"Кралица на шоколада": Германия с 32% от продукцията в ЕС

Сладкото изкушение популярно във всички евространи
Обновена: 20 апр 2019 20:09 | 20 апр 2019 20:01, Веселина Йорданова
14
"Кралица на шоколада": Германия с 32% от продукцията в ЕС
Снимка: flickr

Какво е Великден без шоколад, а Германия е кралицата на това лакомство, поне що се касае до неговото производство, предава ДПА.

Според статистическите агенции на Евросъюза, шоколадът е много популярен във всички страни от общността, но само няколко държави доминират при производството му. Германия държи короната, като осигурява 32% от продукцията в ЕС и 1,3 милиона тона шоколад на блокчета.

След нея се нарежда Италия с 18 процента, равняващи се на 700 000 тона. На Франция и Холандия се падат по 9 процента от общото производство на лакомството в Евросъюза, възлизащо съответно на 400 хиляди тона.

Следва Великобритания със 7% и 300 хиляди тона. А Белгия, Полша и Испания, взети заедно, допринасят за 16 процента от годишното производство на това сладко изкушение. Споменатите осем държави са отговорни за 90 на сто от шоколадовата продукция в ЕС. Тя се равнява на 4 милиона тона на стойност 18,3 милиарда евро. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
а Швейцария где?..и защо говорят за "евросъюза"?..за пръв път научавам,че дойчовците можели да правят шоколад!..е,може и мой пропуск да е,но той не е случаен!..:-До сега НЕ съм ял дойчовски шоколад...
11
0
 
3
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 4 години
не е важно количеството, а качеството...
10
2
 
2
 
! Отговори
Кулинар преди 4 години
Шоколад от ГМО-какао, палмово масло, мляко от хибридна крава, забъркано с чистите ръце на судански индЖинер и минало качествен контрол при арабски алхимик........Ко? Не?
9
0
 
5
 
! Отговори
? преди 4 години
До не е шоколадТи знаеш ли какво е марципан? А прочети и тогава пиши
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Белгийския шоколад е най-добър, което се подкрепя и от колониализма в Конго - най-добрия в целия свят. Единственото разумно третиране на мамууни е рязането на ръце или крака. Всичко друго води до загуби и влошаване на стандартта.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво стана? Субсидираната швейцарска промишленост никаква я няма ;)))
6
3
 
10
 
! Отговори
Гришо преди 4 години
До Анонимен7Много скоро хората ще разберат че в DE има големи *** по магазините! Най вече в дискаунтите АЛДИ, Нетто, Лидъл . От там пазарят наши сънародници, бедните социално слаби германци и "бежанците"! Шоколад има хубав вмалките магазини но той е вносен, не е немски. Стандарта на живот в Германия пада драстично, всички знаем защо... така е и с шоколада.
5
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-добрият шоколад е швейцарски, произведен в Швейцария и е с какаово масло! Всичката шитня, произведена в DE, е 2 до 4 пъти по-евтина и има само палмово масло и подсладители вместо захар. Белгийския не ми го хвали - далеч е като вкус, и познай какво има вътре? ПАЛМОВО МАСЛО! Изключвам ръчния белгийски шоколад, както и скъпите модели, но на вкус са по-долу от Швейцария. Това са фактите! Линдт, произвееен в DE не купувайте. Пак е с гадости вътре! Не надценявайте здравето си!
4
3
 
10
 
! Отговори
batmario преди 4 години
България е кралицата на Пистила/Габровски шоколад/...
3
7
 
25
 
! Отговори
Гришо преди 4 години
Най добрият шоколад е в Белгия и Швейцария! Германия е просто един крупен производител, нищо повече! Който разбира отива и си купува от белгийските изкушения...може и от бирата им също! Количеството не означава качество,разберете го...но немците са такива, леко прасенца падат. :) Простено им е.
2
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес е Великден,честит Великден на всички празнуващи днес празника!Да сте живи и здрави всички!И Бог нека ви благослови!
1
3
 
22
 
! Отговори
Мегачеп преди 4 години
Ейййй, шоколадови цицци. Сладки са.