Шупет не е сама – кои са животните милионери?

Опра Уинфри ще остави 30 млн. долара на своите четириноги
22 фев 2019 16:52, Нели Христова
42
Шупет не е сама – кои са животните милионери?
Снимка: Instagram

Най-известната котка - седемгодишната Шупет, остана сираче, след като "татко й“ Карл Лагерфелд почина в началото на седмицата. Ала докато модния свят оплакваше края на една ера и загубата на един от най-легендарните си дизайнери, медиите зададоха друг важен въпрос – може ли бялото пухкаво коте да наследи милионите на Лагерфелд?

Според германските закони, ако името на Шупет фигурира в завещанието на модната икона, то тя ще получи това, което й се полага.

Бирманката се радваше на доста охолен живот.

Нейното ежедневие е добре документирано – тя се събужда  в 6 и 30 сутринта. Верните й "придворни“ дами започват първото й от шест сресвания за деня и мият очите й със специални капки.

Шупет не е веган, но спазва добре планиран хранителен режим и пие само филтрирана вода. За нея се грижат един бодигард и две камериерки. А когато не е заета с по-важни неща, животинката практикува и котешка йога. 

Но ако смятате, че Шупет не заслужава това, защото е просто котка, не сте прави. Дори и да не наследи тези 1,5 милиона долара от татко Лагерфелд, тя все пак заработва близо 3 милиона долара на година.

Може да смятате Шупет за животното с най-голям късмет на света, но всъщност тя не е сама.  Домашните любимци на известните винаги са били галени с перце, а когато дойде време за писане на завещание – със сигурност не остават с празни лапи.

Така, Александър Маккуин завещава 50 хил. лири на своите три кучета. Но нека се върнем още по-назад във времето.

Още през 1931 година, американската наследница Ела Вендел завещава 15 млн. долара на пудела си. Дори и след инфлацията, четириногото все пак се е радвало на страшно много пари.

Но това богатство далеч не може да надмине парите, които кучето Гюнтер IV прибира, когато собственика му Гюнтер III умира.  Мъжът наследява 80 милиона долара от германската графиня Карлота Либенщайн. После започва свой бизнес, който до деня на смъртта му възлиза на 400 милиона долара. Всичко остава в лапите на Гюнтер IV, който вече е собственик на имение, яде хайвер всеки ден и се радва на обичта на една камериерка.

Може би най-странният наследник на богатство е едно... пиле. То се казва Джиджо и е бил верен приятел на британския издател Майлс Блекуел. Бизнесменът продал компанията си, заминал да живее на село и няколко дни по-късно, умрял, оставяйки на скърбящото пиле 15 милиона паунда.

Още по темата

Подобно на Шупет, италианската котка Томасино изведнъж се превръща в милионер. Неговата доста богата "майка" Мария Асунта му завещава своите 13 милиона, няколко замъка, вили и апартаменти из цяла Италия. Навярно молбите за осиновяване на котката са валяли като дъжд.

По подобен начин наследява своето богатство и Блеки, която е последната оцеляла котка на бизнесмена Бен Реа. Той не че нямал семейство, на което да остави парите си, но ги мразел толкова много, че предпочел да ги остави на пухения си приятел.

Маймунката на Майкъл Джексън, Бъбълс, пък прибрала едва 2 милиона долара. Жълти стотинки, в сравнение с това на останалите животни.

Навярно много такива случаи ще има и за в бъдеще, тъй като още от сега Опра Уинфри е заявила, че ще остави 30 милиона долара на своите кучета.  А Бети Уайт е създала фонд от 5 милиона долара, който ще трябва да стигне на кучето й Понтиак, да оцелее след смъртта й.

Докато собствениците им са живи, повечето домашни любимци живеят подобно на Шупет. Твърди се, че Валентино през годините е имал поне 11 мопса, всеки един от тях е имал частна кола, място в самолета и собствен иконом.

Бултериерът на Марк Джейкъбс, Невил, е част от някои от кампаниите на модната марка на собственика си. А Лупо, кучето на Роберто Кавали, често му помага в работния процес.

Така че, когато Шупет наследи милионите на татко Лагерфелд, със сигурност може да подаде документи в частния клуб на богатите животни. А до тогава, двете му частни прислужници ще си играят с нея, за да не забрави красивото бяло животно, че все пак е центъра на вселената.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
6
 
! Отговори
възхитен преди 5 години
по-просташко не можете ли да публикувате
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Извратеняци,не гледайте деца а котки....побъркан свят..
34
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само не разбрах, този на това животно родител 1 или родител 2 е бил?
33
2
 
7
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
И всички тези милиони кой ги наследява след смъртта на животинките? Колко да изхарчат и колко дълго да живеят като повечето и те не са били първа младост, като са наследили парите. Аз силно се съмнявам , че някой изобщо следи да се спазват правата им, като самите животинки не осъзнават нито какво се случва, нито пък има на кой да се оплачат, ако бъдат изхвърлени на улицата. Камериерките могат да си ги подритват, да си пишат големи разходи с бодигарда, адвоката и бързо да стопят милионите
32
5
 
11
 
! Отговори
Русофил, ром, гей преди 5 години
До 22"А Ленин ,Димитров,Сталин,Брежнев Т.живков били лоши.По лош от тоя нема.Котките с му по важни от гладуващи и бедни иболни хора.Това е лицето на Капитализма."*****Ами да има дадат пари на гладуващите и бедните пари Ким Чен Прасчо, Мъдурко, Путлягата и Кастро. Там капитализъм няма. Интересно, защо винаги искате пари от капиталистите, дето толкова ги мразите, а не искате от вашите хора - широко скроените комунисти.
31
3
 
10
 
! Отговори
* преди 5 години
Колкото повече опознавам хората, толкова повече обичам животните.
30
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изкуфял дъртак.
29
9
 
17
 
! Отговори
еха преди 5 години
Парите са си негови, ще си ги завещава на когото си иска. Тук много моралисти се извъдихте. От какъв зор да ги завещава на нечии деца? Който си е наплодил дечурлига той да им бере дерта, търтеи ***!
28
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"С тея пари, ше нахрани дечицата" ...Да, ама вие си мяткате айфони за 2000 лева. Защо не си взехте телефони за 50 лева и не нахранихте и вие дечицата.... ЛИЦЕМЕРИ!
27
3
 
3
 
! Отговори
neo5 преди 5 години
4 Защото за онзи, който се съобщава с всички живи, има надежда; Понеже живо куче струва повече от мъртъв лъв. 5 Защото живите поне знаят, че ще умрат; Но мъртвите не знаят нищо, нито вече придобиват, Понеже споменът за тях е забравен; 6 Още и любовта им, и омразата им, и завистта им са вече изгубени, Нито ще имат вече някога дял в нещо що става под слънцето. 7 ***, яж хляба си с радост, и пий виното си с весело сърце, Защото Бог вече има благоволение в делата ти.
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Умниците тук заслужават Веско Маринов да им завещае потната си риза
25
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 22Че да не си е вадил парите от гладуващите бедни? С какво са му помогнали гладуващите бедни? На мен само часовника ми отмъкнаха ...
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който си го мобже, си го може...
23
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Животни милионери? Човешката глупост не знае граници, Айнщайн пак е прав.
22
11
 
10
 
! Отговори
Ами преди 5 години
Това е типичното поведение на един джeндъp.Не са способни да изградят нормална емоционална връзка с друго човешко същество и накрая на жaлкия си живот няма дори на кого да си оставят парите и ги завещават на кyчето или на котката си.Само си представете на тия да им позволят да си осиновяват деца или да си ги произвеждат инвитро.Затова е Иcтанбyлската конвенция, а не че някой им пречи да си бъpкат по дyпките.
21
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Родител 1 и Родител 2.Най голямата простотия от гейска Европа.
20
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Ленин ,Димитров,Сталин,Брежнев Т.живков били лоши.По лош от тоя нема.Котките с му по важни от гладуващи и бедни и болни хора.Това е лицето на Капитализма.
19
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И той като Ленин няма деца защото е гей.
18
19
 
13
 
! Отговори
Е и? преди 5 години
Аз не виждам проблем някой да завещае пари на домашния си любимец. Все едно да питате защо някой си харчи парите за децата си, а не нахрани с тези пари 10 сирачета или пък многодетните майчици в Столипиново. Когато домашният любимец е член на семейството е третиран и като такъв
17
8
 
21
 
! Отговори
АНИ ЛИНГУС преди 5 години
Извратена работа.