Русия недоволна: Шедьовърът на HBO "Чернобил" е карикатура!

В Москва правят нов сериал, в който ЦРУ са виновни за аварията
7 юни 2019 20:00, Нели Христова
252
Русия недоволна: Шедьовърът на HBO "Чернобил" е карикатура!
Снимка: HBO

Крейг Мазин, мъжът, който стои зад сериала "Чернобил" на HBO, прекарва години, за да може всяка част от филма му да е напълно адекватна - от обикновен тапет на стената до образа на някой от спасителите. Той създава свят, който е ужасяваща реплика на реалността от 1980-те. Ала макар почти целия свят да се възхити от сериала, а потребителите да му дадоха най-високата оценка в историята на IMDB, руснаците, разбира се, не бяха доволни.

Още по темата

И преди някой да им е казал "ако не ви харесва, направете си го сами", те започнаха работа по техния сериал за "Чернобил", който "разкрива истината". А тя, както се и очакваше, хвърля вината върху... Америка. Както твърди статията в Moscow Times, не Анатоли Дятлов, а ЦРУ са отговорни за избухването на "Чернобил".

Режисьор на тази версия за трагедията в ядрената електроцентрала ще е Алексей Мурадов, който твърди, че историците не отричат конспиративната теория, че агент на вражеските сили е бил в "Чернобил" в деня на избухването.

Според медиите в Русия, шедьовърът на Крейг Мазин е една "карикатура" и също така: "само те имат право да говорят за историята си", която за нещастието на цяла Европа, щеше да убие хора не само в Съветския съюз. 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
4
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Чернобил втори сезон - "Белене"
126
12
 
16
 
! Отговори
Руски крепостник преди 4 години
Русия винаги е била символ на най-грубо презрение към човешкия живот, там е царството на Сатанаил!
125
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Между другото, доскоро руските теолове разпространяваха идеята, че за Чернобил са еиновни лошите укри.
124
5
 
17
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
До 117руснаците просто нямат усещане за резил, мажат сякаш си вярват-Не съм срещал по-точна и вярна формулировка.
123
11
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Тези от маскава, ако искат сериозно да конкурират HBO освен сериала "Чернобил", ще трябва да направят и нова версия на "Game of Thrones", там "белите бродници" ще бъдат заменени с тайнствените зелени човечета, с чиято помощ товарищ путин проведе референдума в Крим ... !!!
122
13
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Тя и самата раССия е една ГОЛЯМА КАРИКАТУРА, със свастиките и бащиците си ... с мамашките, девочките и мужиците си ... с безаналоговата си бензиноколонка ... и най-вече с перспективата която предлага на верноподаниците си ... !!!
121
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руската пропаганда обяснява всичко негативно в Русия и СССР с лошата Америка и гадното ЦРУ. По времето на най-светлото комунистическо общество в България ако в някоя детска градина се появяха въшки също ги обясняваха с вражеска диверсия най-вече англосаксонска.
120
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин ще разкрие истината. Главният виновник за катастрофата в Чернобил и за последвалите от това катастрофи на съветския комунизъм, СИВ, Варшавския договор и СССР е Роналд Рейгън.
119
5
 
10
 
! Отговори
мдаа преди 4 години
а бе масква не верва на сълзи, но като им се реве. и да не гледат!
118
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кат са недоволни, да си направят тяхна версия и да я пуснат по HBO ...
117
1
 
15
 
! Отговори
Атака.ру преди 4 години
Лично Сорос е виновен...
116
5
 
18
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
До xПо-голямата част от украинците са наши кръвни братя. Имаме общи предци - траките. Киевска Рус възниква на българска територия, отделя се от Стара Велика България. Великата Киевска княгиня Олга е българска принцеса.Украинският език от хилядолетия е бил разбираем за българите, днес естествено има по-големи разлики.Ние през последните векове сме забравили и не използваме много думи, които днес се използват в украинския и най-вече в книжовния руски, който от 200 г.използва българска лексика.
115
20
 
11
 
! Отговори
антифа преди 4 години
На всеки е ясно, че този филм е поръчан за засилване на антируските настроения, предразсъдъци, и халюцинации, и няма нищо общо с истината. Нещо като библия за всеки първобитен антикомунист, с други думи фашист.
114
15
 
10
 
! Отговори
агитпроп преди 4 години
"Шедьовърът" на Крейг Мазин не е филмов шедьовър, а един пропаганден шедьовър. Гьобелс щеше де се преобърне в гроба си от завист, ако го беше гледал.
113
8
 
15
 
! Отговори
x преди 4 години
бре, то имало и руски филм за Чернобил.па що ли не сме го гледали.къде дремем ние,къде блее света.гледайте бре другари,руския шедевър,кво сте зяпнали този холивудски сериал,сякаш е върха на киноизкуството (той се е върха де ама на *** не им харесва)пък ако наистина има руски,то той пък ще връх на лъжите,абсолютно ненадминат при това.
112
9
 
26
 
! Отговори
1 преди 4 години
Руснаците са най-комплексирания народ в света.Прекрасно си знаят какви пияни некадърници са и заради това непрекъснато лъжат и крадат.И винаги другите са им виновни.Когато бях ученик през дивашкия им социализъм лъжеха,че лампата била измислена от руски занаятчия,радиото от руски даскал,самолета от руски мужик и пр. макар че целия свят знае кои са Едисон,Маркони и бр.Райт.Днес ежедневно плашат света с мултипликации на ракети и самолети,макар че една свястна ютия не могат да направят.
111
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По време на аварията Чернобил е в СССР, няма Украйна тогава.
110
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е кво друго могат да направят щатците освен пропаганда? Руският филм за Чернобил е доста години преди тоя на ХБО, така че не подвеждайте хората. Освен това никой не обвинява цялата Америка за аварията.
109
9
 
18
 
! Отговори
x преди 4 години
Чернобил е в Украйна,не в Русия.Другата пострадала държава е Беларус.Жертвите и пострадалите са основно украинци,та не е много ясно защо руснаците вият свирепо на чужд гроб.Може би,защото чернобилската авария детонира разпада на прогнилата им империя на злото.За съжаление българите слабо познват Русия и руснаците.Контактите на нашенеца са основно близката до нас огромна Украйна и украинците,които мнозина приравняват с руснаците.Но украинците са несравнимо по-свестни.
108
7
 
23
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
Сериалът събуди в мен много подобни спомени за действителността в тоталитарната комунистическа държава. Комунистическата риторика, отношението към обикновенните хора, мотивацията за развитие на хората пропагандните тези са точно пресъздаване на тогавашната реалност. Жестоко време! Не може да се гледа без сълзи в очите! Руснаците никога няма да кажат истината. Така те никога не си признаха колко хора загинаха в космическата надпревара, за разлика от американците.