5 нестандартни употреби на содата за хляб

За премахване на пестициди от плодове и зеленчуци
18 апр 2019 18:40, Михаела Лазарова
1
5 нестандартни употреби на содата за хляб
Снимка: istock

Содата е прекрасен универсален продукт, далече надхвърлящ основното си предназначение. Непрекъснато изникват нови начини, по които тя може да ни бъде полезна в ежедневието и не спира да ни изненадва. Ето няколко чудесни начини да улесните деня си с помощта на содата.

При подути крака

Един често срещан проблем при много хора над 30-годишна възраст е подуването на краката. Обикновено това се свързва с повишено количество на консумираната сол чрез храната, което предизвиква задръжка на течности. При хората на тази или средна възраст продължителното седене и работата на бюро също играе съществена роля.

За да облекчите подуването и да върнете нормалната форма на глезените си, опитайте да направите компрес на краката със смес от 1 и ½ супени лъжици сода, разтворени в 1 чаша вряща вода. Потопете чифт чорапи във врялата вода. Изстискайте ги внимателно, за да не се изгорите и ги обуйте. Увийте краката с найлоново опаковъчно фолио. Оставете така за през нощта. На сутринта ще се убедите в резултатите.

Ексфолиант срещу черни точки

Содата за хляб действа много добре на кожата, като балансира pH-то. Това намалява секрецията на себум и запушването на порите, което причинява поява на черни точки и пъпки.

За да си направите ексфолиант, в ½ чаша вода добавете 1-2 супени лъжички сода. Разбъркайте добре. Нанесете с кръгообразни масажиращи движения върху засегнатите от черни точки зони на лицето. Не натискайте прекалено, за да не разраните кожата.

Изплакнете с топла вода. Това ще отвори порите и ще даде възможност на кожата да се освободи от излишния себум.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: кожапъпкисода за хляб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
За хляб.