Планетите в астрологията - какво е тяхното значение?

Венера отговаря за любовта
25 фев 2019 22:00, Теодора Драгоева
11
Планетите в астрологията - какво е тяхното значение?

Ако се увличате по астрологията, то вие сте наясно, че не е достатъчно да знаете слънчевия си знак, за да можете да вникнете по-дълбоко в същността си. Ако решите да си направите натална карта, то тя ще бъде изпълнена с куп планети, домове и други символи. Първоначално тази карта ще ви изглежда много неясна и за това е добре да си направите справка какво символизира всяка една планета.

Важно е да се отбележи, че има две групи планети. Личните планети (Слънце, Луна, Меркурий, Венера и Марс) влияят на ежедневния ви живот. Външните планети (Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон) се движат много по-бавно и оказват влияние върху по-големите тенденции в живота ви.
 
Каквато и да е вашата зодия, истината е, че планетите, тяхното разположение и аспектите помежду им са тези, които оказват най-голямо влияние върху вашия хороскоп.
 
Ето и какво е значението на планетите:
 
Слънце: Егото ви
 
Вашето Слънце се намира в основния ви зодиакален знак (зависи от месеца и датата ви на раждане). Слънцето представлява егото, вътрешното Аз, волята и жизнената сила на човек. Това е всеобщо разбиране за вашата личност, което се корени най-вече във вашите действия.
 
Луна: Емоциите ви
 
Луната се мести в нов знак на всеки 2-3 дни и представлява нашата емоционална природа. Луната управлява нашето подсъзнание и нашите емоционални реакции, така че има огромно влияние върху личността ни. Луната влияе и на връзката ни с майка ни и на по-раните години в живота ни (детството). Това е така, защото плодородието, бременността и раждането също се управляват от Луната.
 
Меркурий: Интелект и комуникация
 
Меркурий е противоположност на Луната, защото контролира нашия рационален ум. Тази планета преминава в нов знак на всеки три до четири седмици. Меркурий управлява нашата способност да комуникираме и общуваме с другите, да анализираме ситуациите разумно. Тази планета показва до колко бързи са нашите ум и изказ.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сатурн не е причина за "всичките ни проблеми". Изобщо ако човек иска да се запознае със значението на планетите е добре да не се информира от тук.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
слънцето е любимата ми планета
6
1
 
3
 
! Отговори
Шандор преди 5 години
Откога Слънцето е планета?!
5
3
 
12
 
! Отговори
Охобохо преди 5 години
Астрологията е като религиите измислени от тарикати за да събират пари от балъци и да ги ръководят.Решил някой,ама кой?Къде е как ги доказва нещата?Измислена работа,пълен въздух!
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лъгане на хората естествено. Как може два хороскопа за един и същи човек да са коренно различни. Това означава че някакви единични наблюдения на независими събития са доукрасени в псевдозависимости и разни си ги напасват. Доста време съм преглеждал хороскопи за мен и са написани някакви измислени неща, които никога не са нещо ясно и точно, но разни се напъват да обясняват с подробности измислени неща.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според луната и Уран както са се наредили сега за мен е много подходящо време да си мия зъбите и да лягам
2
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тези глупости. Слънце луна звезди планети и тем подобни просто.тии. Всичко зависи от това какъв път вие записал всевишният. Той дава насоките и той избира как ще живете какъв път ще изминете като какъв ще живеете и кога ще умрете. Някой тарикат може ли по планетите да види кога ще умре. Или да си промени живота според как му говорят на уше планетите. На този свят всичко е предопределено още с раждането ви. Невидима сила командва пътя на всички които са се родили. Другото е вятър й мъгла
1
5
 
5
 
! Отговори
V преди 5 години
Проблема е че астрономията почна много да прилича на атрологията ;) А това не е добре за науката ;) За врачките е перфектно :)))