Шефът на "Дисни": Хитлер би обожавал социалните медии

Те са перфектното място за екстремисти
16 апр 2019 21:46, Нели Христова
54
Шефът на "Дисни": Хитлер би обожавал социалните медии

Едва ли сте очаквали да чуете шефа на компанията за детски филми "Дисни" да говори за Хитлер, но в този объркан свят и това се случи.

Боб Игър, изпълнителният директор на студиото, благодарение на което малките деца гледат "Пепеляшка" и "Колите", е на мнение, че фюрерът "би обожавал социалните медии". "Те са най-могъщото оръжие, за което един екстремист би си мечтал", обяснява той.

"Социалните медии позволяват злото да стига до обърканите умове и изгубени души. Всички знаем, че там можем да намерим повече фикция, отколкото факти, там се пропагандира крайна идеология, която няма място в цивилното общество, което цени човешкия живот", допълва Игър.

С тези думи, шефът на "Дисни" се обръща към политиците, които се готвят за изборите през 2020 г. в САЩ и ги приканва да се "опълчат на всякаква омраза".

"През последните няколко години ни бе напомнено, че омразата приема всякакви форми и понякога се дегизира като чувство, което е социално приемливо, например страх. Това оформя нашата страна и култура в нещо напълно непознато за онези, които все още вярват в цивилността, човешките права или просто в достойнството", казва още Игър.

Навярно по този начин новият лидер на "Дисни" иска да изчисти името на компанията си, чийто основател е обвинен в антисемизъм и дори е членувал в организации, които са против евреите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
Жиб. преди 5 години
Русия победи Германия само заради това,че през цялото време бе финансирана от Америка и Англия- ако не бе англоамериканската помощ,днес никой нямаше да знае че някога в Масква е царувал кървав сатрап като Сталин!
31
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хитлер никога не е бил приятел на СССР, той винаги е мразил юдеоболшевиките от дъното на душата си, така както всички българи сме ги мразили.
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия победи, защото Хитлер тръгна срещу запада, иначе ако след Полша директно бяха навлезли в съюза, без да се бавят, както искаше Гьоринг, само с авиация, щяха да ги натикат набързо в Урал, какъвто е бил планът.
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бтв Русия нямаше да скърши никой ако не беше логистичната, материалната (включително храна и оръжия) подкрепа на САЩ което искам да проучите за да видите че е верно. Даже Генерал Жуков и Сталин имат публично записани изказвания където твърдят че без помощта на САЩ, Русия нямаше да се справи. Проверете, знам че е трудно и разбива разни идеализирани идеи за МАЙКА РУСИЯ, но това е реалноста от устата на Жуков и Сталин и много други. Подмяната на тази истина почва 15-20 години след края на ВСВ.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отново виждаме бизнес интереси и бутане на стадото в определена посока скрити като грижа за обществото. Преди по-малко от седмица Дисни пуснаха собствена платформа за поточно видео/кино - като нетфликс. Сега се търси внимание и това е изказване с надежда да откачи някои хора от социалните (не че е лоша идеа) и да се върнат към стария добър свят където момичетата се филмираха с очаквания базирани на мега популярните филми на дисни. В днешно време изсилени с либерална пропаганда.. негледаеми
27
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интернет ще унищожи планетата, защото е платформата на ниските духом и посредствените.
26
2
 
6
 
! Отговори
Американ преди 5 години
К'во се прави на луд тоя!? Болката му е, че тези технологии позволяват филмите на компанията да бъдат гледани евтино, не срещу $15 на парче. Натискът да се нагаждат е голям и затова *** толкова много и толкова силно, а и не е за първи път..
25
2
 
4
 
! Отговори
Петърчо преди 5 години
Никой ли не се досети защо този хубавец говори за Хитлер и социалните мрежи? Един коментатор на CNN направи паралел между убиеца от Крайстчърч Нова Зеландия и това че използвал социалните мрежи. Тръмп много често ползва същите и особено туитър добави той. Чудя се дали Игър обича кучетата и мрази пушенето. Май по неговата логика той самия ще се окаже по-близък до Хитлер отколкото неговите намеци относно Тръмп. Ей това либерастите не се спират пред нищо. *** в земята на "свободните" си е така.
24
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя илюминат да си затваря човката. Интернет е свобода.
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много странно звучи - Хитлер бил екстремист?
22
2
 
11
 
! Отговори
Гост+ преди 5 години
Значи социалните медии пропагандират зло и омраза, т.е. настройват хората едни срещу други като прповядват екстремизъм. Да живеят анти-социалните олигархични медии-престутутки, които не позволяват злото да стига до "обърканите умове и изгубените души" на бедняците за да ги настройва срещу богатите. Каква "тънка" лицемерна мисъл............
21
3
 
5
 
! Отговори
V преди 5 години
При нацистите пропагандата наистина стига най добрите си години и дори се появява телевизията като средство на пропагандата. Но едно от средствата за пропаганда - ПЛАКАТА . Нацистите вземат от холивуд ,макар че го развива. Понеже няма как да разбереш дали ще ти хареса филма ,чрез плаката холивуд *** хората .Така че в случая крадеца вика -Дръжте крадеца ;)
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Шефът на "Дисни": Хитлер би обожавал социалните медии"Прав е, затова САЩ (Четвъртия Райх) здраво ги рекламират. Американското Гестапо жъне разузнавателна информация, на която и нацистите биха завидяли.
19
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия винаги побеждава. Русия е страна победител.
18
2
 
5
 
! Отговори
до 21... преди 5 години
Скрий се и не се показвай вече.
17
7
 
5
 
! Отговори
19 преди 5 години
Хитлер беше пръв приятел на СССР ,та али рашките му продаваха на безценица суровини със които армиите му превземаха Европа.Ортаклък правиха във Полша,превзеха си я приятелски,тогава не знаехте ли ,че е фашист
16
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хитлер в наши дни би бил обявен за месия ако беше жив
15
1
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Буламачите на Дисни ли ще са еталонът?Ай ******!
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой диктатор няма да харесва да подслушва всеки официално с тяхното знание?То накрая злите диктатори ще излезат смешни пред сегашната пропагандна машина. То такива методи на масово зомбиране не е имало никога.
13
1
 
15
 
! Отговори
Започвате да вдявате преди 5 години
къде е истината, а ? Питам се-докога може Човечеството да се самоизтезава под робството на новия световен еврейски " ред " ?