10 неща, които здравите хора правят сутрин

Четат нещо вдъхновяващо
25 юли 2018 09:43, Михаела Лазарова
12
10 неща, които здравите хора правят сутрин
Снимка: Pixabay

Как прекарваме сутринта си е от голямо значение за здравето. Стартът на деня в значителна степен определя как тялото ни ще поеме стреса и напрежението, дали ще се поддаде на вредните влияния и дали ще остане здраво.

Навиците рано сутрин оказват влияние върху здравословното състояние. Ето защо можем да си вземем поука от здравите хора и да надникнем в сутрешната им рутина.

Какво правят всеки ден преди 10 сутринта здравите хора, за да се чувстват пълноценно?

Медитират

Преди да се впуснете в шеметното ежедневие, изпълнено с много ангажименти и стрес, дайте възможност на тялото си да се настрои за напрегнатия ден. Медитирайте веднага щом станете от сън. Дишайте дълбоко. Опитайте да се отпуснете и да презаредите.

Това помага на нервната система да се отърси от стреса и да се свърже отново със собственото ви тяло, позволявайки му да се справи с напрежението.

Ако не си падате по медитацията, пуснете си музика, релаксирайте по ваш начин. Но е важно да се отпуснете преди гмуркането в ежедневните ангажименти за добър старт на деня.

Не поглеждат към смартфоните си

Имате цял ден да поглеждате към тях. Оставете си малко време рано сутрин без електроника. Насладете се на чаша кафе или чай, приятна музика, полезна храна. Дайте шанс на мозъка и сетивата си да поемат глътка свеж въздух.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някои викат на медитацията"задълбочено мислене". То се извършва нормално върху определен проблем. Целта е да се реши проблема, да с оптимизира, да се осъзнае, да се намери път за решаването му и т.н. Да тръгнеш да медитираш без определен проблем за обработка си е като да си легнеш да спиш. Човек може да мисли навсякъде - в рейса, в метрото, в парка, в къщи, на дивана, в леглото в асансьора и т.н. Аз най - обичам да мисля пред компа - ако ми трябва някаквои имфо веднага го имам.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, аз ще медитирам на сянка и климатик, ти ходи да копаш царевицата на 40 градуса с 5 - ти номер мотика. Иначе, да, медитацията си е тежка работа... Осонбено ако не заспиш докато медитираш...
8
0
 
3
 
! Отговори
Първата ми работа преди 5 години
рано сутрин,на ранина е да се изходя по-малка и голяма нужда,и докато медитирам в тоалетната да си прочета молитвата за деня,като първо благодаря на Господа-Бога,че нямам запек?!?Другото е ала-бала и технически подробности,които нямат значение!?!
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименБоли ме фара какво си мислиш-аман от медитиращи мързеливци.Само работа да нее,готови сте и на челна стойка да застанете.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква простащина в коментарите, в такива случаи се радвам на демографската криза, ти му говориш за медитация, той ти говори за сране - това са православните български ценности!
5
1
 
9
 
! Отговори
Здрав човек преди 5 години
1.Първо отлагам алармата 2 или 3 пъти2.Ставам от леглото 30 минути след първата аларма.3.Ходя като маносан из апартамента около 5 минути. 4.Сещам се, че трябва да пикая 5.Правя си кафе 6.Оше докато не съм го изпил цялото започвам да чувствам позивите на природата.7.Отивам да пусна едно въже8/Къпя се, мия зъби, гладя си дрехите, 9.Обличам се за работа.10.Казвам чао на жената и Изчезвам!Това са десетте неща когато детето не е на училище /тоест през лятото/ Инак е сложно за обяснение.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сутрин рано едитирам върху жената!
3
2
 
3
 
! Отговори
Катъро преди 5 години
Пием ракийка...
2
4
 
7
 
! Отговори
Бацила преди 5 години
От скоро пия по една чаша топла вода рано и пак лягам. След около 15-20 мин пълня тоалетната чиния :) Голям кеф. Това га бях чел някъде и пробвах работи.
1
4
 
20
 
! Отговори
Здрав ко преди 5 години
Не медитирам сутрин,но акам обилно!