Първият човек на Марс! Тя е на 17 - най-младата в НАСА!

Алиса Карсън е наясно, че за целта не може да има брак и деца
11 юли 2018 19:50,
53

Снимка: Instagram

Когато превърнеш мечтата си в цел, тя се осъществява. Това с пълна сила се отнася за Алиса Карсън, която е само на 17 години. Американката от Луизиана тренира всеки ден, за да стане астронавт.

Мечтата й е да бъде първият човек на Марс, а целта й е през 2033 г. това да се случи. Алиса притежава всичко, за да стигне до там. Тя е завършила програмата на НАСА и е ходила до всички 14 посетителки центрове на организацията.

Тя е най-младият човек, който е приет в академията и я завършва. Освен това момичето получава от НАСА официален сертификат да бъде подготвена за пътуване до Марс.

Извън астрономическите обучения, Алиса учи всички предмети в училище на четири различни езика: английски, китайски, френски и испански. Най-голямото предизвикателство за нея е времето, в което да успява да прави всичко това, докато още е ученичка, съобщава Bored Panda.

"Тя е наясно с това, че не може да има деца и не може да сключва брак, но аз я подкрепям, за да успее и да постигне мечтата си" - казва приятел на Карсън пред изданието, цитиран от "24 часа".

Към многото уроци и тренировки, тя е и публичен говорител. Алиса прави всичко възможно, за да привлече интереса към изследване на Космоса, както и да окуражи всички да следват мечтите си.

Нейната лична мотивация идва от други астронавти, по-конкретно от жени, които са оставили път, по който тя да върви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Артман преди 5 години
Ми да, момичето ще си лети до Марс, ние - българЕте, ще си стоим в Каспичан и ще критикуваме - така е по-лесно. И по-умно.
43
0
 
2
 
! Отговори
Психолог преди 5 години
Никакъв шансТова е жена сега е на 17Тогава ще е на 32 и криза на възрастта при жените.Само вързана могат да я качат на совалката .
42
0
 
0
 
! Отговори
чичо влади преди 5 години
Мале колко злоба и деградация лее от коментарите!...Браво на момичето! Има си цел в живота, посветила се е и се развива. Пожелавам й да постигне мечтата си!
41
0
 
3
 
! Отговори
ГОЛЯМАТА ИЗМАМА преди 5 години
Поредната статия за космически маркетинг, който се пробутва на хората от 50-те години на XX век, въпреки че летенето "там" е невъзможно. Особено тъжно ми става, когато излъганите не са само будали, а по принцип и будни хора. Всеки по дефолт рецитира неща за космоса набивани му още от детството с космо маркетинга и никой не се и усъмнява, поне докато не погледне колко нелепи неща има понякога в оргиналните видео и фото материали и не се запознае с някои елементарни закони на физиката.
40
0
 
0
 
! Отговори
Dublin преди 5 години
Purvo da se prebori za priza-1vi kravar na Lunata...
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как да стъпи на Марс. Няма как въобще да излети някъде по-високо от няколко километра. Може да играе ролята, която са и отредили преди да бъде жертвана в името на всеобщата заблуда.
38
1
 
5
 
! Отговори
Име преди 5 години
да, ще може да води полов живот с изкуствен интелект, каквото е едно съвременно дилдо , дори ще има правата да издаде книга със загуавие: половят животна една *** на марс с изкуственя интелект на своето дилдо маде ин китай .и не, никак не завиждам, *** цензуре! не съм такъв човек да завижда на пълното щастие обзело атмосферата на марс!
37
0
 
1
 
! Отговори
Живо заинтересуван преди 5 години
"Алиса Карсън е наясно, че за целта не може да има брак и деца"==============А полов живот може ли да води?
36
2
 
8
 
! Отговори
Име преди 5 години
горката кукла, тя си мисли, че прави "исторя", а на практика прави пари за завоевателите - юдеи.
35
2
 
2
 
! Отговори
Петрешков преди 5 години
До Анонимен 36ганя пак се изказа
34
4
 
19
 
! Отговори
Случаен минувач преди 5 години
Te със зор изкарват човек в орбита, камо ли до Луната, а ше ми ходят на Марс. Смешка! Човек има да извърви още много дълъг път, преди да стъпи на други планети.
33
2
 
23
 
! Отговори
анализатор преди 5 години
Горката, ще си похаби младоста да гони вятърни мелници.
32
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След няколко години сама в пустинята ще се побърка и ще се самоубие.То и личи че е някакво глупаво дете.Не знае какво иска.Учила много завършила какво ли не но никога не се е тествала сама затворена в херметична стайчка 2 на 2 метра с дажба застояла вода и безвкусна гел-каша пак на грамаж без да си говори с никой?Е тва я чака на Марс.И няма да има-"аз се отказвам върнете ми парите" Глупаво дете.Марс не е интересен.Отдавна там всичко е мъртво.По-интересно е под ледената покривка на Европа и Енцел
31
9
 
10
 
! Отговори
луд анти-учен преди 5 години
няма марс, всичко е само холограма, но тя никога няма да го разбере, защото никога няма да пътува до там, само ще я будалкат, както и другите. единствения който стигна купола е гагарин, но се блъсна в него и загина. другарите му *** го нарекоха пияница, но да отбележим че *** троцки и ленин, маркс и сталин, всички бяха юдейски масони, мошеници, както и масонксите босове, коиот все още ни будалкат, че има космос. няма космос, има купол и над него вода. земята е подводен балон !
30
0
 
20
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Какво означава посетила всичките 14 посетителски центъра и получила сертификат. Туй ми звучи като: "Посетила всичките 100 национални обекта" или "Посетила всичките увеселителни паркове на Дисни"
29
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много симпатичо дети, за какво бе мойто момиче ще одиш на мараш там е глад и мизерия?
28
1
 
18
 
! Отговори
No way преди 5 години
Прилича на второстепенна актриса от Холивуд и е получила сертификат за полет до Марс от хора, които никога не са стъпвали на Марс.
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
само едно ми е чудно ,ако я изпратят на марс в комплект с един джихадист,колко ли време ще е с тези убеждения,подозирам че докато достигне марс ще чакат второто лапе хаха
26
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв е смисълът да е учила висша математика,няколко вида физика плюс астрофизика и още куп други специалности,да знае 4-5 езика перфектно и още няколко но само говоримо да може да програмира,да е завършила курс по самолетостроене и ракетостроене и още куп други глупости след като ще я затворят в една капсула и ако въобще долети до там след почти година и ако оцелее при навлизането в орбита и кацането (мн съмнително) то със сигурност ще умре по време на някоя прашна буря там.Траят по половин год
25
4
 
16
 
! Отговори
DJAC преди 5 години
А защо не учи и руски,едно време в спиание БТА ПАРАЛЕЛИ пишеше че през 2000г.всички нации на земят ще говорят само на руски език.