Пролетно пречистване на тялото с точковата диета

Какво да следвате, за да отслабнете
26 мар 2019 19:21, Иванка Гъркова
3
Пролетно пречистване на тялото с точковата диета
Pixabay

Вече изпратихме зимата и посрещнахме астрономическата пролет. Време е за разходки на открито, за пикници под слънцето, за по-пъстри дрехи и леки материи, но и за спортуване.

Обездвижването през студените дни и липсата на достатъчно плодове и зеленчуци е основната причина, водеща до по-високо тегло с идването на новия сезон. Сега всеки трябва да помисли за хранителен режим и тренировки, с които да влезе във форма или отслабне до лятото.
 
В следващите няколко седмици ще ви представим различни популярни диети, с които може да пречистите тялото си през пролетта и да промените своята фигура. Днес ще ви запознаем с най-важното, което трябва да знаете за Точковата диета.
 
Тя е доста популярна в САЩ, защото от години се използва от военни и астронавти там. Тъй като не се основава на лишения, е подходяща за хора на различни възрасти. Както може би се досещате, името ѝ е такова, защото много важно е какви храни се консумират и колко точки носят.
 
Основното правило е на ден да не се приемат повече от 75 точки. Колкото по-малко имате в края на деня, толкова по-добре. Ако имате за сваляне повече от 2-3 килограма, е необходимо точките да бъдат сведени до 45.
 
Онези, които обичат въглехидратите, ще бъдат разочаровани, защото при точковата диета те липсват. За сметка на това се хапват повече мазнини и белтъчини. Е, каквото и да си говорим, няма как да закусвате с банички всеки ден и да слабеете. Хлябът, особено белият, трябва да се избягва. Смята се, че 100 г от него носят 48 точки, което е доста, ако на ден трябва да погълнете до 75.
 
Когато става дума за въглехидрати, картофите и оризът също ги съдържат. Ето защо те също трябва да изчезнат от храненията ви или да присъстват много рядко – най-много 1-2 пъти седмично.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точкова диета е нищо да не правите нищо да не ядете и да гледате в една точка
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Елате да ви дам пенсията си и ще отслабнете за отрицателно време.