Рецептата Dnes: Торта Шоколадово изкушение

Невероятно вкусна
17 мар 2019 08:21, Екип на Tialoto.bg
2
Рецептата Dnes: Торта Шоколадово изкушение
Wellcometomykitchen

Обичате ли да пприготвяте сладкиши у дома? Предлагаме ви рецептата за една страшно вкусна шоколадова торта, с която ще изкушите гостите си. 

Необходими продукти:

1 ч. ч. – 240 мл
 
За блата:
 
4 яйца на стайна температура
 
2 ч. ч. захар
 
1/2 ч. ч. олио
 
1 1/2 ч. ч. брашно
 
1/2 ч. ч. какао
 
250 мл гореща вода
 
1 бакпулвер
 
2 ванилии
 
Бял крем:
 
200 г крема сирене или маскарпоне
 
1 ч. ч. пудра захар
 
200 г разтопен бял шоколад
 
150 мл сладкарска сметана
 
Шоколадов ганаш:
 
350 мл сладкарска сметана
 
200 г натурален шоколад
 
За декорация
 
2 кутии шоколадови пръстчета
 
Начин на приготвяне:
 
4 яйца и 2 ч. ч. захар се разбиват до побеляване, на тънка струйка се добавя ½ ч. ч. олио. Добавят се на три пъти 1 ½ ч. ч. брашно и ½ ч. ч. какао, 1 бакпулвер и 2 ванилии като се бърка със шпатула само в една посока. Накрая на тънка струйка като се разбива с миксера на ниска скорост се добавят 250 мл гореща вода.
 
Сместа се изсипва в кръгла форма за торта с диаметър 23 см и се пече около 40-45 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. След като блатът се опече, фурната се изключва, вратичката на фурната се отваря леко и се оставя вътре още 5 минути, след което се изважда върху решетка и се оставя да се охлади напълно.
 
След като се охлади се разрязва с дълъг и остър нож на три. За белия крем за пълнеж на тортата разбиваме сиренето със пудрата захар, сметаната и разтопеният шоколад на пухкав крем. Блатовете се напояват със захарен сироп и се сглобяват с крема.
 
Шоколадовият ганаш се приготвя като в тенджерка с дебело дъно или на водна баня сметаната и натрошеният шоколад се разтопяват до пълно хомогенизиране, като се внимава сметаната да не заври.
 
Ганашът се оставя да се охлади добре в хладилника за няколко часа, след което се разбива с миксер на пухкав крем, с който се декорира тортата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
До Нещо не разбрах преди 3 години
До Нещо не разбрах,1 ч.ч. - 240 мл. това ви е пояснение колко е вместимостта в една чаена чаша използвана като мерна единица в рецептата
2
0
 
1
 
! Отговори
1 чч - 240 мл. е преди 5 години
размерът на чашата. В сладкарството това е важно, може да има чаени чаши с по-големи или по-малки размери, затова тук е дадена и вместимостта на чашата. Добре е, че тук са го посочили, защото на някои места не го споменават.
1
1
 
7
 
! Отговори
Нещо не разбрах, преди 5 години
<1 ч. ч. 240 мл> и какво трябва да има в тази чаша ?