"Сам вкъщи", какво още да гледате по Коледа?

Ето няколко стари филми, които да си припомните
25 дек 2018 13:25, Иванка Гъркова
55
"Сам вкъщи", какво още да гледате по Коледа?
Facebook

Независимо дали ще прекарате празниците вкъщи или на някое приятно място за почивка, наред с наздравиците, вкусните гозби и размяната на подаръци, неминуемо ще засечете някой филм по телевизията. Колкото и да са досадни, те се въртят по различните канали по това време на годината и спасение от тях няма. 

Дали заради молбата на гаджето или на някой близък, всеки от нас е гледал определен коледен филм минимум 5-6 пъти. Да вземем пример със „Сам вкъщи“. Има ли някой, който да не знае историята на малкия Кевин, който бива забравен от семейството по празниците?
 
Коледните филми сплотяват семейството, носят радост и положителни емоции на хората.
 
Tialoto.bg подбра 6 филма, които всички ние знаем наизуст, но въпреки това нямаме нищо против да ги гледаме отново:
 
"Наистина любов"
 
Класическа любовна история, създадена през 2003 г. Бил Наи, Грегър Фишър, Рори Макгрегър, Колин Фърт, Сиена Гайлори, Лиъм Нийсън, Ема Томпсън, Крис Маршал, Хайке Макач, Мартин Фрийман, Джоана Пейдж, Дженюъри Джоунс и Кийра Найтли се събират, за да разкажат историите на осем британци по Коледа. Едни обичат страстно, други са самотни, трети търсят място за развлечения. Разбити сърца, много сълзи и смях, очакват хората, които ще го гледат за първи или пореден път на празниците.
 
Филмът има 2 номинации за Златен глобус 2004, както и две номинации за наградата BAFTA през същата година.
 
"Сам вкъщи"
 
Кевин Маккалистър и семейството му се приготвят за дълго плануваната почивка за Коледа, но нещата се объркват. Като най-малък в къщата, той е тормозен от братята и братовчедите си, а родителите не му обръщат внимание. В един момент си пожелава да бъде сам на празника и мечтата му се сбъдва. Всички тръгват без него, защото са го забравили. Останал сам вкъщи, малкият Кевин трябва да се справи с двама крадци, които искат да ограбят дома му. Едва ли има смисъл да ви разказваме по-нататък, всички сте гледали различните части поне по 3-4 пъти по празниците.
 
Създаден през 1990 г., филмът е един от най-емблематичните за това време на годината. В главната роля е Маколи Кълкин, който споделя, че не го е гледал от години, но понякога сваля момичета като им рецитира своите реплики.
 
"Гремлини"
 
Може би един от най-мрачните коледни филми. Създаден е през далечната 1984 г. от Стивън Спилбърг, Катлийн Кенеди и Франк Маршал. В него Били получава за подарък малко животинче, наречено Гизмо. То е живо и много сладко, но след полунощ става доста опасно заради неблагоразумието на момчето. Така миловидното създание донася куп беди на семейството по Коледа.
 
Сигурно сте чували за филма от родителите си или сте го гледали заедно с тях поне един път. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предпочитам балет, например "Лешникотрошачката".
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха, ха , аматьори! Мен ме заведоха на IMAX кино, да гледам някакъв....Смъртоносни машини ли нам си какви машини беше. Като излязохме хоп в колата и .......жена ми проговори чак в къщи. Ако сценарист беше някой петокласник-щеше да е по смислен! Чудя се кой по дяволите е платил да изхабят толкоз лента и време?
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как изпуснаха да дадат "Коледата невъзможна". Не е нормално хората да са го гледали само 560735 пъти.
47
0
 
0
 
! Отговори
1999 преди 5 години
Неам. Не понасям новите филми ама и те не са стойностни, доста бързо се вижда. Така че не знам кво искам, тъй като ми е писнало от старите глупости.. а да, що просто не въртят всяка година Терминатор 2 мисля че няма да има недоволни. Може и подбрано най-доброто от Часа на Дисни с оригиналните преводи от началото на 90-те, това си е световно ниво превод, няма такова нещо на света.
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Между другото братушките все по успешно правят детска приключенска анимация по западен образец. Филма Две опашцици се хареса на детето.Пще ли не си разбрал, че на децата им се харесва всичко, каквото ги научиш да гледат? Ако му пълниш главата с руски глу пости, ще стане безмозъчен русо фил. Точно като баща си.
45
0
 
0
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 5 години
"Умирай трудно - код червено" , по коледен филм от този е единствено "Топло"
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 42Ех, този прогнил капитализъм... Мира ви не дава и ума ви не го побира как така успя да просъществува по-дълго от цъфтящия социализъм на другаря Живков.
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Между другото братушките все по успешно правят детска приключенска анимация по западен образец. Филма Две опашцици се хареса на детето.
42
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 37Абе дръжте си го тоз Крим на никой не му пука :) и без това е идеална причина за санкции на вкисналата *** русия :)
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 41Да, даваха го, че имаше и 1, 2, 3...Не се сещам по кой канал беше, но има тематични месеци. Един месец дават филми предимно с Джулия Робърт, друг месец дават филми предимно със Стивън Сегал, даваха и с Брус Уилис, Ричард Гиър, Сталоун и т.н.
40
8
 
1
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Гледайте враг пред портата. Ей ви коледен филм. Слава Расийй
39
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 40По- точно по кино НОВА, не по НТВ.
38
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЖалко че съм пропуснал Роки. Как така са го пуснали - филмът от 70те години е много реалистичен - такава мизерия показват в САЩ, тогава в България и най-пропадналият ром алкохолик живееше по-добре отколкото в американското гето. Впрочем филмът не е никак лош.
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя досаден, тегав и блудкав сериал "От местопрестъплението" няма ли да го спрат вече?Проточиха го с години като сапунка. Направо болестно състояние! Дават го без прекъсване от 2010 или 2011 г. по НТВ. Когато и да щракна на НТВ все той. Омразих го вече!
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 23Рамбо и Роки ги даваха преди 1-2 седмици.
35
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАз ще гледам речите на Путин от 2018-а! Ура! Крим е руски. Въпросът е затворен.
34
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми пий си американските бози, кой ти пречи, какво си взел да си изливаш душата в интернет какви редки бози пиеш, пий каквото искаш и се забавлявай, никой не се интересува от теб.
33
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 32Това правя :) предпочитам американски бози пред руската простотия. И без това не мога да им понасям мекия език. Като го чуя тоа мек педaлски руски и не знам какво ми става.
32
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз ще гледам речите на Путин от 2018-а! Ура!
31
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми забавлявай се, кой ти пречи. Щом блудкавите американски бози те забавляват - забавлявай се.