Гени определят самотата и... затлъстяването

Да бъдеш купонджия и да спортуваш също е обусловено, но не от средата
8
Гени определят самотата и... затлъстяването
Снимка: Pixabay

Не начинът на живот се оказва "виновен" за самотата и затлъстяването. Учени откриха гени, които предразполагат хората към това. Така че борбата с двата проблема трябва да се води едновременно.

Учени от университета в Кембридж констатираха, че е генетично обусловено за всеки индивид до каква степен може да се почувства самотен, предава БТА.

Още по темата

След като събрали данни за близо 500 000 души, специалистите идентифицирали, свързани със самотата гени. 13 генни вариации се оказали "отговорни" за желанието на човек да купонясва в барове и други заведения, други 6 - за мерака за тренировки във фитнеса, а 18 - за "пристрастяването" към различни вероизповедания.

"Често смятаме, че самотата е обусловена единствено от обкръжаващата среда и жизнения опит, но получените резултати показват, че причината може да бъде и генетична", отбелязаха авторите на изследването, резултатите от което са публикувани в Nature Communications.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Трябва им много любов.
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Много хора са в брак във връзка постоянно заобиколени от други хора, но се чувстват самотни.
4
7
 
4
 
! Отговори
нормални сме преди 8 месеца
лудите не са сами лъжите и глупостта е с тях като драскачите на лъжи сори не го мислете нашето днк и нашите гени добре сме кой ли ви вярва ние не
3
7
 
6
 
! Отговори
лъжете преди 8 месеца
дарвин от самотност и пури и зли вероизповедания лъже че сме от маймуните ненамерени доказателства философията и някои мними наблюдения не са верни нито сме самотни нито сме затлъстели добре сме
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До гениални лъжи

на търкалета
1
7
 
8
 
! Отговори
гениални лъжи преди 8 месеца
глупости