Проучване показа: Захарта в чая не го прави по-приятен

Здравословният й лимит е до 7 лъжички дневно
Обновена: 1 май 2019 16:45 | 1 май 2019 16:38, Веселина Йорданова
9
Проучване показа: Захарта в чая не го прави по-приятен
Снимка: flickr

Хората лесно могат да се откажат от захарта в чая - изследване на британски специалисти показва, че подслаждането на напитката не я прави по-приятна за консумация, пише в. "Дейли стар".

Авторите на проучването от лондонския Юнивърсити колидж и университета на Лийдс отбелязват, че добавянето на захар не само не прави чая по-вкусен, но и не е от полза за здравето.

За целите на изследването учените са направили експеримент с 64 мъже, свикнали да пият всекидневно подсладен чай. Участниците са били разделени на три групи, които трябвало постепенно да намалят захарта в напитката, да я откажат отведнъж или да продължат да я пият подсладена.

След едномесечен период на наблюдение специалистите установили, че при участниците от групите, които трябвало да ограничат или да откажат захарта, това не се е отразило върху удоволствието от пиенето на чай.

Британски здравни власти препоръчват всекидневно да се консумират не повече от седем чаени лъжички добавена захар. Поклонниците на сладките неща на Острова обаче употребяват почти два пъти повече захар от препоръчителния лимит.

Според авторите на настоящото проучване хората лесно могат да се погрижат за здравето си, отказвайки се от добавянето на захар към чая. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: здравезахарчай
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чай със захар е като кафе с мед!Оксиморон
5
0
 
9
 
! Отговори
11 преди 4 години
Тотална война се води срещу захарта... И това е разбираемо, тъй като липсата на захар води до малoумие, мозъкът за да работи трябва захар. Целта е ясна - тотално оглупяване и управление на простацитe.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямаме захар за ракията те за чай ми говорят!
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От нищо нямат срам вече тези здравеведи!
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Захарта прави чая
1
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе вие ще ми кажете дали ми бил приятен или не