"Заветът" – за българите, руните и Стара Велика България

Книгата разкрива историята за приемането на християнството
Обновена: 2 авг 2018 22:23 | 2 авг 2018 21:53,
32


"Заветът" е своеобразен разказ за славната битка на нашите предци за опазването на Древното Познание. Книгата разкрива истината за приемането на християнството под скиптъра на Царя на царете Кубрат в Стара Велика България - в днешна Украйна и Русия.

"Добре е да има и други извори за сравняване на информацията освен българските руни, но в повечето случаи се вижда, че чуждите извори противоричат на написаното от нашите предци, затова само по изключение цитираме чуждите хроники и летописи. А именно те са в основата на повечето популярни анализи и коментари за българската история до днешна дата. Пък и доста системно са унищожавани български писмени извори и не малко артефакти. Затова е нужно да си изготвим собствен анализ, свое разкриване на причинно-следстените връзки, свои коментари на текстовете, писани от предците ни", посочи в студиото на "Денят ON AIR" историкът Борислав Стамов.

Преводачът и изследовател Мила Салахи пък уточни, че разчетените преводи в "Заветът" идват от т.нар. родови тамги, които представляват комбинирано писмена система, която е много важно да бъде разчетена правилно.

"Предците ни са оставили начин, по който ние сами да можем да ги проверяваме, образувйки двупосочен текст. Необходимо е обаче много добре да се познава семантиката на езика и диалектите, които не са никак малко", посочи още тя.

Пред Bulgaria ON AIR журналистът Патриция Кирилова сподели, че до момента нито един български историк не е успял да прочете древните български руни. А причината за това е непознаването на древните езици.

"Единственото, което те правят, са някакви собствени анализи, които обаче не представляват прочит. Много малко от експертите ни в областта знаят езици различни от руски, английски и латински", допълни тя в студиото на Ганиела Ангелова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
ПЕТ ИНСТИТУТА в БАН преди 5 години
има за историците ?!?!?!Е, богата държава сме, няма що!Как да забравя думите на един приятел на баща ми, който още през соца, мисля че някъде към средата на 80-те год. на 20-и век е бил на някаква специализация в СССР и там му казали: "У вас цели институти разработват по една научна област, в сферата на която у нас работи само по един човек!"А сега какво излиза? Не един, а пет института са дадени на шуробаджанаците историци!А колко катедри по исторически науки има в безбройните ни ВУЗ-ове?
25
0
 
4
 
! Отговори
Мл. преди 5 години
Няма на света тюрколог,който да е разчел Българските "руни" по простата причина,че те не са буквено писмо като тюрко-орхонското,а сричково-йероглифно. Тюрките са имали само 30-40 писмени знака а нашите деди- повече от 700! Науката можеше вече да ги е разчела,ако руснаците не пречеха: тяхното разчитане веднага ще докаже,че тюркската теория за Българите (налагана насила от руснаците) не струва и колкото хартията,на която е написана!
24
1
 
2
 
! Отговори
Мл. преди 5 години
В коментарите гледам някакъв глупав македонист- човек на руснаците,пратен навярно от тази ТВ да бълва пoмия срещу нас. Той ломоти доста недомислици,които разбира се не може да докаже,защото ще го оборя с по 2 думи. Пра-Българи е имало само в праисторическо време (8000-1200 г. пр. Хр.): след това са само Българи. Едно Българско племе се казвало Руси,второ- сърби а трето- Македони. Говорили са и още говорят езика,който ментаци като тоя наричат "славянски",а "руните" точно затова не са разчетени!
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Петър Добрев прави достоен опит да ги разчете. "Никой" не ги е "разчел" е много силно казано. "Каменната книга на прабългарите" и цяла подобна поредица от този род книги има.
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БАН ли?Уффф ... какво друго да кажа, освен че 99.5% от парите, давани от бюджета за БАН, са все едно изхвърлени в канализацията.Малкото читави учени трябва да бъдат пренасочени към катедрите на съответните университети, наука могат да правят и там.БАН да функционира само като център, в който се съхранява архивно и книжовно богатство, а експертите от сферата на различни науки да се събират на научни съвети и дискусии само по желание, без никакво заплащане. Както е било навремето.
21
0
 
6
 
! Отговори
Какво представляват преди 5 години
онези пет института на БАН, в които работят историци?Добре организирани шуробаджанашки дружини, това представляват.Половината от "учЕните" от тези пет института са женени помежду си, деца и внуци са на професори и доценти от същите или от сродни институти, а в почти всеки един от тези пет института въпросните женени помежду си "учЕни" вече настаняват и своите пораснали дечица. Та стават трето поколение "учЕни" там, където дядо им или баба им са колели и бесили и решавали кой да прави кариера!
20
0
 
7
 
! Отговори
Има наши историци преди 5 години
от последните две поколения, които знаят английски, немски, френски, защото са шефски и професорски деца и логично са били настанявани в езиковите гимназии. Има и такива, които след НГДЕК са успели да дойдат в БАН - те поназнайват по нещичко от древните езици. някои са понаучили древни езици, посещавайки определени спецкурсове по време на следването си.Но организирано перфектно изучаване на тези езици няма. Виж, командировки до библиотеката на Ватикана има - кой както успее да се уреди :)
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До !Кой проф.Цветков? Съпругът на внучката на генерал Заимов ли? Дето майка му работеше в един от общинските комитети на БКП ли? Той по тази линия стана научен работник, а след промените, както почти всички "учЕни"-историци-връзкари, демонстративно започна да пише и говори съвсем други неща.
18
0
 
9
 
! Отговори
НитоЕдинБълг.историк преди 5 години
не е успял да разчете древните руни ...Първо се поинтересувайте какво представляват онези пет института на БАН, в които работят историци и ще ви стане ясно защо не са разчели руните.Историците от царско време, които специализират на Запад, имат задачата да напишат сравнително подробна бълг.история за целите на образованието.През следващите 70 г. в БАН постъпват "децата" на "проверени наши хора",чиято кариера е предварително гарантирана. Знания и езици не са им нужни. Защо да си дават зор?
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 6Ужасно различен е бил . Замисли се ... през възраждането , хъшовете са бягали в Румъния на в Сърбия ... защо ? Според сегашните езици сръбския е близък до българския а румънският до италианския.Е През 18 и не знам си коя година румънците правят езикова реформа .До преди нея са си говорели на "северно български " старобългарски и са ползвали кирилицата!Та погледни карта от 10 в. и ми кажи румънците дали са с български корени ? А така е и с Крим и на всякъде където пише татари
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До !Абе ти си по - зле от македонец !Има българо-византийски войни , подписани мирни договори от преди 1300 години , и много писана история и документи за българите. Представи си как Русия ни измисля като най-старата държава в Европа не променила името си от създаването си , пък тяхната история е от 7-800 години .. смях .И това с исляма ... е смешно . Самата религия ( то това е идеология) е по - млада от БЪЛГАРИЯ
15
0
 
1
 
! Отговори
до 10 преди 5 години
Би ли ни обяснил, ако обичаш, как по времето на османската империя са се "християнизирали" османците? И защо им е да го правят?
14
0
 
2
 
! Отговори
Обективно преди 5 години
Извинявайте, но е позорно да каните буквално напълно психически болни хора и да представяте тяхните глупости като някаква научна истина. Позорно е за вас, не за лудите.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аве незнам руни ли са моруни ли са, ама на водещата бих и обърнал хастара с кеф!
12
0
 
1
 
! Отговори
Спиро преди 5 години
Таз *** е полудяла..вече ненужна на никой се чуди как да изплува..
11
1
 
8
 
! Отговори
До турчин 5и9 преди 5 години
Самият факт, че не правиш разлика между тЮркски и турски показва колко знаеш.Тюрски народи е езикова а не етническа категория включваща различни сходни но НЕ еднакви езици.Днешните турци са само един от тЮрските народи и езикът който говорят не идентичен с езиците на древните тЮрки.А за руните дето всеки тюрколог ги разбирал при условие че дори не е доказано че са тюрски следва да покажеш такова разчитане.Щом е толкова лесно и всеки го прави. Реално още не са разчетени
10
1
 
8
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 5Че откъде съвременен турчин ще знае тюркски диалект бе паша.Днешния турски език е тюрлюгювеч между арабски (70-80% )и персийски.Ако дойде някой тюрк от 6-7 в да ти говори няма да разбереш абсолютно нищо.
9
0
 
4
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 10Айдеее още един Карлуковец.:)))
8
9
 
0
 
! Отговори
! преди 5 години
Как да прочетат "българските" руни като такъв народ не е съществувал. Етонима БЪЛГАРИ е измислен от царска Русия с предлог да откъсне изконтите османски територии Тракия и Мизия и Македония. Тази полетика е продължена от СССР. Не случайно вече историци като проф. Стефанов, проф. Цветков и Я. Гочев както и големи журналисти като И. Инджев и г-н Коритаров не веднъж са писали че българите са македонци и христянизирани османци и са преименувани от руснаците на българи.
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите винаги сме говорили на български език, откакто съществуваме на този свят!...Защо тогава не разбирате древните български руни тогава, а всеки тюрколог ги разбира?