След три часа и куп обрати: Гришо надви Типсаревич на Ролан Гарос

Българинът победи в петсетова драма
26 май 2019 16:34, Александър Попов
38
След три часа и куп обрати: Гришо надви Типсаревич на Ролан Гарос
Снимка: Reuters

Григор Димитров започна драматично участието си на тазгодишния "Ролан Гарос", след като победи неудобния за него сърбин Янко Типсаревич в пет сета - 6:3, 6:0, 3:6, 6:7(3), 6:4. Това бе трети успех от общо седем мача за българския тенисист, който премина през куп обртати. Мачът между двамата продължи малко над три часа.

В първия сет Григор на два пъти изоставаше с пробив, но и в двата случая го връщаше на момента. Все пак той успя да покаже характер и да пробие за 5:3, а след това да спаси две точки за пробив и да си вземе най-важното подаване в сета.

Вторият сет бе повече от добър за нашето момче и след пробиви в първия, третия и петия гейм и спечелване на всички подавания той спечели сета на нула и на практика направи "геврек" на своя сръбски противник.

В същото време пък се виждаше, че противникът на българина изпитва физически проблеми, което още повече утежни неговото положение.

Димитров започна третия сет с пробив, който обаче бе върнат на момента. В тази част хасковлията определено не показа най-добрата си игра и допусна да бъде пробит ключово в осмия гейм, а след това неговият противник си спечели подаването, за да намали изоставането си.

В четвъртия сет българинът изоставаше с пробив, но го върна в десетия гейм. В тайбрека обаче Типсаревич бе по-съобразителен и го спечели след 7:4 точки. Все пак обаче в петия сет Димитров проби решително за 5:4 и след това си спечели сервис гейма и самия мач.

В следващия втори кръг българинът ще срещне победителя от мача между Томас Фабиано от Италия и Марин Чилич. Известно е, че в миналогодишното издание нашенецът стигна до третия кръг на турнира и там бе спрян от Фернандо Вердаско.

Още спортни новни четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дришко го "отразиха" с победа над номер 317 в АТП."ОтразяванИтУ" ще продължи докато го изгърбят (следващият кръг с Чилич).Тогава за мача няма да чуете нищо. Точно както за умрял "или добро или нищо".манипулирането на най-простоият народ на земята върви с бчсна скорост.П.П. "гордата" бългapaчка Ивет Лалова спечели европейска титла с ........турският си отбор............ХА-ХА-ХА
35
5
 
4
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Мачкай ,Гришо напук на тия селяци тука !!!
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПичТи май не общуваш с хетеросексуални..
33
2
 
10
 
! Отговори
Хасан преди 4 години
Гришоо, мойте и твойте шансове за равни да спечелихме Уимбълдъна.....,ама аз съм турчин скиор........
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едвам успя да победи номер кой от ранглистата? Едно място преди него, там е мястото на Гришо. И натам е тръгнал.
31
1
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЯНКО ТИПСАРЕВИЧ ДОПРЕДИ НЯКОЛКО МEСЕЦА БЕШЕ 98-МИ В РАНГ ЛИСТАТА :DДЯДО ГРИШО МОЖЕ ДА СЕ ПОХВАЛИ , ЧЕ Е ВСЕ ОЩЕ В ТОП 100 :D
30
3
 
3
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Вече на това ли трябва да се радваме?
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Победителят от срещата Григор Димитров и Марин Чилич ще играе в третия кръг най-вероятно със Стан Вавринка, а след това следва Циципас, после Федерер. Доста силна част от схемата.
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво впечатление направиха българите отишли да подкрепят нашия Гришо. Типсаревич сюо имаше доста фенове, повече от на Гришо.
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много силен Янко Типсаревич, но и той има проблем с контузиите. Ако ги нямаше тези контузии, можеше да е и номер едно сега. Гришо явно също има контузия, заради която не може да играе с пълни сили.
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Парите и славата не са за всеки
25
1
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 4 години
Хора, за какъв Голям шлем говорите?! Да не сте слънчасали? Все пак това е Гришо - Втория Кръг, не е Джокович. Слезте на земята.
24
3
 
5
 
! Отговори
Пич преди 4 години
"В следващитя кръг Гришо играе с Марин Чилич - кошмарен съперник за Гришо,"E, очаквай заглавие - "Малко не стигна на Григор да победи Чилич ..." или нещо от сорта.
23
1
 
10
 
! Отговори
Горд Българин преди 4 години
В следващитя кръг Гришо играе с Марин Чилич - кошмарен съперник за Гришо, когото и в най-добрите си години Гришо не успяваше да победи. Гришо има 4 загуби от Чилич и една победа в 2015 година, когато Чилич не беше много във форма, но той и сега не е на върха на възможностите си.
22
1
 
12
 
! Отговори
Наблюдател &#128 преди 4 години
Гришо скоро пак ще сменя треньoра! Слаб мач срещу много слаб противник! Сърбина отдавна е в пенсия!
21
5
 
12
 
! Отговори
Пич преди 4 години
".имайки предвид, че иска да спечели Уймбълдън!"Разбере го най-после и спрете да се надявате напразно - Григор никога няма да спечели турнир от Големия шлем. Ще си приключи кариерата като един добър тенисист, който се е подмотвал в 10-ката за кратко и толкова. Разбира се, казвам го със съжаление, но това е истината. Това идва да покаже колко сме зле в действителност. Буквално няма спорт, в който да имаме някакви кой знае какви успехи. Дори в художествената гимнастика с мъка удряме трето място.
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този сезон Гришо ома 10 победи и 8 загуби .... какво най-после?!
19
4
 
7
 
! Отговори
Горд Българин преди 4 години
Нашия Гришо отново показа здрава психика и успя да победи бившия номер осем в света. Типсаревич игра много силно,успяваше да пласира трудни топки на страничните линии. Гришо показа добра защита, но най-вече здрава психика, иначе губеше мача.
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-сетне победа. Изпренадеяхме се.
17
4
 
5
 
! Отговори
Хасан преди 4 години
Нашият има проблем с психиката за съжаление, спечелени мачове ги подарява или лесни, ги печели много трудно! Просто му е стил. Отпуска се, когато е захапал здраво! Чилич напоследък хич го няма на сгурия, ако нашият не го бие......е доста зле.....имайки предвид, че иска да спечели Уймбълдън! Стягай се Гришо!