Токсична връзка: От кои партньори да се пазите?

Някои ще направят живота ви ад
3 мар 2019 17:45, Иванка Гъркова
3
Токсична връзка: От кои партньори да се пазите?
Pixabay

Всеки от нас се стреми да намери идеалната половинка в живота. Колкото по-дълго време обаче човек е сам, толкова повече изисквания има при подбора на ново гадже. Изведнъж се появява някой, който го заслепява със своя чар и искрата пламва, но след романтиката идва и разочарованието. При много двойки единият е толкова сложен характер, че трудно „може да мели брашно“ с другия.

 
Ето 7 вида партньори, които е по-добре да избягвате, защото ще направят връзката ви токсична:
 
Зависими
 
Връзката с човек, пристрастен към нещо, е сложна и изтощителна. Хазартът, наркотиците и алкохолът са най-големите бичове за много хора. Те са готови на всичко, за да си набавят нужното и така могат да съсипят не само своя живот, а и този на гаджето и близките си.
 
Обърнете внимание на действията на партньора си. Ако често ви лъже, подозирате, че ви краде от парите или се държи агресивно, то той определено крие нещо.
 
Насилници
 
Няма как да познаете от самото начало, че човекът до вас е насилник. Той може да се държи много мило и да ви обгръща с много внимание, но по-късно да покаже истинската си същност. Най-често мъжете са склонни да злоупотребяват с жените като ги малтретират сексуално, бият или им оказват психически тормоз.
 
Ако усетите, че половинката ви се държи твърде властно с вас, не ви дава да излизате с приятели, проверява ви съобщенията и чатовете в социалните мрежи, то това е достатъчно основание да прекратите връзката. В противен случай може да стане по-лошо. Прекалено ревнивите и агресивни натури могат да превърнат живота ви в ад. Затова преди да се обвържете по-сериозно, разпитайте добре за предишните връзки на гаджето си, както и причините за техния разпад.

Жертви
 
Всеки от нас се нуждае от рамо, на което да поплаче от време на време. Но има една група от хора, които постоянно хленчат и се правят на жертви, за да постигнат своето. За тях недоволството е начин на живот. Те непрекъснато се оплакват на половинките си и ги използват.
 
В случай, че усетите, че човекът до вас е от този тип половинки, опитайте се да разберете защо се държи по този начин. Поговорете с него и се опитайте да го промените. В някои случаи отношението на другия може да промени коренно жертвата или да я накара да изчезне, за да намери друг, от който да се възползва.
 
Непораснали деца
 
Пазите ли още детското в себе си? Няма лошо да ближете близалка гледайки любимия си филм, но ако гаджето ви не спира да играе игри по цели нощи и ви пренебрегва, е време да го смените.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не няма да го сменя! По-добре неизживяно детство, което ще премине, отколкото хазартен тип на който никога няма да му мине и по-тежък случай ще стане.
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не няма да го сменя По-добре неизживяно детство, което ще премине отколкото харатен тип на който никога няма да му мине и по-тежък случай ще стане.