Страшно, красиво? "Плажни зверове" оживяват от вятъра

Творбите на холандеца заинтригуваха НАСА
28 дек 2018 21:45, Елка Василева
8

Холандски творец създава от пластмасови тръби "плажни зверове" или Strandbeests, които се задвижват от вятъра.

Те също така акумулират енергия – вятърът повишава налягането в пластмасови бутилки и когато той спре да духа, те могат сами да се движат.

Творбите на Тео Янсен заинтригуваха НАСА – те може да вдъхновят инженери за разработването на нови методи за придвижване по неравна повърхност на други планети, пише Би Би Си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1Не шматко става дума за начина им на придвижване който може да реши проблеми ми трудно проходими терени. Стига сте въртели едни и същи глупости взмете малко се образовайте по темата. Изглеждате просто глупаво.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това съм го гледал по Дискавъри поне преди 10 години.
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
този го гледах по ТЕД преди 2,3 или повече години... да покажете още нещо като новина от преди десет години, че тревата се легализира по цял свят, а тук лежиш в затвора за една цигара.да ти таковам държава, скоро страните от третият свят ще са пред нас... а някои вече са
2
0
 
7
 
! Отговори
Точка преди 5 години
Феномелно
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Творбите на Тео Янсен заинтригуваха НАСА те може да вдъхновят инженери за разработването на нови методи за придвижване по неравна повърхност на други планети, пише Би Би Си."Така могат да задвижват лунохода при следващото си посещение на Луната- с помощта на лунния вятър, дето развяваше флага.