Русия недоволна: Шедьовърът на HBO "Чернобил" е карикатура!

В Москва правят нов сериал, в който ЦРУ са виновни за аварията
7 юни 2019 20:00, Нели Христова
252
Русия недоволна: Шедьовърът на HBO "Чернобил" е карикатура!
Снимка: HBO

Крейг Мазин, мъжът, който стои зад сериала "Чернобил" на HBO, прекарва години, за да може всяка част от филма му да е напълно адекватна - от обикновен тапет на стената до образа на някой от спасителите. Той създава свят, който е ужасяваща реплика на реалността от 1980-те. Ала макар почти целия свят да се възхити от сериала, а потребителите да му дадоха най-високата оценка в историята на IMDB, руснаците, разбира се, не бяха доволни.

Още по темата

И преди някой да им е казал "ако не ви харесва, направете си го сами", те започнаха работа по техния сериал за "Чернобил", който "разкрива истината". А тя, както се и очакваше, хвърля вината върху... Америка. Както твърди статията в Moscow Times, не Анатоли Дятлов, а ЦРУ са отговорни за избухването на "Чернобил".

Режисьор на тази версия за трагедията в ядрената електроцентрала ще е Алексей Мурадов, който твърди, че историците не отричат конспиративната теория, че агент на вражеските сили е бил в "Чернобил" в деня на избухването.

Според медиите в Русия, шедьовърът на Крейг Мазин е една "карикатура" и също така: "само те имат право да говорят за историята си", която за нещастието на цяла Европа, щеше да убие хора не само в Съветския съюз. 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На некадърен руснак ЦРУ му виновно
186
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Замърсяването във фукушима е 100 пъти по-малко от това в Чернобил, как сравняваш руснаци с японци (мърлячи с перфекционисти)
185
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хирошима и Нагазаки са с доста по-малки последствия, все пак там живеят хора днес, и реално може би са спасили животи, тъи като след тях войната бързо приключва и демонстрацита прави руснаците по сговорчиви при преговорите, иначе току виж и западна европа можеше да падне под ботуша на Сталин.
184
1
 
2
 
! Отговори
Соня преди 4 години
Пълно е с новини за форума. Но тук темата е друга и хората изказват мнението си по този въпрос. И сериалът съвсем не е анти- или про-руски. Не вкарвайте елементи, които не съществуват. Това е трагедия, от която само можем да си вадим поуки - в разни посоки.
183
8
 
4
 
! Отговори
До 207 преди 4 години
И като си ял марули що си още жив бе, селски.... И аз ядох тогава марули, както и след бомбите в Сърбия, както и до ден днешен - с ГМО-та! Нямам оплаквания! И ще съм жив, докато е решил Господ!
182
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** се спотайваха като пръднал заек в люцерна....Едва когато шведите нададоха вой, взеха нещо да се тепкат...Извършиха поредното престъпление срещу собствения си народ...
181
6
 
11
 
! Отговори
До 66 преди 4 години
Потвърждавам наборе. Марули в изобилие имаше и казваха да ядем щото били полезни . Така по телевизията говореха. А на партийците им носеха манджа от другия край на света.
180
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Агентът просто е присъствал там за да документира експлозията като наблюдател.ЦРУ няма нищо общо.
179
7
 
9
 
! Отговори
мазепа преди 4 години
Гениално. Как не се сетихме 33г., че ЦРУ е гръмнал Чернобил. Филма е превъзходен. Описва мъжеството, смелостта, героизма на хиляди обикновени руснаци, украинци, арменци и др., решителността на управляващите в Кремъл (вкл. решенията на Горбачов), отлична сценография - до най-малки подробности ( кутия цигари ''БТ''), Не знам от какво са недоволни сегашните управители на Кремъл, но филма си е добър и с нищо не ги обижда.
178
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей, голям зор да се отклони вниманието от сериала и Русия. То не бе Фукушима, не беше Хирошима, не беше 5Г, не беше гмо, не бяха рептили, извънземни... Явно яко им бърка някъде този сериал, че чак тръгнали да правят свой точно сега, където...те не са виновни, а Америка им гръмнала централата..."Каква е цената на лъжите?"
177
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доста по-зловещо е с Нагазаки и Хирошима, обмислена военна акция. Чернобил е авария.
176
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кога ще има многосериен филм за живота за хората в Нагазаки и Хирошима след американските атомни бомби? Но, може би няма как да е многосериен - кой умрял - умрял. Имаше една тъжна история с децата, които правят хартиени лебеди за да оздравеят.
175
5
 
10
 
! Отговори
66 набор преди 4 години
Казарма, май месец. Точно по време на тая изрудщина. За първи път в казармата ни хранеха с марули и репички. Абсурдно бе, нечувано !!! 10 дена ядохме марули и репички!
174
2
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 199 преди 4 години
Много хора ще измрат от рак в близките 100 години...............защото такъв е периода на полуразпад на радиоактивните изотопи, отделени от авариите в Чернобил и Фукушима!!Бедна ви е фантазията............нищо добро не ви чака!
173
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До тролаСпри да ползваш "бедна ви е фантазията" във всеки коментар, че много ти личи, че си един и същ човек, пишещ съчинения, за да отклониш темата.
172
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До за МаркониЧел си това, което са ти спуснали отгоре, както и сега пишеш това, което са ти спуснали отгоре. Цял живот папагал. Егати обърканата еволюция!
171
5
 
6
 
! Отговори
за Маркони преди 4 години
Гулиелмо Маркони е един италиански фашист, псевдоучен и крадец на лицензи(на Никола Тесла и Александър Попов).................много съм чел за него и за историята на радиото, защото съм инженер по радиовълнова техника и радиокомуникации!!!
170
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До за МаркониКакви лицензи бе, пич. Какво са лицензирали :D :D :DЕй, това троловете, които се опитвате да объркате историята в последните години, понякога сте толкова зле с терминологията, че се учудвам, че все още има хора, които ви се хващат на съчиненията. Но хората малко по малко осъзнават че разпространявате лъжи.
169
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
привет от ГерманияВ Москва правят нов сериал, в който ЦРУ са виновни за аварията..................На калпавия х.*** космите са му виновни ! На руснаците американците са им виновни ,а на българите ромите са им виновни ,отчасти и турците са им виновни ! Всеки луд с номера си !
168
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
привет от ГерманияВ Москва правят нов сериал, в който ЦРУ са виновни за аварията..................На калпавия х.*** комсиме са му виновни ! На руснаците американците са им виновни ,а на българите ромите са им виновни ,отчасти и турците са им виновни ! Всеки луд с номера си !