Шефът на "Дисни": Хитлер би обожавал социалните медии

Те са перфектното място за екстремисти
16 апр 2019 21:46, Нели Христова
54
Шефът на "Дисни": Хитлер би обожавал социалните медии

Едва ли сте очаквали да чуете шефа на компанията за детски филми "Дисни" да говори за Хитлер, но в този объркан свят и това се случи.

Боб Игър, изпълнителният директор на студиото, благодарение на което малките деца гледат "Пепеляшка" и "Колите", е на мнение, че фюрерът "би обожавал социалните медии". "Те са най-могъщото оръжие, за което един екстремист би си мечтал", обяснява той.

"Социалните медии позволяват злото да стига до обърканите умове и изгубени души. Всички знаем, че там можем да намерим повече фикция, отколкото факти, там се пропагандира крайна идеология, която няма място в цивилното общество, което цени човешкия живот", допълва Игър.

С тези думи, шефът на "Дисни" се обръща към политиците, които се готвят за изборите през 2020 г. в САЩ и ги приканва да се "опълчат на всякаква омраза".

"През последните няколко години ни бе напомнено, че омразата приема всякакви форми и понякога се дегизира като чувство, което е социално приемливо, например страх. Това оформя нашата страна и култура в нещо напълно непознато за онези, които все още вярват в цивилността, човешките права или просто в достойнството", казва още Игър.

Навярно по този начин новият лидер на "Дисни" иска да изчисти името на компанията си, чийто основател е обвинен в антисемизъм и дори е членувал в организации, които са против евреите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
шефът на дисни явно не прави разлика между гьобелс и шикългрубер. шеф, пъpди и се ослушва.
11
2
 
3
 
! Отговори
СтарФарс преди 5 години
Шефът на Дисни явно е преминал на тъмната страна.
10
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хитлер е велик оратор.Излъчвали са речите по телевизия .
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едните ревът за Сталин, другите за Хитлер!!!Ако не беше тъжно, щеше да е много смешно!"Историята се повтаря: първо като Трагедия, а после като Фарс" - Г. Хегел (а, не К.Маркс)
8
1
 
6
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Всъщност между Дисни и Хитлер има тясна връзка...
7
0
 
11
 
! Отговори
Сталин преди 5 години
Социалните мрежи са идиотия . Обаче точно за това за което ги плюят елитите те наистина вършат работа. Западните престъпници никога няма да кажат нищо срещу социалните мрежи ако превърнатите в консуматори *** само зяпат снимки *** клипцита или поредната тъпоти на Уолт Дисни които са част от пропагандната машина. Проблема е че чрез Соц. мрежи хората могат много бързо да разбивт лъжите които тези елити генрират през контролираните от тях СМИ-та. Тозно за това соц мрежи стават .И затова.
6
2
 
8
 
! Отговори
социален антрополог преди 5 години
"Празни мисли на празен човек!" Едва ли би ги gрънкал такива ако фюрерът беше жив ,щото вече щяха да го носят с краката напред .Но явно е прекалил с белия прах и сега си прави евтина и безкрайно mъna реклама
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам омерзителното чуство, че го рекламирате тоя юда.
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пък и май автора използва Хитлер само за метафора за един друг герой дето сега ще се явява на избори при тях и дето найстина точно това прави.А пропагандата на Хитлер е друга ракия, тя изисква жив контакт с тълпите защото харизмата на Хитлер е именно в тона говиренето изражението все неща който не може да предадеш с туитове по ймеили и профили.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В цялата статия има самл едно вярно нещо което всички и сами си знаят.Че социалните медии стават за безплатна пропаганда.Но американците пак откриват топлата вода.
2
1
 
8
 
! Отговори
ад0лф преди 5 години
Това е гавра с Името и Паметта ми!!
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американски глупости .