Приключенията на "Тигърчето Спас" оживяват на сцената в НАТФИЗ

Премиерата на спектакъла ще бъде на 23 и 24 февруари
22 фев 2019 15:22, Анисия Иванова
2

2267 гледания   |  Още видео
Студентите на проф. Жени Пашова от НАТФИЗ продължиха и доразвиха славните приключения на един особено симпатичен герой - Тигърчето Спас. Спектакълът им на камерната сцена на Младежкия театър "Николай Бинев" ще бъде на 23 и 24 февруари.

Ще се окаже ли той любопитен завършек на половинвековната история на Тигърчето Спас? Или пък ще бъде ново начало?

"Във втори курс студентите имаха за задача да си изберат приказка, литературен текст, на който да направят анализ, да драматизират и да минат през целия път - сценографско решение, куклено решение и т.н. Нашите момчета се спряха на "Тигърчето Спас", вдъхновиха се и станаха изключително добри в мерената реч", сподели в студиото на "България сутрин" Михаела Тюлева, която е преподавател в НАТФИЗ.

"Куклите са много интересни, те са предимно животни. Затова и искахме приказката, която изберем, да съдържа точно такива герои", разказаха студентите пред Bulgaria ON AIR.

Любимата на поколения деца книжка "Тигърчето Спас" вдъхновява създаването на театрални постановки у нас с продължение на десетилетия. Римуваните истории в стихове на малкото тигърче с лекота превеждат на детския език правилата и истините за приятелството, честността и смелостта.


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Ювалди преди 4 седмици
А прасенцето ,,Бочко,, и пъпеша ,,Цоко,,?
Или тех ги гледаме всеки ден ,няма нужда от пиеса......
1
1
 
1
 
! Отговори
Една добра идея преди 4 седмици
А "Приключенията на Тиквичко и Пипончо"-кога?