Йога срещу стрес? Няма нужда, по-добре белете картофи

Плевенето и сгъването на дрехи също намалява стреса
10 юни 2019 20:32, Красимир Ангелов
6
Йога срещу стрес? Няма нужда, по-добре белете картофи
Снимка: Reuters

Беленето на картофи, чистенето на тоалетната и съзерцаването на полюшващи се от вятъра дървета противодействат по-добре на стреса от йогата, пише британския "Дейли стар", позовавайки се на резултатите от допитване, направено във Великобритания.

Привидно скучни дейности като плевене, сгъване на изпрани дрехи и рязане на зеленчуци също се оказват отлично средство за разтоварване.

Съдейки по резултатите от анкетата, най-популярната дейност срещу стрес, посочена от 36 процента от участниците, е галенето на куче или котка. Следващите най-разтоварващи занимания са слушането на звуците на пращящ огън (30 процента) и дъжд (29 процента).

Анализирайки резултатите от допитването, психоложката Беки Спелман отбелязва: "Интересно е да установим как редица простички занимания, често считани за досадни, действат успокояващо и терапевтично. Забавянето на темпото и съсредоточаването върху прости неща са водещи принципи в медитацията на осъзнаването - доказана терапевтична техника срещу стрес и психологически проблеми".

Допитването показва също, че 86 процента от британците се чувстват стресирани всекидневно, като най-напрегнати се оказват жителите на Плимут, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
елеонора преди 4 години
Тренирам йога при Даниел Петров и съм много доволна. Тази статия е смешна...
5
0
 
2
 
! Отговори
Константин преди 4 години
Що за безмислена статия
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо темата не е специалността на Беки Спелман, тя работи върху телефонната терапия с индивидуални клиенти по точно тя разработва идеята за телефонна терапия за ефективността на това е спорно но си има клиентела заради удобството на употреба.Второ някой се е загубил в превода и е направил логически грешки бол.Не е нужно да чета оригиналната статия има много псевдо-логика в статията която е недопустима за които и да е психолог.
3
1
 
3
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Еб***си култовата медия сте, леле мале! За протокола, боря стреса с предварително обелени и изпържени + студена хмелена :)) Наздраве!
2
2
 
10
 
! Отговори
Йогурт преди 4 години
Да ама който се занимава сериозно с йога може да не яде нищо две седмици до заплата, след като си е платил всички сметки наведнъж. Освен това, при стрес много помага да се почешеш със задния ляв крак по дясното ухо.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бели картофи ти, бе!