Боклук в морето край Тасос? Не го виждаме, но той си е там!

Reuters с интересни снимки от водите край острова
18 сеп 2018 19:37, Красимир Ангелов
34

Снимка: Reuters

Близо 70% от планетата ни е покрита от вода, но за съжаление в морските води почти навсякъде могат да се намерят отпадъци.

Голяма част от тях са неразградими – и такива като пластмасите например, представляват заплаха не само за здравето на морските екосистеми, но и за световната икономиката и населението.

Никой няма да е изненадан като отбележим, че най-голямата част от отпадъците в моретата се генерират от дейността на човека на сушата. А уви, човешки боклуци по морското дъно има дори и на най-красивите кътчета по земята, където хората почиват.

Aгенция Reuters публикува свои подводни снимки от водите край гръцкия остров Тасос, който е едно от най-предпочитаните места и за българите за почивка през лятото. А както сами ще видим, човешката немърливост не е пропуснала дори и това прекрасно място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
до автора преди 5 години
"немЪрливост" значи, че не си мърляв - обратното на това, за което пише в статията. Думата, която вероятно търсите, е "немАрливост".
23
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама как бе ?!?! Не думайте !!! Не може да бъде да има мръсотия в гръцкото море, само българското е мръсно или поне така твърди група заблудени нашенци.
22
1
 
5
 
! Отговори
има много преди 5 години
СмехУрия . Имало бо клу/к?!?! Ами да Ви открехна малко. Всичко се хвърля от десетилетия-от корабите :дънидж, железа, фекални води, мръсотии смесени с масла, горива...храна и битови отпадъци. Естествено, вече всичко горно не може, защото има т.нар.MARPOL, но нелегално го правят много. От брега се хвърля всичко, стига да не те хванат. Скоро може да доближим сев.част на майка Индия. Който иска да види какво е Аланг-там се хвърлят цели кораби, има и в Бангладеж и даже в Немрут-бей долу при комшиите
21
0
 
8
 
! Отговори
Ггх преди 5 години
Алоооо, журналята-пише се "немАрливост"! Ограмотете се малко.
20
8
 
18
 
! Отговори
стефчо преди 5 години
чисто порно си е и Гърция стига сте я защитавали гъркофили. Голем кеф е да напълниш багажника с манджа и ракия и да се снимаш на плажа в там с фрапе и вода за 3,50 евро. Вечер да жулиш ракия на терасата и да мрънкаш колко е скъпо по кръчмите,да не си луд да дадеш 50 евро за салат ,узо и една риба ...бах маааааму. НИе сме големи тарикати селски само дето и комшиите ни сме смеят зад гърба хахахаа
19
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВОДАТА НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ Е СЪС СЪЩОТО КРИСТАЛНО КАЧЕСТВО!!И 50 МЕТРА НАВЪТРЕ ТИ И ДО КОЛЕНЕ!!ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НА ДОСТА МЕСТА ВОДАТА Е МЪТНА ПО БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ!!!НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ ПУСНАХА НОВА ПРЕЧИСТВАТЕЛНА СТАНЦИЯ 2015-ТА ГОДИНА ЗАТОВА ТАМ СТАВА ИМАТ СИН ФЛАГ И СПЕЧЕЛЕНА НАГРАДА ЗА ЧИСТОТА НА ВОДАТА!!АЗ ПРАВЯ РЕКЛАМА САМО НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ ЗА ДРУГИТЕ МЕСТА НА БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ ГАРАНЦИИ НЕ ДАВАМ :D
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 20 от 19Да не си охранител в парламента? Както казах около Варна няма място на което да не съм бил. Относно имотите, няма да си купувам имот там, не ме интересуват цените. Нищо че ще дойде по хубав след време :))))
17
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Митът за "чистото" море в Гърция все още топли душите на лузърите и комплексарите.
16
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха, седнал *** Ангелков Тикволандски да се сравнява с гръцкия туризъм.Ами на вас ви липса и А-то, и Б-то, и В-то бе Ганчовци.Не случайно при вас идват само отр епките на Европа.
15
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 12 от 6Радвай му се! Около Варна съм бил навсякъде по много пъти. Както и по цялото черноморие, само от Ахтопол надолу не съм бил. *** е почти навсякъде, пренаселено, *** вода, фекалии и тн. Единствено по чисто е от Балчик нагоре, но пък по студено. Не можеш да ме изненадаш с нищо. На тоя със слънчака. Стига си писал колко са нощувките, това едва ли интересува някой нормален. Там само мутри и алкохолни петна отиват. Затова и нощувките са без пари. От 96та насам е трагедия
14
4
 
7
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 15Шмундьо снимките са на Ройтерс бе.Ква Ангелакова пак сънуваш.Да не си влюбен в нея
13
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гърция е на светлинни години пред България. И не само заради туризма.
12
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната поръчкова статия на герберастката Ангелкова.В България пък има мазут от Дуранкулак до Резово.И ди зен те рия.
11
8
 
24
 
! Отговори
ponti преди 5 години
Чакай, че ще пукна от смях! Вижте само колко е прозрачна водата край "***". В Черно море не можеш да видиш ***, защото е блато в сравнение с това. Току що се върнах от две седмичен престой в Гърция - красота! Прекарахме безброй часове в "шнорхелинг" с малкия ми син. Бяхме обградени от хиляди различни риби, октоподи, сепии, и т.н. Статията е глупост.
10
5
 
17
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Хайде пак започнахте Бг-Гц.Стига.Не можем да конкурираме гръцкия туризъм.Не го ли разбрахте.Просто нямаме природните дадености.Колкото до материала на Ройтерс имам чувството че големите агенции са се превърнали в рекетьори.Плати си иначе ще те наклепаме.Помните ли статията на ДВ за Бг черноморието....потъваш до глезен в тарелки и бутилки.:)))Тук почерка е същия.Дали не е рекет
9
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПЛАЖЪТ НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ Е ПО-ХУБАВ ОТ ТОЗИ НА АЛБЕНА ! А ЦЕНИТЕ С В ПЪТИ ПО ЕВТИНИ ОТ ГРЪЦКИТЕ!!!И СЕ ЛЕЖИ НА ПЯСЪКА ТОВА Е ПОЛЕЗНО А НЕ НА ГАДНИЯ ШЕЗЛОНГ!! НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ ИМА НЯКОЛКО МЕСТА ОТДЕЛЕНИ САМО ЗА ЗАБУЧВАНЕ НА ЧАДЪРИ НА ХОРАТА! КОЛКО Е ДА СИ НОСИТЕ ЧАДЪР ЛЕК Е!ИЗВОДА Е: ПРИ НАЛИЧИЕТО НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ ДА СЕ ХОДИ В ГЪРЦИЯ ДА ИМ СЕ ПЪЛНЯТ ГУШИТЕ НА АЛЧНИТЕ Е БЪЛГАРОПРЕДАТЕЛСТВО!
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е така защото никой не контролира нещата. Управниците са за малко изкарват си мандата прибират милионите и се скриват като плъх у брашно. Те си живуркат в паралелен свят в затворени комплекси с басейни и хич не им дреме на дедовият че всичко загива. В техният свят няма отпа.дъци имат слуги да ги обслужват. Да му мисли простолюдието което им е дало власта изке.ца ли са ги и са ги захвърлили като употребяван кон.дом.
7
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРЕДИМНО БЪЛГАРОПРЕДАТЕЛИ ХОДЯТ В ГЪРЦИЯ НА КАМЕНОМОРИЕТО ПРИ ПОЛУ ИНДИЙЦИТЕ!!БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ Е В ПЪТИ ПО ЕВТИНО ОТ ГРЪЦКОТО!!ХРАНАТА В ГЪРЦИЯ Е ПО-СКЪПА!!!!
6
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
27 ЛЕВА ЗА ДВАМА СЪС ЗАКУСКА ТОВА Е НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ ОТ СРЕДАТА НА МЕСЕЦА И В МОМЕНТА СЪЩО!!!!ИМА И 33 ЛЕВА ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ!ИВАШЕ И 28 ЛЕВА ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ АКО СЕ РЕЗЕРВИРА ДО СРЕДАТА НА АВГУСТ!!!НАШЕТО ЧЕРНОМОРИЕ ВИНАГИ ЩЕ Е ПО-ЕВТИНО ОТ ГРЪЦКОТО!!!!!!!!!НО ДА НЕ СЕ ХОДИ НА ЗЛАТНИТЕ, ВАРНА, ЛОЗЕНЕЦ И ДРУГИ ТАКИВА КЪДЕТО ПРЕЧИСТВАТЕЛНИТЕ СТАНЦИИ ОТДАВНА СА ПРЕТОВАРЕНИ!
5
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4На Тасос съм бил около 15тина пъти. Райско е! На повечето места, не и на известните плажове. Живот и здраве ще отида още толкова пъти. *** има навсякъде.За родното черноморие, аз си го ценя, но с радост не ходя там. Оставям това на такива като теб.