Рецептата Днес: Пиле с броколи и бешамел от карфиол

Ето как да го приготвите
1 сеп 2018 10:45, Екип на Tialoto.bg
1
Рецептата Днес: Пиле с броколи и бешамел от карфиол
Wellcometomykitchen

Тази рецепта е за онези от вас, които обичат да експериментират, тя е подходяща за спазващите ниско-въглехидратен режим на хранене, а също и за тези, които избягват глутена.

 
Пиле с броколи звучи съвсем обикновено, но бешамел от карфиол сигурно ви звучи странно. Гарантираме ви, че ако не знаете, че не е истински бешамел, няма да усетите разлика.
 
Вкусът на броколите замаскира аромата на карфиол, а консистенцията е точно, като на класическият бешамел приготвен с брашно и мляко.
 
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
 
1 глава карфиол
500 гр. пилешко бонфиле
2 пакета замразени броколи
100 гр.масло
100 гр. сирене Чедър(може да се замени и с кашкавал)
сол, черен пипер
1 с.л хранителна мая(по желание) 
 
Първо сваряваме карфиола докато омекне, изваждаме го от водата, но запазваме част от нея.В блендер пюрираме свареният карфиол подправен със сол и черен пипер и по желание 1 с.л неактивна хранителна мая, която му придава лек привкус на сирене.
 
Ако сместа е прекалено гъста добавяме малко от водата, в която сме сварили карфиола. Консистенцията трябва да е гладка и кремообразна.
 
В тиган загряваме маслото и запържваме пилешкото месо нарязано на късчета, след като се запържи месото, добавяме броколите, посоляваме и задушаваме до омекване на броколите.
 
Махаме от котлона и заливаме с бешамела, разбъркваме добре. Поръсваме обилно с настърган Чедър или кашкавал. Запичаме във фурната за около 30 минути. Надяваме се да сме предизвикали вашето любопитство и да пробвате тази лесна, здравословна и много вкусна рецепта.
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: пилекарфиолбешамел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
11 преди 5 години
Броколи и карфиол? Значи голям миризлив газ. Не палете огън след употребата на тая рецепта - има опасност от взрив.