Части от тялото, които първи показват остаряването

Кои са издайниците на възрастта?
21 фев 2019 17:15, Илияна Николова
8
Части от тялото, които първи показват остаряването
Снимка: istock

С всяка следваща година тялото ни остарява. Признаците на стареене се проявяват индивидуално – при някои хора по-рано, при други е трудно да се отгатне истинската им възраст. Влияние оказват генетичните особености, хормоналният баланс, наличието на дегенеративни или хронични заболявания, начинът на живот.

Някои части от нашето тяло първи показват издайническите признаци, че стареенето напредва. Кои са те?
 
Ръце
 
Ръцете са един от първите органи, показващи възрастови изменения, особено при жените. Женският организъм търпи непрекъснати колебания в хормоналния баланс през целия полово зрял живот на жената. С идването на менопаузата или в периода на пременопауза хормоните претърпяват поредната промяна, което води до по-бързи темпове на стареене на кожата. Ръцете са сред първите пострадали от тези изменения части на тялото.
 
Очи
 
Бръчиците на смеха издават всички поводи, които сте имали да се смеете през живота си. Кожата около очите, особено във външния им край, е много тънка и нежна. Най-малките и незначителни мимики могат да оставят трайна следа на това деликатно място. За да запазите младостта около очите си, наблягайте на козметика със слънцезащитен фактор и хидратирайте добре.
 
Устни
 
Фините линии около устните обикновено започват да се образуват и забелязват след тези около очите. Кожата около устните е по-плътна и снабдена с подкожна мазнина, което я държи в по-свежо състояние до по-късна възраст. Въпреки това устните си остават един от първите издайници на стареенето, особено ако е налице рязко и драстично отслабване, придружено със значителна загуба на мазнини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще си носим бръчките с достойнство!
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стар изглежда човек с мътен поглед и горчилка в изражението. Очуканите от живота нямат ясен поглед. А бръчки може и да няма поради натрупана мазнина.
4
0
 
11
 
! Отговори
Пепеляшка преди 5 години
Вглеждайте се по-често в огледалото. То никога не лъже.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шията и ръцете остаряват преди всички части на тялото.
2
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Медицината е много напреднала вече,с пари всичко става.
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По много неща си личи, но нищо не може да се направи.