Заради уникалния кадър... Манекенка поплува с акули, но я нападнаха

Катарина обаче не обвинява дивите животни
12 юли 2018 20:32,
16

Снимка: Katarina Zarutskie, instagram

Виж други галерии »

Когато 19-годишната Катарина се потапя във водата край Бахамите очаква, че ще получи идеалният кадър за Instagram. Вместо това става обект на репортажи в цял свят.

19-годишната Катарина Заруцки има хиляди последователи в Instagram и разчита на атрактивни кадри да поддържа бройката и интереса към нея.

Тя била на ваканция с приятеля си и семейството му на Бахамите, когато местните й казали, че може да плува с акули дойки.

По принцип акулите дойки са доста спокойни, имат бавни и плавни движения и много често хората се доверяват да плуват край тях. Въпреки това акулите дойки държат 4-о място в антикласацията за нападения срещу хора.

И така Катарина се доверила на местните хора, които я окуражавали да се отпусне край акулите.

"Бяхме видели тези акули да плуват в залива и понеже съм сърфист знаех, че акулите дойки са относително безвредни... Мислех си, че е безопасно, видях деца да се гмуркат. Реших, че ще е безопасно да го направя и аз, въпреки протестите на семейството на приятеля ми", разказва Катарина пред "Fox".

Студентката разказва, че всичко било наред, когато влязла във водата, докато не се отпуснала по гръб и не разперила ръце. Бащата на приятеля й снимал всичко и така е заснел моментът, в който една от акулите се промъква към Катарина и захапва ръката й и започва да я влачи към дъното.

"Беше много страшно. Бях издърпана надолу и съм голяма късметлийка, че беше несериозен инцидент. Можеше да бъде много по-лошо... Можеше всички да ме нападнат, като се има предвид, че са група", казва Катарина.

Всички успели да чуят звука от ухапването - звучало сякаш се затваря вакуумен плик.

Фактът, че Катарина се гмурка често и сърфира й помогнал в ситуацията да запази спокойствие. Успяла да освободи ръката си от устата на акулата и да покрие раната, за да не изтича кръв и така да привлича останалите акули.

Ако обаче акулата я е захапала по друг начин нещата е можело да не се развият толкова благоприятно и Катарина да не може да освободи ръката си.

В района на залива, където Катарина е пострадала, има табели, които предупреждават туристите, че плуването с акулите е на техен собствен риск. Катарина обаче твърди, че не е видяла такъв знак и не би влязла във водата.

Въпреки това не вини никой и смята, че ухапването е "голям инцидент" и просто акулите са я помислили за парче храна.

Катарина се възстановява и макар че раната й не е много голяма, лекарите предупреждават, че парчета от зъбите на акулата може да са останали в ръката на 19-годишната жена.

Десетки хора атакуват жената в социалните мрежи за безразсъдността й или призовават да се забрани достъпа до мястото, където акулите пребивават.

Катарина обаче е категорична, че не бива да се винят акулите.

"Това е диво животно и мисля, че всеки който плува с акули дойки трябва да осъзнава, че ситуацията е неконтролируема. Не може да предвидите дори как ще реагира човек, камо ли животно", посочва Катарина в защита на "нападателя" си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Катарина обаче е категорична, че не бива да се винят акулите.E, то, никой дори и не си помисля да обвинява акулите в случая.
14
3
 
15
 
! Отговори
12 преди 5 години
Това е положението,човешкото его ще затрие света
13
3
 
15
 
! Отговори
Ха ха ха ха преди 5 години
Да беше на маникиенския си *** стояло.Каквото е търсила определено го е намерила.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има един филм Soul Surfer (2011), за всички, които искат да видят какво е да те нападне акула. Филмът е по действителен случай.
11
7
 
5
 
! Отговори
Гогата преди 5 години
Същата глупост и безумие, като оня тайландец, дето набута децата в дупката...Мания да изпъкнеш !
10
1
 
7
 
! Отговори
РВ преди 5 години
Дете, детееее....баща ти е за тепане.
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тва ако бяха горили можеше нещо малко по - различно от ухапване да се случи ;)
8
1
 
35
 
! Отговори
Уф преди 5 години
То пък к'во ли има за ядене в една манекенка....
7
1
 
21
 
! Отговори
Другия път преди 5 години
С лъвове , защо само с акули , лъвовете също могат да бъдат относително спокойни
6
1
 
29
 
! Отговори
Перко преди 5 години
Ако я бяха изяли PR - ът щеше да е върха
5
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една риба може да те направи известен вече...а някога е трябвало поне някакви качества да имаш за да си такъв
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо пък толкова я критикуват и искат да се спре достъпът на хора? Ми нали и акулите са животинки, и те трябва да се хранят.
3
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Това е диво животно и мисля, че всеки който плува с акули дойки трябва да осъзнава, че ситуацията е неконтролируема"Това е диво животно и мисля, че всеки, който го види с телефон в ръка да си прави селфи трябва да осъзнава, че е главата му е неконтролируема.
2
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Последователка на Меркел най-вероятно.
1
5
 
46
 
! Отговори
Snorky преди 5 години
Надявала се е на лесна печалба...Сега трябва да се изкара жертва и да излъже простия потребител. Ехххх момиче момиче.....можеш да заблудиш някое дете с малко и недоразвито мозъче, но мен не...