Змии, крокодили, лъвове... и още опасни твари у дома!

Над 5000 диви животни британците отглеждат като любимци
23 юли 2018 19:44, Надежда Йосифова
2
Змии, крокодили, лъвове... и още опасни твари у дома!
Снимка: Pixabay

Вълци, мечки, ягуари, тигри, лъвове, влечуги... Те не живеят в джунглата и в гората, където им е мястото, а в домовете на британците. Общият брой на дивите животни, сред които има и други опасни твари, е над 5000.

Вестник "Метро" цитира национално проучване на фондацията "Борн фрий", че на Острова хората се грижат за над 230 маймуни и 700 отровни змии като домашни любимци. Отглеждат също зебри, камили, антилопи, пуми и щрауси.

Всички изброени животни имат извадено съответното разрешително, за да бъдат държани вкъщи, съобщи БТА. Според ръководителя на фондацията - Крис Дрейпър, все още е неизвестен броят на дивите животни, които нелегално пребивават в британските домове, но те със сигурност не са никак малко.

"Британските закони в тази материя е лесно да бъдат заобиколени. По принцип всеки от нас може да живее в съседство с хищна голяма котка, без дори да подозира за това!" - изтъква Дрейпър.

Той напомня, че дивите животни имат комплексни психологически, поведенчески и териториални изисквания, които не могат да бъдат съблюдавани в градска среда.

Поради тази причина отглеждането им в частни домове крие големи рискове, а и самите диви животни страдат в подобна обстановка.

Според сегашното законодателство, прието през 1976 година, всеки британец може да отглежда опасно диво животно вкъщи, стига да получи разрешение от местните власти. То се издава, след като стопанинът гарантира, че ще гледа добре животното и то няма да избяга.


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Стамен преди 7 месеца
Ай стига бе.Аз се сблъсквам с тях всеки ден.Съскат ,хапят и пълзят из целия град.В гората е по безопасно,срещат се тук таме,но центъра на града е пълен.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Но плащат данъци! А не като някои български псевдо любители, дето имат някакви социалистически разбирания за това как ще гледат любимци и къде.