Това е лотария! Ел Гордо разпредели 2.4 млрд. евро

Най-голямата премия на билет е 400 хил. евро
Обновена: 22 дек 2018 16:36 | 22 дек 2018 16:35, Веселина Йорданова
10
Това е лотария! Ел Гордо разпредели 2.4 млрд. евро
Снимка: БТА

Испанската традиционна коледна лотария Ел Гордо тази година разпредели печалби на стойност 2,4 милиарда евро, съобщиха Асошиейтед прес и ДПА.

Най-голямата премия на билет е 400 000 евро. Спечели я номер 03347. Има обаче още много по-малки награди.
Тегленето на лотарията в мадридската опера Театро Реал продължава часове. За разлика от лотариите с джакпот, традиционната коледна лотария Ел Гордо ощастливява хиляди собственици на лотарийни билети.

Ел Гордо е най-старата лотария в света. Тя се организира от над 200 години. Други лотарии имат по-големи индивидуални премии, но Ел Гордо раздава най-голяма сума. Билетите струват по 20 евро. Хората обикновено се събират и купуват по няколко на групи.

Тегленето на печалбите приковава испанците пред телевизионните екрани. Печелившите числа се обявяват от специално подготвени за целта ученици. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: испаниялотария
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
упочнение преди 5 години
Билетът е на цена 200? и печели 4 млн. Но най-разпространено е 1/10 - 20?А последните години масово продават "участия" с благотворителна цел на цена 5? =4?+1? дарение. Като цяло лотарията е доброволен данък, защото 30% отиват за разходи и за държавата , печалбите от непродадените билети също за държавата, и от тези 2,3 млрд - 190 млн? са 20 процентовия данък който дължат печалбите над 10 хил.
8
0
 
7
 
! Отговори
Харпунджията преди 5 години
Помните ли как веднъж като теглеха ,,6 от 42'' се паднаха в два поредни тиража едни и същи числа,Помните ли ? Истината се скри от хората тогава,под предлога че стават такива случайности,въпреки че най-известните светила в математиката ,метафизиката и астрономията се произнесоха че това е невъзможно.А простата истина беше,че пуснаха по телевизията същият видеоклип от предната седмица,някой забравил да сложи новата лента.От тогава не играя ТоТо в ***.Да си го играят Божковци и Можковци!!
7
2
 
6
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Време е Шиши да я разработи....
6
0
 
16
 
! Отговори
тото2 преди 5 години
играйте бълг.тотализатор юруш че тази седмица на стадото са му дигнали колонката на тото 6/49 фрапиращо пенсионерите и балъците да има да пускат фишове че цецо от тотализатора има любовница мис тигЪрова и трябва да я поддържа и да и купува нова кола,играйте тук в кочинХата хазартни игри и си въобразявайте че току така ще ви дадат големите пари!!!! а и си мислете че ужким сте подпомагали бълг.спорт подпомагате някой да си живее с луксозен живот с вашите пари...... :))))))))))
5
3
 
23
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ ПО "НАЦИОНАЛНАТА ЛОТАРИЯ" ТЯ НЕ Е ДЪРЖАВНА А ЧАСТНА И Е НАЦИОНАЛНАТА ЛОТАРИЯ ООД НА БОЖКОВ!!!ТЕЗИ ДЕТО ГИ ОБЯВЯВАТ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА, ЧЕ СА СПЕЧЕЛИЛИ 100-ЦИ ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ ОТ НАЦИОНАЛНАТА ЛОТАРИЯ СА СТАТИСТИ ПОДПИСВАТ ДОГОВОР ЗА РЕКЛАМА С ТЯХ , ЧЕ УЖ ПРЕДСТАВЛЯВАЛИ РЕАЛНИЯ ПЕЧЕЛИВШ И ИМ ДАВАТ ПО НЯКОЯ ХИЛЯДАРКА И ТОЛКОЗ!ПРЕДИ ГОДИНА ТЕГЛЕХА 6 ОТ 47 С АНИМАЦИОНЕН КЛИП!ПРЕДУПРЕДЕНИ СТЕ!
4
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да там си теглят по добрият стар начин от преди 200 години и за това има все пак и печеливши.
3
1
 
29
 
! Отговори
Лотария=измама. преди 5 години
А в България въздуха вече е силно замърсен със финни прахови частици заради масовото търкане на билетчета на "националната" лотария.Народа ***, кух, кънти на кухо вече....
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Междувременно българският тотализатор тегли тегли едни и същи комбинации в две поредни седмици:)
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето такс се печели не по цял ден толкова се падна на онзи този това е тото и тук няма да го има!