Замърсяването продължава, заяви Грета Тунберг в Дания

30 хил. протестираха днес в Копенхаген
25 май 2019 20:55, Нели Христова
42
Замърсяването продължава, заяви Грета Тунберг в Дания
Снимка: Reuters

"Все още можем да поправим нещата, но за тази цел трябва да започнем от днес", това заяви младата екоактивистка Грета Тунберг в парк в Копенхаген. В 11 града в Дания днес бяха организирани протести, с искания да се вземат мерки против глобалното затопляне преди утрешните европейски избори и насрочените за 5 юни национални избори, предаде ДПА, цитирани от БТА.

Тунберг предупреди, че че емисиите парникови газове продължават да растат "въпреки красивите думи и обещания на нашите лидери и политици".

В Дания шествия с искания към местните политици за действия по климатичните промени се организират от 2015 г.

"Тези, които ще бъдат най-засегнати от климатичната и екологична криза, младите хора като мен, не могат да гласуват. Така че гласувайте ако не за вас, поне за нас", заяви тя. Тунберг е едва на 16 години и няма право да даде своя вот.

Сред другите изказали се на шествието в Копенхаген е Кони Хедегор, която е била европейски комисар за политиката за климата.

По оценка на полицията в шествието в Копенхаген са участвали около 30 000 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АзМерят се в килограми, защото обемът им е променлив според температурата.
31
1
 
1
 
! Отговори
Акт 16 преди 4 години
Немските коли замърсяват страшно много големи мощни голямообемни двигатели.Затова е пълно с раковоболни особено дизелите ама на германия също и се възхищават ***.
30
0
 
3
 
! Отговори
Ми да! преди 4 години
Нормално е катай да замърсява най-много как се постига растеж с брутална експлоатация на ресуси включая и човешки такива и тн.Спасението се нарича затеиване на Катай което няма да стане из Света е пълно с глу.аци които им се възхищават извода е че спасение няма!
29
1
 
1
 
! Отговори
БрекСит Завинаги преди 4 години
Истината е, че Земята Никога не е Била По-Студена пред последните няколко Хилядолетия, реално сме в Мини - Лендиков Период. Обаче, защо да не стрижен офцъите хем за утопбение, хем за борба с измислено затопляне - банката винаги печели!!
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В края на май още включваме печки,тия ни лъжат,че имало глобално затопляне .
27
0
 
15
 
! Отговори
Юдо-масонската преди 4 години
пропаганда вече набира "активистите" си сред децатаче то кой друг освен дете със даун като тази на снимката може да ги поверва тези глупости за "глобалното затопляне"
26
3
 
1
 
! Отговори
Аз преди 4 години
ДртПрч как ги мерите тия газове в килограми не знам, явно сте открили нов закон във физиката.
25
3
 
9
 
! Отговори
емо чолаков преди 4 години
В Дания е студ, едно леко затопляне дори ще им се отрази добре. :)
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече е приета в ерокомсомола на идейните мислители. Да му мисли Европа, какво да очаква по нататък - борба с космическата радиация, междупланетбите взаимодействия..., само пари да ви са останали.
23
12
 
0
 
! Отговори
Само ГЕРБ!!! преди 4 години
Да охладим климата в Европа с бюлетина номер 12! Европейски отговор на проблемите от истинските европейки Мария Габриел и *** Майдел, които загърбиха националния си произход за един по-добър живот!
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Дания трябва да почнат чистенето от сентоложката църква. Това което им е в главите то цапа най много.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
слънцето един ден ще изпепели земята и ще погълне близките планети. опитите ви да спасите каквото и да е било са безнадеждни, милиони години еволюция са били необходими за да добием разум и да разберем че живеем в умиращ свят и че нищо добро не ни чака на тази планета, това е просто едно гробище. в близък план ще се върне климата от преди 300 милиони години когато са образувани въглищата които сега се изгарят и връщат старото положение.
20
1
 
21
 
! Отговори
62297 преди 4 години
Аз пък заявявам, че ми писна да слушам за Грета Не че замърсяването не е проблем.
19
3
 
3
 
! Отговори
do 13 преди 4 години
Глупости на търкалета.Родителите на лапето са съответно актьор и оперна певица. А твоят коментар е най-обикновен фейк нюз.
18
2
 
2
 
! Отговори
пецата преди 4 години
Богатите искат да дишат чист въздух за да живеят по дълго - богатите искат да произвеждат повече за да продават повече за да са по богати хахахАз нямам какво да губя драги ми смехурковци, ама на богаташите им е най обидно , замърсявам нарочно повече, след като хората измрът планетата ще се освободи, но тя ще съществува милиарди години след нас
17
22
 
5
 
! Отговори
корморан преди 4 години
дами и господа, това момиче е пример за подръжание, тя е вдъхновение за нейните връстници по цял свят, тя е глас който обсъжда един проблем който засяга всички нас като човеци. нейният активизъм е семето, което искрено се надявам ще роди резултати, който нашите деца ще оценят. ако виждате черно във всичко и всеки, доброто и на крака да ви се изправи пред вас, няма да го познаете.
16
6
 
9
 
! Отговори
Си Дзинпин преди 4 години
За Това Дете - Еднопосочен Билет за Китай - там в ГУЛАГ ще го превъзпитат на Социалистически Ценостти с Китайски Характеристики, както Си Дзинпин ги нарича - замърсяване повече от цялата останала планета взета заедно, но пращане 0 цента по Парижкото Споразумение!
15
6
 
21
 
! Отговори
УЕФА - мафия преди 4 години
Тая дали днес си е включила телевизора не с ток от централа, а от слънчев панел? Дали е яла задушени броколи с ориз, приговени с електричество, произведено с помощта на слънцето? Дали се е прибрала с колело, а не с автомобил? Въпросите са риторични. До 5-10 години ще е от "силните на деня", ще граби като хиена и цапа "царски". Тогава ще почнат смешните оправдания.
14
14
 
9
 
! Отговори
до 12 преди 4 години
Германия и САЩ са нищо, може би 1%, всичкото замърсяване идва от Китай, които може да проверите новините от последните дни са изхвърлили 7 000 тона от веществото CFC, което е абсолютно забранено и международно престъпление. Обаче, ще дишаме - ако не искаме да дишаме, единствена надежда остава САЩ да започне война и да смачка Комунистите за да някой след това научи Китай да спазва международните правила!!
13
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това момиче е просто поредният медиен продукт. Нейните родители са специалисти по маркетинг по професия. И много умело играят с дъщеря си, нейното психологическо разстройство и трупат известност. Стигнаха дотам, че да твърдят, че тя може да вижда въглеродният двуокис с просто око.Погледнете самодоволното й лице на снимката. Тя наистина се опива от известността, която придоби извънредно бързо. Но и това ще е чудо за три дни.