Русия недоволна: Шедьовърът на HBO "Чернобил" е карикатура!

В Москва правят нов сериал, в който ЦРУ са виновни за аварията
7 юни 2019 20:00, Нели Христова
252
Русия недоволна: Шедьовърът на HBO "Чернобил" е карикатура!
Снимка: HBO

Крейг Мазин, мъжът, който стои зад сериала "Чернобил" на HBO, прекарва години, за да може всяка част от филма му да е напълно адекватна - от обикновен тапет на стената до образа на някой от спасителите. Той създава свят, който е ужасяваща реплика на реалността от 1980-те. Ала макар почти целия свят да се възхити от сериала, а потребителите да му дадоха най-високата оценка в историята на IMDB, руснаците, разбира се, не бяха доволни.

Още по темата

И преди някой да им е казал "ако не ви харесва, направете си го сами", те започнаха работа по техния сериал за "Чернобил", който "разкрива истината". А тя, както се и очакваше, хвърля вината върху... Америка. Както твърди статията в Moscow Times, не Анатоли Дятлов, а ЦРУ са отговорни за избухването на "Чернобил".

Режисьор на тази версия за трагедията в ядрената електроцентрала ще е Алексей Мурадов, който твърди, че историците не отричат конспиративната теория, че агент на вражеските сили е бил в "Чернобил" в деня на избухването.

Според медиите в Русия, шедьовърът на Крейг Мазин е една "карикатура" и също така: "само те имат право да говорят за историята си", която за нещастието на цяла Европа, щеше да убие хора не само в Съветския съюз. 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
6
 
7
 
! Отговори
По-далече от Азия преди 4 години
Не трябва да се вярва на Русия и Китай. Азиатските държави са тоталитарни и несъвместими с европейското мислене!по
166
8
 
10
 
! Отговори
Не на БЕЛЕНЕ преди 4 години
Народът каза окончателно НЕ на Белене като в преобладаващото си мнозинство умишлено не гласува на референдума ни преди около 4 години и го направи невалиден. Народът каза окончателно НЕ и на Южен поток. Тази теми завинаги са приключила за България. Руските под.логи в България обаче продължават да точат лиги за да крадат и се облизват с надежда... Жалко само за изядените милиарди за Белене и Южен поток от комунистическите правителства. С част от тези пари агент Гоце подари хотел за 8 милиона на 20 годишния си син.
165
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България ли са снимали
164
6
 
1
 
! Отговори
за Маркони преди 4 години
Гулиелмо Маркони е един фашист..........член на фашистката партия на Мусолини, освен това Маркони е фалшификатор и крадец на лицензи...............той е разбирал от наука, колкото слон от класическа музика!!!
163
8
 
2
 
! Отговори
за Маркони преди 4 години
Радиото не е измислено от Маркони.Маркони е само един италиански фалшификатор и фашист, цял живот е крал лицензи от Александър Попов (Русия) и Никола Тесла (Сърбия).И най-интерсното е, че Маркони дори не е инженер, ами самоук "изобретател".........освен това взема Нобелова награда за крадени лицензи!!!
162
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Украйна е една пропаднала буферна територия, която Западът (Англия, Франция и САЩ) използват срещу Русия в хибридната си война!!!
161
6
 
6
 
! Отговори
за Франция преди 4 години
Франция докога ще продължава да краде уран за ядрената си енергетика от бившите си африкански колонии??Но тия неща вие не ги разбирате, защото сте прости ***............пък и хал хабер си нямате от ядрена енергетика!!!
160
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чернобил е на територията на днешна Украйна..................тъпите украинци се *** (да не бъда циничен)..............но на вас все руснаците са ви виновни!!Добър ден, селяни прости!!!
159
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаете ли лицемерните французи колко аварии скриха с техни АЕЦ-ове...............бедна ви е фантазията!!!Добър ден, селяни прости!!!
158
12
 
12
 
! Отговори
Некъф преди 4 години
Руснаците направиха една огромна АЕЦ на пияните и неблагодарни украинци, а после русите били виновни. Грешката си е на пияните улраинци.
157
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига с тоя Чернобил...............аварията във Фукушима (Япония) нанесе на по-малко вреди на околната среда, а и колко хора ще умрат от рак в близките 100 години.............бедна ви е фантазията!!!
156
10
 
13
 
! Отговори
Питанчев преди 4 години
Краварите са много услужливи да правят филми "базирани на действителен случай" за да поясняват на уважаемия зрител кое как е станало . От тяхна гледна точка . И задължително с хепиенд и спасяване на света ако главните герои са американци или подробно описване на "вината " ако главните персонажи са руснаци или китайци ... Странно защо няма такива "филми на истината" за аварията в АЕЦ Тримейл Айленд или Уиндксейл или Браунс Фери все в резултат на човешки грешки . Ааа , не са се случили в Русия
155
3
 
9
 
! Отговори
Коко преди 4 години
Болни мозъци ! Затриха толкова невинни хора, много още пострадаха, а другите им са винаги виновни. Но при тях работата ще става още по-зле ...
154
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Така е Ами то си е така. Там рябваше да бомбардират с обогатен. Краварска му работа. Нишо не могат да направят до край, като хората!
153
3
 
11
 
! Отговори
ан преди 4 години
младежите сте със същите промити мозъци като ние едно време-да го знаетевчера по нова едно промито разказа ,че се учудило колко много доброволци имало тогава,а то мислело ,че партията ги задължавалапоне тогава човек за човека беше приятел а не кучето както сега и много си помагаха хоратаспрете да отричате всичко за соца и да си мислите ,че всичко започва с васмного тесногръдо и просташко мислене,което е характерно за постсоца не само у нас но и в русия-просташки шеги и предава
152
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А само като си представя, че само от единия реактор на Фукушима замърсяването е около 4000 ПЪТИ по - голямо от чернобилското, не ми се мисли. Добре, че е на брега на океана иначе всичко щеше да е във въздуха... Сега пак ще стигне навсякъде,, но поне по - бавно и по - малко. Останалото да се надяваме, че ще се отложи на дъното в полза на идните поколения, ядящи риба...
151
9
 
14
 
! Отговори
Така е преди 4 години
По време на войната в Югославия краварите се скъсваха да ни обясняват колко "полезно" и "хуманно" е да бомбардират с обеднен уран! А хората в граовско да се чудят по същото време защо се случват аномалии с реколтата им! Абе "наясно" си радиацията,селски ....
150
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най страшното е че е само въпрос на време да се случи пак ..Щото днешна русия е още по долна *** и от ссср
149
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Нищо новоПрегледай коментарите - опитвам се да обясня нещо на човек, който или не иска, или няма капацитета да разбере разликата между йонизираща и нейонизираща радиация, но е напълнил коментарите с лъжи.
148
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До "До 165"ГМО няма нищо общо с радиация АХАХАХАХ. Това пък откъде го измисли?! :D :D :D А колкото до "обединеният" (каквото и да значи това) уран, ако беше учил повече в училище, щеше да знаеш каква е разликата.