Русия недоволна: Шедьовърът на HBO "Чернобил" е карикатура!

В Москва правят нов сериал, в който ЦРУ са виновни за аварията
7 юни 2019 20:00, Нели Христова
252
Русия недоволна: Шедьовърът на HBO "Чернобил" е карикатура!
Снимка: HBO

Крейг Мазин, мъжът, който стои зад сериала "Чернобил" на HBO, прекарва години, за да може всяка част от филма му да е напълно адекватна - от обикновен тапет на стената до образа на някой от спасителите. Той създава свят, който е ужасяваща реплика на реалността от 1980-те. Ала макар почти целия свят да се възхити от сериала, а потребителите да му дадоха най-високата оценка в историята на IMDB, руснаците, разбира се, не бяха доволни.

Още по темата

И преди някой да им е казал "ако не ви харесва, направете си го сами", те започнаха работа по техния сериал за "Чернобил", който "разкрива истината". А тя, както се и очакваше, хвърля вината върху... Америка. Както твърди статията в Moscow Times, не Анатоли Дятлов, а ЦРУ са отговорни за избухването на "Чернобил".

Режисьор на тази версия за трагедията в ядрената електроцентрала ще е Алексей Мурадов, който твърди, че историците не отричат конспиративната теория, че агент на вражеските сили е бил в "Чернобил" в деня на избухването.

Според медиите в Русия, шедьовърът на Крейг Мазин е една "карикатура" и също така: "само те имат право да говорят за историята си", която за нещастието на цяла Европа, щеше да убие хора не само в Съветския съюз. 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
4
 
21
 
! Отговори
читател преди 4 години
Съветският атом е най-добрия в света.Ами да направят по-добър филм, ако могат...
106
2
 
13
 
! Отговори
подарък от ссср преди 4 години
във вторник съм на операция - аденом на паращитовидна жлеза. защото така!
105
4
 
6
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Истинското престъпление на HBO е последния сезон на Троновете!!! Как можаха да съсипят такъв шедьовър!!!
104
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гоше ко рече ,а ? Капиталистическата радияция е по безопасна ,а ? М !
103
6
 
24
 
! Отговори
Гoшу преди 4 години
До всички другаре путинoпитеци във форума. Сравнявате Чернобил с Фукушима. Ами добре, ето ви фактите. Фукушима претърпя авария с реакторите, защото стана земетресение 9-та степен по Рихтер и впоследствие се образува цунами с 15 метра висока вълна, а реакторите били предвидени за 5 метрова вълна. Чернобил го гръмнаха банда безмозъчни ***. Ето ви я разликата. Долавяте ли я? И има филм за Фукушима, казва се "Pandora". Отделно щетите от Фукушима е едва 10% от аварията с Чернобил
102
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами то участници в събитията са си казали мнението а именно, че филмът им е харесал и е достоверен. Леки художествени окраски се разминавали от действителността, като например: миньорите голи ли са работили или с дрехи, но това са детайли които не променят общия характер на събитията, причините за тях и действията на апаратчиците в Москва, както и онези които са им давали информация за случващото се.
101
4
 
3
 
! Отговори
хохолите капут! преди 4 години
До РаССияне се притеснявай...
100
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия винаги ще е недоволна като незадоволена жена. Защото искат да са империалисти, но не могат, горките. За това се иска поне малко интелект.Да заплашваш света с оръжие не се изисква интелект.
99
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Между другото в Европа законодателствата постепенно се променят и вече става все по-лесно да се уволняват работници в сравнение с преди няколко години.
98
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
руснаците просто нямат усещане за резил, мажат сякаш си вярват
97
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уолмарт изхвърли всички американски стоки от равтовете си, и сега във всяко кътче на САЩ се продават китайски стоки. Американската икономика не може да конкурира китайската по цени и качество, американците които преди проузвеждаха стоките които сега са заменени с китайски са без работа. В САЩ има цели пустеещи градове пълни с бездомници и безработни защото няма работа.
96
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Впрочем защо никъде в интернет няма абсолюрно никаква информация, никакъв намек, никаква статистика за последствията от Чернобил, някакви статистики с колко са се повишили случаите на заболявания, новородени деца с дефекти, наследсвени заболявания. Може би Путин е хибриднал интернет и не пуска такава информация, а?
95
1
 
20
 
! Отговори
барман на морето преди 4 години
До зарежете тия глупостВ грешка си. В момента котетата от Украйна,Беларус и Молдова са най-добрата сделка.Идват лятото да работят на морето и доста колеги се хванаха с такива.Смятам ,че са по-красиви от българските (особено украинките и беларуските) и не толкова надути и претенциозни. Българките определно са късокраки.В тия трите държави стандарта е много по-нисък от България и българските мъже са им апетитна хапка. Действай в тая посока ;-)
94
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Между другото юанът започна да изтласква долара.
93
8
 
15
 
! Отговори
(^-^) преди 4 години
Безспорно не е трябвало да крият тази трагедия от хората, но да правиш кинти и PR върху това е някак нелепо. Филма е добър, актьорите са добри, но има малко общо с истината. България не е най-тежко пострадала от този инцидент, но както винаги намираме повод да се жалваме за злия социализъм, който в същност не беше толкова лош, ама нали трябва да сме страдалци..
92
4
 
12
 
! Отговори
зарежете тия глупост преди 4 години
Зарежете тия глупости и си потърсете рускиня за гадже.Рускините са хубави и им харесва в България.Тук стандарта е по-вискок и даже и двайсе и няколко годишните искат да дойдат в България.Един колега се ожени за 12 години по-млада руска девочка от него!И да не повярва човек свири доста добре на пиано.Направо и аз се зарибих и почнах се регистрирах в няколко руски сайта за запознанства
91
0
 
2
 
! Отговори
Фотошима преди 4 години
Фотошима вика! :D :D
90
2
 
6
 
! Отговори
petko преди 4 години
То все едно Монголия да направи контра сериял на Game of Thrones и да каже ,че дотраките са миролюбиви войни, както и САЩ водят само освободителни войни по света за живеят по добре хората...това си е просто сериял ...всички искат пара да има и да се продава..
89
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"кога ще видим американски филм за Хирошима и Нагазаки ???"Въпросът е кога ще видим американски филм за Фукушима. Говорим за ядрена авария през 21-ви век, а те претоплят 30 годишна манджа от миналия век.
88
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Десетки посланици и ръководители на представителствата на световни организации и една от най-влиятелните германски фондации в София разпространиха съвместно изявление в подкрепа на София прайд 2019.