Рецептата Dnes: Пиле лютика

Ще си оближете пръстите
9 дек 2018 14:44, Екип на Tialoto.bg
3
Рецептата Dnes: Пиле лютика
Wellcometomykitchen
Представяме ви една рецепта от Севрозападния край на България. Ако не сте яли лютика, пробвайте я, ще ви хареса. 
 
Необходими продукти:
 
половин пиле
 
2 големи глави лук
 
4-5 скилидки чесън
 
6-7 чушки
 
600-700 г домати
 
олио
 
сол
 
чубрица
 
магданоз
 
Приготвяне:
 
Пилето се нарязва на порции и се запържва в малко олио до зачервяване в тенджера с незалепващо покритие. Запърженото месо се изважда и в същата мазнина се слагат лука нарязан на кубчета и чесъна на филийки.
 
След като лукът се запържи леко се добавят чушките нарязани на кубчета, след като и те омекнат се добавят обелените и нарязани на дребно домати.
 
Ястието се посолява, поръсва се с чубрица, парчетата пиле се връщат обратно в тенджерата, залива се с 1 ч. ч. вода и се оставя да къкри на тих огън, докато месото омекне и остане на мазнина.
 
Преди сервиране се поръсва обилно с магданоз.
 
Източник: Wellcometomykitchen
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Не е задължително преди 5 години
До анонименМоже и със сурови. Баба я правеше и с бели сиврии, пържени сурови. Село между Плевен и Никопол.
2
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Това е пиле паприкаш,а пиле лютика се прави с печени чушки.
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без чубрицата,и малко бяло вино с щипка захар