Как ни се отразява липсата на секс?

Липсват ни хормони на щастието
10 юли 2018 23:05, Екип на Tialoto.bg
37
Как ни се отразява липсата на секс?
Pixabay

Сексът е важен фактор за успеха на една връзка. Доказано е, че двойките, които имат по-добри интимни отношения, се разбират по-добре и рядко се карат. Няма точна дефиниция за това колко често на седмица или месец трябва да правим секс, но е ясно едно - неговата липса оказва негативно влияние върху здравословното ни състояние. 

Когато двама души се разделят, те могат да не правят секс с месеци, но какво се случва с тялото им? Стресът и раздразнението са първите странични ефекти. Оказва се, че липсата на оргазъм и горещи емоции в леглото може да побърка човек. Затова психолозите съветват да потърсим секс за една нощ, ако не успеем да намерим нов партньор.
 
Възбудата и оргазмът помагат на тялото да произвежда повече ендорфини – хормони на щастието. Те намаляват болката в тялото и подобряват настроението. Ако не правите секс няколко месеца, ще се получи дисбаланс на този вид хормони, което също носи своите недостатъци, например стрес.
 
Проучване, публикувано в списание "Фамилна психология" през 2010 г. показва, че студентките, които правят повече секс преди сесията, са по-малко напрегнати по време на изпитите. От друга страна тези, които са се фокусирали върху ученето и са забравили за секса, са се чувствали много по-зле психически по време на подготовката и самите изпити. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
1
 
! Отговори
Вуте преди 5 години
Сексо е за аматьорете. За нас професионалете само садо-мазо!
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прекалено много секс води до амортизация на организма и тотално изтощаване. Краят обикновено е преждевременна смърт. Не слушайте изкукали сексолози и пишман психолози.
17
2
 
15
 
! Отговори
... преди 5 години
Единственото което ЯСНО СЕ РАЗБИРА ОТ ТАЯ СТАТИЯ е плющете се кой където свари, щото ПЛЮЩЕНЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО КРЕПИ ВРЪЗКАТА ВИ! Ако не се ПЛЮЩИТЕ С ТЕКУЩИТЕ СИ ЖЕНА ИЛИ МЪЖ НАМЕРЕТЕ СИ 5-6 ДРУГИ ДА СЕ ПЛЮЩИТЕ С ТЯХ! Епа супер! Ше гледам да изпъля това "умно" нещо и ше видя колко дни ше се продължи връзката ми!
16
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Затова психолозите съветват да потърсим секс за една нощ, ако не успеем да намерим нов партньор."===Браво! Т.е. психолозите съветват да бъдем леки жени, да не кажа нещо по-силно. Вместо да си намерите ново гадже, бъдете лека жена! И това е писано за тинейджъри. Страшни съвети им давате, няма що.
15
3
 
12
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 5 години
Я като нажурим мойта Пена,после и ракията ми е по сладка!
14
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 23Каквото и удовлетворение да има от живота един човек това са хормони и те си искат своето. Това че познаваш хора които от години не правят секс не означава че не се самозадоволяват (маструбират) повечето не си признават. Вие да не сте 24ч с тях да знаете какво правят в къщи?
13
0
 
5
 
! Отговори
:))))))))))))))))))) преди 5 години
Няки бъркат раздразнителността със защитаването на интересите си.Много го умея да изобразявам раздразнителност. От зодията ми е.
12
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълни глупости!какви са тия едноклетъчни, които набавят хормоните на щастието единствено от секс?Като помисли човек - "Свят широк, хора - разни."
11
4
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глупости! Познавам хора в зряла възраст, дето от години са без секс и не са полудели и такива дето имат сексуален живот но са си киселяци. Не е до секса а до удовлетворението от живота въобще.
10
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки трябва да прави секс или да се самозадоволява ако няма друга възможност. Човека е като тенджера под налягане в този случай ако не изпусне парата ще гръмне. Мъже подържайте физическата си форма ако не искате да се чувствате отпаднали след секс, защото секса е спорт нещо като бягане на средна дистанция от 800 м., затова спортувайте.
9
1
 
79
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
От Бай Иван да знаете,че най-пагубно за човека е бачкаторството!Когато ви блъскат от тъмно до тъмно нямате нужда от секс защото сте постоянно изнасилвани на работното място!На работа само..труд,стрес,и кахър...а както знаете кахърен буй работа не върши..Кога излезе бай Иван отпуска и си почине блъска леля ви Койна кат диво жиотно а кога се върне на работа висва кат варен праз..
8
29
 
5
 
! Отговори
Petar, NY преди 5 години
Niakoi N10 go kaza dobreМъжете трябва да пестим спермата. След 2 седмици тя се абсорбира от тялото. След 5ия ден без еакулация тестостеронът се вдига, гласът се втърдява, мускулите се стягат и тн. Стигал съм до 50 дни със секс до без еакулация. Събира се много енергия така че внимателно. Който го интересува да потърси книги на Мантак Чия и sperm retention в интернет.
7
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подготвям студентки преди изпит!!! Безплатно.
6
6
 
52
 
! Отговори
Някой преди 5 години
Последният абзац може да бъде съотнесен към всичко, ама за жените. Сексът им влияе много добре- отпуска ги, тонизира ги, прави ги по-съзидателни и т.н. При мъжа е точно обратното и това е доказано многократно. След секс е уморен, губи се креативността му в немалка степен, чувста се отпаднал и несъсредоточен. За спортистите и загубата на тестостерон точно преди състезание да не говорим. Така че е хубаво да се уточнват тия работи.
5
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СливопорецНе те ли черпят барем уиски, бре? Ти пък си много скромен и непретенциозен! :)))))))
4
33
 
24
 
! Отговори
Сливопорец преди 5 години
Брулил съм млади, брулил съм стари, брулил съм и на средна възраст! Най-кеф е с добре поддържана стрина, материално задоволена, сексуално неначесана! Ей такива ги тричам с мъжкия щуцер след като са ме черпилинс ракия, пръжоли и бонбони за сметка на работливите си полово негодни мъжлета, бачкащи с превит гръбначец за благото на семейството!
3
16
 
13
 
! Отговори
Сега, като пуснат преди 5 години
в масово производство секс роботите, тези проблеми ще се решат.Трябва обаче да се включат рационализатори от по-бедните държави, за да създадат такива стоки на по-достъпни цени. Не всеки може да си позволи гадже от синтетична материя за 10 000 $Въпросът обаче е, какъв ще е резултатът от рационализацията? Да не е нещо, дето мяза на баба Яга и цитира откъси от речите на позитанковците по партийните им конгреси? Или любовник като близнак на Алф, който пърди и се орига, вместо да прави комплименти
2
2
 
77
 
! Отговори
Дрън дрън :))) преди 5 години
Някои хора са все още девствени, когато започват следването си.Не ги подкокоросвайте да се юрнат да правят секс преди да са срещнали правилния човек, само за да се справят добре с изпитната сесия!На всяко нещо му идва времето, вЕрвайте ми!
1
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На някои не страдат от тая липса просто си намират леки жени така наречените платени развеждат се оставят жена с две деца и са щастливи а женицата болна била бравос место дая подпомогне тои тича на общата общата какво дава морал съвест гледам пич е