Мръсният въздух виновен за ниската интелектуалност

Неблагоприятният ефект е особено изразен при мъжете
Обновена: 10 яну 2019 17:53 | 10 яну 2019 17:45,
26
Мръсният въздух виновен за ниската интелектуалност
Снимка: архив "Булфото"

Известно е, че мръсният въздух вреди на здравето, и в частност на белия дроб и сърцето. Авторите на китайско проучване предупреждават, че интелектуалните способности също могат да пострадат, пише в. "Дейли експрес".

Още по темата

Изследователи от Пекинския университет са установили, че замърсеният въздух може да причини драстичен спад в интелекта. Неблагоприятният ефект е особено изразен при мъжете, като причината за това остава неясна, пише БТА.

Изследването, обхванало възрастни обитатели на Китай, показва, че способността им да се концентрират, да си припомнят минали знания и да събират нова информация намаляват в резултат на излагането на мръсен въздух.

Честото поглъщане на наночастици, които се срещат в замърсения въздух, може да окаже редица неблагоприятни ефекти върху мозъка. Сред тях е хронично възпаление на мозъчните нервни клетки.

Следващата цел на изследователите ще бъде да определят коя комбинация от вредни газове, частици и биомолекули допринася за най-често съобщаваните случаи за влошено мозъчното здраве. Въпросните частици са около 2000 пъти по-малки от диаметъра на човешки косъм и след поглъщането им се разнасят из тялото чрез кръвообращението. Те могат да попаднат директно в мозъка през обонятелните нерви, които дават информация на мозъка за миризмите. Това ги прави способни да заобиколят кръвно-мозъчната бариера, която обикновено пречи на вредните частици, циркулиращи в тялото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
4
 
! Отговори
лекар преди 5 години
това е пълна глупост,поредната затъпяваща статия бих казал
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
A чистия въздух е причина за високия интелект на неандерталците. Особено мъжката им част.Не спряха с тъпотиите си тия "учени" ей. Ама и който ги препечатва не е за пренебрегване:)
23
0
 
1
 
! Отговори
икономист преди 5 години
До ХхххТова е моя теория, но считам, че такова нещо като мързел не съществува! Успехът или неуспехът на хората се дължи на техните генетично вродени умения и таланти, а също така и на вродената им енергичност(хипер активност). Мързеливи хора няма! Тези, които определяме като такива, просто нямат енергия за каквото и да било... Спат повече, разсеяни са - не успяват да се концентрират върху изпълнението на текущите задачи. Те не издържат психически и физически, да работят дълго за дадена цел.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде е женомразецът, бе?Не вярвам да е 9, той твърде меко се е изразил. На онзи сигурно днес са му дали двойна доза хапчета и сега спи.
21
0
 
2
 
! Отговори
Хххх преди 5 години
тъй тъй от въздуха ще да е...фейса, тъпата телевизия, мързела няма нищо общо.
20
0
 
2
 
! Отговори
икономист преди 5 години
До Анонимен 11 Образователната система няма нищо общо с интелектуалните способности! Преподавателите, в по-голямата си част са същите, които преподаваха и по мое време(преди 13-14 години), а резултатите на учениците значително се влошават през последните години. И на матурите и на кандидат-студентските изпити, постянно се чупят нови негативни рекорди! Средното ниво на подрастващите значително е паднало. Според мен увеличеният радиационен фон, има по-голям дял в това, което се случва...
19
0
 
1
 
! Отговори
до 18 преди 5 години
Голямото село се пренасели и претопи от селяни-интелектуалци от провинцията. Абе моделираха си го по техен тертип и то много успешно. Чат пат има свеж полъх по празници.
18
0
 
1
 
! Отговори
V преди 5 години
Кой какъв е си личи по въздуха му и по прякора му .Алкохол не пия ,а само бира .Алкохола е лошо нещо :))) Не трябва да се прекалява с алкохола като Ласкин от голямото село и с дървата също ;)
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До vaxoИ тогава ще работиш за 500 лева като пастир на уфсе в ливадите на Лозенец.
16
0
 
4
 
! Отговори
ней верну преди 5 години
Да си *** е безусловна привилегия, дадена от бога/боговете/вибрациите/зодията и некачествения алкохол.
15
0
 
2
 
! Отговори
V преди 5 години
ЗА МРЪСНИЯ ВЪЗДУХ Е ВИНОВЕН ШОПУТ .Хем гори дърва ,хем са оплаква че муй мръсен въздуха. Те за тва ми викат ДЪРВЕН ШОП
14
2
 
4
 
! Отговори
vaxo преди 5 години
върнете гражданството и въздухът в софия ще стане 80 % по чист и животът по приятен . успех гласувайте го утре и след 2 дни всичко ще е ок .
13
1
 
4
 
! Отговори
Ха Ха Ха преди 5 години
На калпава ракета космоса й пречи!
12
0
 
5
 
! Отговори
Космическия Дядка преди 5 години
Съгласен съм. Едно време при Бах Тошо когато Кремиковци работеше нямахме такива проблеми.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз си мислех ,че е тоталният разпад в образователната система виновен,а ти да видиш начи.
10
0
 
6
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
Че то ако е така Тиквун трябва да се е надишал с целия кремиковски пушек!
9
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Решено е! Жените замърсяват въздуха!За да сме *** и да им ходим подир дупе та та! хи хи хи
8
1
 
11
 
! Отговори
Ел Патрон преди 5 години
Дае Chemtrails (химичният) коктейл с който ни пръскат отгоре от време на време няма вина !? ГМО храната и ваксините нямат вина !? Постоянните облъчвания с гсм мрежи/ел.уреди и т.н. нямат вина !? И т.н. и т.н. !
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато Господ раздавал акъл Бойко бил си у тях четял единствената си книга Винету и за това грам такъв няма в крату_ната му която бие на кухо като я удариш. Човека е *** до мозъка на костите си к'во да правиш - природа, всички не могат да са умни, но лошото е че тоя управлява цяла държава.
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберите пак с оправдания :)))))

Спонсорирани публикации