Котка в кашон! Защо обичат да сe пъхат там?

Учени разкриха, че писаните се чувстват защитени на тясно
8
Котка в кашон! Защо обичат да сe пъхат там?
Снимка: Dnes.bg

Британски учени от университета "Линкълн" обясниха защо котките обичат да си играят, като се мушкат в кутии и кашони, и заемат всевъзможни неудобни пози, пише в. "Дейли мейл".

Причината е в това, че писаните, когато се намират в тесни пространства, отделят повече ендорфини. По този начин те се чувстват значително по-щастливи.

В кутии и чекмеджета котките по-лесно могат да релаксират и слагат край на тревогите си. Чувството за сигурност и комфорт снижава общото им ниво на агресия, особено ако в дома на стопанина са подслонени и други животни.

Специалистите отбелязват, че кутиите представляват най-добрият способ за адаптацията на новото животно към дома. Котките, които не разполагат със собствена "зона на комфорт", се адаптират два пъти по-бавно към новите условия, в сравнение с останалите. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моят обича да се намотае в леген
6
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имат удивително усещане за топлина и уют. Една люта зима си спомням два котарака се сбиха в двора ни но понеже вечерта се изви снежна буря, пренощуваха като първи приятели под една дървена скара.
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъкмо щях да кажа "британските учени", обаче видях, че с това започва статията. Все пак браво, че продължават да откриват топлата вода.
4
0
 
32
 
! Отговори
Edin преди 5 години
Тази сутрин трябваше да пътувам рано, но винаги преди да тръгна на дълъг път проверявам масло, антифриз и спирачна течност. Та отварям капака на Витарата и какво да видя над левия калник до възуховода към въздушния филтър лежи котенце. Малко и ококорено, явно се е скрило там на топло вечерта, под нагрятите ламарини или се е скрило на сигурно място от кучетата. Хубаво че го видях и го пуснах, не ми се мисли ако бях потеглил с него и то реши да скача в движение...
3
0
 
43
 
! Отговори
пепи преди 5 години
Моята писанка която почина наскоро след 17 години нямаше такъв проблем.Спомням си първия ден в който я взех от улицата.Вънка в най големия студ,мяукаше едно беличко злато.Аз я взех,тя даже не се възпротиви и я протегнах към майка която гледаше от балкона.Живеем на първия етаж.След като се върнах,тя се беше проснала в хола на дивана и спеше с корема нагоре,след като се беше наяла.Тъй че всичко си е до атмосфера.Ако животинка усети че стопаните на жилището са добронамерени към нея,почва да си спи.
2
0
 
40
 
! Отговори
Нафърфорий преди 5 години
Интересни животинки са, който е имал котка, го знае. Останалите, разбира се, ще кажат, че съм *** и *** едновременно...:)
1
0
 
27
 
! Отговори
:):) преди 5 години
даа ,нещо вярно от Албиона :)