости. Но реалността от много изминали сватби показва друго – младоженците се чувстват адски неудобно в дрехите, но в името на модата и традицията са готови да ги носят за няколко часа. Най-важното е да имат хубави снимки от сватбата.
 
Понякога спомените не са най-важни само за двойката, която сключва брак, но и за техните родители и други близки. Това иска да покаже 23-годишната Джордан Клевърли от американския град Бойзи, щата Айдахо, която решава да се омъжи с роклята на своята баба. Тя дълго мислила какъв тип ще бъде най-подходяща за нея и накрая решила да носи нещо със сантиментална стойност, с което да зарадва един от най-близките си хора. За целта тя скрила плановете си от своята майка, дори от бъдещия ѝ мъж.
 
Преди да реши дали булчинската рокля, ушита през 1962 г., да бъде преправена или запазена в същия вид, Джордан отива на тавана в родния си дом, за да я намери из множеството кутии и кашони, покрити с прах. Хващайки я в ръцете си, тя установява, че е нейният размер и почти не се налагат корекции.
 
Гледайки пожълтелите снимки от сватбата на своята баба, американката не може да повярва, че дизайнът на роклята е актуален и в наши дни. Горната ѝ част е с леко V-образно деколте, цялото от дантела, а долната – от нежна коприна в цвят шампанско, с нежни бродерии. Най-красивото в нея е дългият ѝ шлейф.
 
Няколко седмици преди сватбата, младоженците правят така наречената вечеря репетиция, на която заедно с роднините се черпят и изясняват всички детайли по церемонията в църквата и партито. Малко преди нея Джордан Клевърли облича роклята на своята баба и я кани да я види. Този вълнуващ момент запечатва фотографът Кортни Питърсън.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
10
 
! Отговори
Цветелина преди 5 години
Не виждам що за глупости,ни представят като сензации.В САЩ има нещо като традиция,да се преправят майчините или бабините рокли и да се носят на сватбата.Това за мен беше,много странно,но е така.Имаше и поредица от предавания по една телевизия,които го показваха.
1
6
 
17
 
! Отговори
Веско преди 5 години
Такава разсипия станаха сватбите, особено под влиянието на *** американски филми :(