Крахът започва – разчистват ресторантите на Джейми Оливър

"Врагът" му Гордън Рамзи му предложил помощ
30 май 2019 16:52, Нели Христова
31



Снимки: SplashNews

Хамали започнаха да разчистват ресторантите на Джейми Оливър в Лондон, седмица след като империята му фалира. Веригата на известния шеф е задлъжняла със 71,5 милиона лири и бе принудена да затвори 22 от 25-те си ресторанта във Великобритания. Близо 1300 души ще останат без работа, а 43-годишният готвач заяви, че е "съсипан“ и "дълбоко натъжен от развоя на събитията“.

Още по темата

Работници са забелязани да товарят мебелите от ресторанта в близост до площад "Пикадили“. Много от хората, дошли на работа, бяха разстроени да намерят ресторанта затворен, а след това и да станат свидетели на премахването на оборудването му.

На хамалите им отне само няколко часа да изпразнят цялото помещение.

"Осъзнавам колко е трудно за всички, засегнати от това. Беше удоволствие да ви сервирам“, завършва изявлението си Оливър. Но от тежката ситуация произлезе и нещо хубаво.

През последните дни стана ясно, че Гордън Рамзи се е опитал да помогне на Джейми в трудните времена. Двамата са далеч от приятели, по-скоро изобщо не се харесват, а кариерите им са белязани от дълга редица обиди. Но във времената на беда, Рамзи е готов да предложи маслинова клонка на своя колега.

"Не е честно да го видя толкова съсипан“, казва Гордън в свое интервю пред списание Event. Още миналата година, когато шефът видял в какво положение се намира Оливър, сложил край на обидите и го извикал на вечеря, за да му даде съвет. Общите им усилия обаче не били достатъчни, за да спасят бизнеса на Джейми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДЖЕЙМИ ПОЖЕЛАВСМ ТИ УСПЕЖ ТИ СИ ПОЛОЖИТЕЛЕН ЧОВЕК
27
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 25"И освен това е завлякъл сума ти народ с общо 71млн. паунда. Хахаха. Социална личност, борец и икономически терорист, крадец : ))) Да ви е жив и здрав."Не е завлякъл никой, работниците ще си получат редънданси пеймънт по стандартна заплата а доставчиците ще приспаднат загубите от данъците. Това да не ти е България!
26
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хората май не ходят на ресторанти и по срещи колкото им се иска на бизнесмените.
25
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Джеймито е не само готвач и шоумен, той е много социална личност и борец."И освен това е завлякъл сума ти народ с общо 71млн. паунда. Хахаха. Социална личност, борец и икономически терорист, крадец : ))) Да ви е жив и здрав.
24
3
 
12
 
! Отговори
Corleone Ltd. преди 4 години
Е ще работи като готвач за три иляди паунда до 12 вечер, ко да го мисля
23
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доналт Тръмп е фалират много пъти. Веднъж виждайки просяк на улицата, каза, че просякът е по богат от него, защото на никой нищо не дължи. Само онова, което носиш в себе си, никой не може да ти отнеме. Джеймито е не само готвач и шоумен, той е много социална личност и борец.
22
1
 
25
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Готвач и бизнесмен са две ама много различни неща.Гледал съм няколко негови предавания.Пич отвсякъде.Готин.Виждаш как живота струи от него но готвенето му е по скоро "акапелно"изпълнение а не шир потреба.25 ресторанта за неговия стил са прекалено много.Става така че клиентите отиват да видят Оливър а него го няма.Него все го няма.Само с реклама по ТВ не става
21
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може би, тоз момък просто се надскочи. Някой отваря 1, 2, 3 ресторанта... но 25 само в Англия?!?! Пич, Империя като Макдоналдс едва се задържа, след като е на 50-60 години и то с непрекъснати промени и иновации, а ти искаш за 10 години да превземеш света, с гозбите на баба. Да водиш кулинарни предавания, да напишеш книга с рецепти и да си супер известен е едно, но ресторантьорския бизнес е съвсем друго. Там просто си зависим от много неща. И поне половината ще искат да те прецакат с голям кеф...
20
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, бе, какво толкова хейтите капитализма?!? Оставете го сам да погребе себе си, ама после наблюдавайте как тия, които най-ревностно са го защитавали преди първи обръщат палачинката и изведнъж се оказват най-големите противници и революционери. Познато, а? Или не? Май паметта е къса, а? Е, нищо. Капитализма ви е осигурил хранителни добавки. Дерзайте. Па може и се сетите.
19
0
 
6
 
! Отговори
До 14 преди 4 години
Необслужване на кредити. Тия кредити са обезпечени най-вероятно с ресторантите. Взимат му 22 от 25 ресторанта.
18
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В белите страни и известните фалират. Само в България не.
17
2
 
15
 
! Отговори
Ффф преди 4 години
Балонът се пукна
16
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно от първите видеа, което гледах като част от уроците си по английски преди 15 години беше как Джейми пече риба на плаж тип Survivor. За аматьори и хора без работа, начина му на готвене става, но за ресторанти се иска малко повече. Да не говорим, ако се стремиш да налагаш марка - нещо оригинално. Поне се опита да промени кухнята на децата в училищата към по-здравословна, което изисква огромна воля за борба и с администрация, и с монополи.
15
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
После ще поплача, че сега имам малко работа...
14
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде стига плюли по капитализма! Какво лошо има най-добрите да останат на пазара слабите да фалират?Просто са свикнали като при ТошУ бе, човек - даже да си мързелив, задължително ти намират работа. Помотваш се по цял ден, ама заплатата върви. Произвеждате нещо, дето за нищо не става, ама хората го купуват, щото друго няма. Ако и замъкнеш нещо от държавното вкъщи - пей, сърце. За някои хора това е рай :)
13
1
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Кой ще ги връща сега тези 70 милиона? Като виждат, че не излиза сметката, защо не затварят по навреме? Луди хора.
12
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде стига плюли по капитализма! Какво лошо има най-добрите да останат на пазара слабите да фалират? Вие какво ще си купите - добре или бездарно сготвено ядене с парите за които сте се потили? Много професионалисти са се изказали че, Джейми не може да готви. несамо Рамзи. Не разбира от химията на елементите, всички зрители го виждат как отказва да СОЛИ достатъчно храната и т.н. простотии. В Италия отиде и една баба направо му каза в очите че, не може да готви - в неговото си предаване! Иначе е чаровен презентер и изглежда добър човек, но това е реалността!
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен фалира защото прекалено бързо се разрастна. Отваря първия си ресторант през 2008-***, а днес е с 25.
10
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човека е способен и ще се оправи. Напишете нещо за нашия крадец с арените, окраде ги и затвориха.
9
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой е тоя и кой *** му е дал толкова пари на кредит