9 неща, които да почиствате веднага след покупката им

Новите дрехи са едни от тях, вижте кои са останалите!
1
9 неща, които да почиствате веднага след покупката им
Снимка: istock

Всички знаем, че редовното миене на ръцете, спазването на добра лична хигиена, старателното измиване на плодовете и зеленчуците са много важни за здравето ни. Но има неща, които трябва да почистим или изперем веднага след закупуването им. Кои са, вижте в следващите редове.

Дрехи

В модния бутик те изглеждат перфектно подредени, чисти, но не е съвсем така. Дрехите изминават дълъг път до магазините, събрали са в себе си прах и вредни микроорганизми. За да избегнете алергични реакции, стафилококови инфекции, винаги ги изпирайте преди първото носене.

Обувки

С обувките рискът да се заразите с гъбички или да пренесете вредни микроорганизми върху кожата е не по-малък. Ето защо, преди първата им разходка из града, почистете отвън с подходяща гъба, а вътре напръскайте със спрей за дезинфекция. Такива се продават в аптеките.

Спално бельо и кърпи

Спалното бельо и кърпите също не са напълно безопасни. Факт е, че в крайния етап от тяхното производство се използват някои химикали – формалдехид и други. Те би трябвало да предпазват от петна, гънки и микроби, които се намират в заводите.

За да се отървете от остатъците от химикали, се препоръчва преди употреба да бъдат изпрани. Така не само се премахват излишните багрила, но се подобряват и абсорбиращите свойства на тъканите.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Ахмед преди 5 години
Жената също