Плаж, чаша вино и вила в слънчева Италия само... за 1 евро!

Самбука иска да увеличи жителите си, след като местните отишли в големите градове
17 яну 2019 14:22, Нели Христова
27
Плаж, чаша вино и вила в слънчева Италия само... за 1 евро!
Снимка: Flickr

Представяли ли сте си някога, как стоите на верандата на вилата си в китно италианско градче, отпивате от хубавото италианско вино, а красивите слънчеви плажове са съвсем близо до вас? Е, тази мечта е вече една идея по-достъпна.

Малкото градче Самбука на остров Сицилия предлага част от къщите на територията си едва за... 1 евро. Навярно ви звучи прекалено хубаво, за да е истина. Но отчаяните времена изискват отчаяни мерки.

Властите на Самбука искат да заселят повече хора в красивия си град, тъй като местните жители масово го напуснали, за да живеят в по-големите градове. 

А за цената от 1 евро, купувачите ще получат стара, класическа италианска къща в така наречения "Рай на Земята“. Естествено, те няма да се разминат с влагането на пари.

Тъй като по-голямата част от къщите са изоставени, от този, който реши да ги купи, се изисква да вложи около 15 хил.евро за ремонт в следващите три години. 

Също така, бъдещите сицилианци ще трябва да оставят 5 хил. евро депозит, който ще бъде върнат, когато домовете са напълно готови.

Подобни оферти е имало и от други градове в Италия, но тази се различава по това, че къщите в Самбука могат да бъдат закупени от който и да е.

“За разлика от другите, които правят това за пропаганда, всички имоти тук са собственост на общината. Който поиска къща, ще я получи веднага“, категоричен е кмета на града.

Ако искате да живеете в рая сред гори, лозя и слънчеви плажове обаче, трябва да побързате, тъй като десет къщи вече са намерили своя собственик.


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
htr преди 1 месец
1 евро за общината и 10000 за мафията нали е в Сицилия
23
3
 
27
 
! Отговори
Охобохо преди 1 месец
Това е за хора с пари,а не за гащници.Целта е да се ремонтира и след време да се върне на общината.Всеки който има вила знае,че като отиде там и се скъсва от работа,не си почива реално.Когато продаде вилата и тръгне да пътува,разбира колко е загубил докато е имал вила.Скъсал се е да влачи там,ремонти,мебели и какво ли не и накрая живота минал.Затова вила не е за всеки.Има си хора с пари дето могат да си имат слуги и да си почиват.Същото е с яхтите.
22
1
 
19
 
! Отговори
пущиняк преди 1 месец
То хубаво вино, море, ама от какво ще се живее там! Да не говорим, че съществува голяма опасност от рекет, отстрана на сицилианската мафия! То в България по селата има и прилични къщи за по 2000-6000€ и то без никой да те кара да правиш каквито и да е последващи инвестиции, ама има два варианта да е в този диапазон цената- или съществува опасност от ромски набези или селото се намира на газа на географията или и двете!
21
1
 
17
 
! Отговори
Горан преди 1 месец
Предполагам, са се преселили в по-големите градове, не защото не са си харесвали рая на земята и къщите, и плажовете, и т.н. а, заради сицилианската мафия.
20
1
 
9
 
! Отговори
Eee преди 1 месец
До Анонимен

А за цената от 1 евро, купувачите ще получат стара, класическа италианска къща
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде Ганьо ти си човека!
18
1
 
14
 
! Отговори
Unknown преди 1 месец
Градчето е красиво и спокойно, точно преди 10 години прекарах две седмици там по един проект. Морето не е чак толкова близо, но имат страхотен язовир. Доста млади хора имаше тогава, пълно училище и детска градина, които посетих като част от ангажиментите ми. Манталитета им е същия като нашите. Единствения проблем е летището, най-близкото е Трапани.
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз ще си купя къща там. Ще пробвам. Ако нищо не стане все ще намеря да я продам на някой балък.
16
0
 
10
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 1 месец
В Торони ,Гърция има стари къщи от по 16 000евро с двор а морето е на 200м......много се замислих но за сега в БГ ми е работата и не ми се берат маслини .След 10г.стягам багажа...
15
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да дам 40-50 хил. за нещо в което ще ходя за две седмици в годината-не мерси!
14
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе хора,и в Испания и Италия че и в България наистина има места където можеш да вземеш за малки пари.Обаче после ремонти-20-40 хил.лева.После данъци,подръжка,СОТ(охрана)-още сума ти пари.И накрая пътните са ти най-малкия разход.
13
1
 
32
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 1 месец
Къщите са 10-12, 20-30 кв.м. площ и са пълен курник с изпопадала мазилка . Сега им гледах обявата в общината им, това е пуснато от май месец миналата година...
12
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Там, от където харата са се махнали, не отивам. Щом някой е оставил родния си дом, приятели, роднини, комшии... Имал е причини да го направи. И гогато масово хората са напуснали това място, хич и не искам аз също да разбера защо. Затова ми е смешно, като чувам как щели да заселват изоставените ни села с чужденци. То българите, дето са свикнали да живеят като скотове, не са издържали и са се махнали, кой друг би живял там?!
11
1
 
19
 
! Отговори
Киро Скалата преди 1 месец
Италия - мечта на всяка БГ кифла. Много е важно някой да й купи къща там, не за друго, ами колкото да си направи една снимка.. Следва вечеря в близкия ресторант, пак колкото за снимка. След това ще спим в хотел, не в някаква си къща, че кой ще я чисти къщата, тя ли?
10
1
 
20
 
! Отговори
0 преди 1 месец
Хахахахаха!!! Абсолютно подвеждаща реклама. Дори и за 20 цента да дават къща никой не ще. Защо ли?
9
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами разбира се,че е уловка на мафията.Щом местните го напускат а от Северна Италия не отиват да купуват,значи че нещата не стоят така,както ги описват а са за балъци.Кой е луд да бяга от хубавото.
8
0
 
18
 
! Отговори
шматка преди 1 месец
До 3

Купи си.
Сицилия е най дивото място в Европа.Защо мислиш хората бягат от там.За 20 000 евро може да си купиш къщичка и в някое затънтено селце в Гърция.Поне ще си спокоен а колегата ти даде пример и с Балчик.В старата част на града е приказка.
Е няма да ти стигнат 20 000 евро....
7
0
 
19
 
! Отговори
Шишо Б. преди 1 месец
A данъци?
А сметки?
А разходи за пътуване дотам?..........
6
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе нещо съмнителна работа.
Човек веднага си мисли за Коза Ностра.
5
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Купи си щом ти е мерак,но да те питам.Като дойдат ония с късите лупари(срязаните ловни пушки )и ти кажат,че не може да дишаш въздуха на Сицилия безплатно,какво ще направиш?Няма ли да е по-добре да си купиш къща,в Балчик, например.И там има същите условия ,че и по-добри.