Зукърбърг отказа да отнеме властта на... Зукърбърг

Той остава начело на Facebook
31 май 2019 16:15, Нели Христова
15
Зукърбърг отказа да отнеме властта на... Зукърбърг
Снимки: Reuters

В четвъртък се състоя срещата на борда на Facebook, която този път гласува ограничаването на властта на Марк Зукърбърг.

Още по темата

Нямаше изненадани, когато предложението бе отхвърлено. Едва ли някой е очаквал нещо друго. Решението е взето от акционерите, но в действителност, властта  във Facebook е така структурирана, че всъщност основателят на социалната мрежа налага изхода от ситуацията. В случая – Зукърбърг решава дали да отнеме властта на... Зукърбърг.

Освен ако той самият не се съгласи да ограничи силата на поста си, подобни предложения са завинаги обречени на срещите. Но те успяват в едно – да привлекат вниманието на хората, които продължително да критикуват случващото се в компанията.

Зукърбърг беше призован неколкократно да поеме вината за скандалите около Facebook, увеличеното разпространение на фалшиви новини и неприятно съдържание в социалната мрежа. Той беше питан и дали би отстъпил поне мястото на председател на борда на директорите и дали е съгласен компанията да се разцепи.

Очаквано, всички отговори бяха отрицателни. Вместо това, Зукърбърг прехвърли отговорността на правителствата.

Филантропът все пак продължава да обещава, че ще направи драстични промени в компанията си. А въпреки всички скандали, Facebook продължава да е една от най-използваните социални мрежи, като дори в най-тежката си година, платформата отново отбеляза ръст на потребителите си. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Филантропът???Искахте да кажете "мизантропът" ли?
12
1
 
2
 
! Отговори
АнтиШороШ преди 4 години
До ПатриотАко си бил инсталирал някога приложението на телефона си, то ЗАБРАВИ! Може да си го махнал, но остават нещата, които трябва да останат и си работят без ти да знаеш, а и да знаеш няма какво да направиш освен да си купиш нов телефон. Това е един абсолютен вирус за следене. Ако някой мисли да си инсталира фейс на мобилно устройство да не го прави никога. А месинджър пък абсолютно. Вкарвате си голям автогол, ако го направите. Само през браузър, ако го ползвате за соц.контакти!!!
11
1
 
0
 
! Отговори
АнтиШороШ преди 4 години
Дори и на снимката с половин закрито лице изглежда, като рептил. ИзрУд от дет да го погледнеш. А тази социална платформа не е нищо повече от система за следене, записване на данни, манипулации, лъжи и манипулиране на общественото мнение. А който има месинджър на мобилно устройство да знае, че 100% е записван! Та то самото еврейче призна, че може да се включва видео и запис на глас дистанционно, Тоест, докато си говорите с някой и телефона ви е в джоба ви записват. Яко, нали! А видеотата...
10
2
 
6
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
изтрих се перманентно фейса и мога са да съжалявам, че изобщо си направих !
9
3
 
7
 
! Отговори
х преди 4 години
изтрих си профила, ако знаете какво спокойствие е
8
1
 
7
 
! Отговори
... преди 4 години
Епа нека не забравяме, че сюрат тефтера е идея дето тоя я е откраднал! Така, че може да се каже, че е и крадец! После се видя, че е и лъжец и се видя, че е и измамник! Така, че какво очаквате от един такъв "човек"!?
7
2
 
10
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Изтрийте си профилите. Няма да му правите пари на тоя.
6
6
 
4
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Ти едно време не си живял хаха. Правил си консерви лятото, зимата на печката. Това живот ли е? :)
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Научил си е урока, така навремето отнеха правото на глас на Стив Джобс от борда на директорите на Апъл, та се наложи човека да прави анимационни филмчета за да си върне контролния пакет.
4
0
 
11
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
"Властелинът на пръстените"-Споменете си един пръстен и власт,какво направи хората.Ето,дори с техните епоси...
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Филантропът" - БУХАХАХАХАХАХАХАХАХА
2
3
 
17
 
! Отговори
Хъ преди 4 години
Еврейчето нещо много щастливо ми се вижда.А пък едно време си живеехме добре и без Фейсбук (сурат-тефтер на роден сленг).
1
2
 
18
 
! Отговори
фейса преди 4 години
Ц Р У в най наглата си форма !