Любов след 75 г.: Ветеран от Денят "Д" среща своята любима

Американецът бил пратен в Брий, където се влюбил, ала никога повече не се върнал
12 юни 2019 21:15, Нели Христова
54
Любов след 75 г.: Ветеран от Денят "Д" среща своята любима
Снимка: BBC

През 1944 година американецът КТ Робинсън е изпратен заедно с полка си в Брий, Източна Франция. Там той се запознава с младата французойка Жеанин Пиърсън. Между тях пламва любов по време на най-страшната война, ала два месеца по-късно, войникът трябва да замине спешно за източния фронт и да се изправи срещу нацистите.

Двамата не знаят дали ще се видят отново. Робинсън взима със събе си снимка на момичето и тръгва към несигурната си съдба.

За щастие мъжът оцелява, но така и не се връща в Брий. Години наред носи със себе си снимка на своята голяма любов. Преди месеци я показва на група журналисти от France 2, които снимат документален филм за ветераните от Втората световна война.

"Едва ли ще я видя отново", казва им той.

Преди няколко дни Робинсън се връща във Франция, за да отбележи 75-тата годишнина от Денят "Д". Когато се качва на влака за Брий, едва ли очаква да види това, което всъщност очите му съзират.  Журналистите са успели да намерят Жеанин в старчески дом и са организирали среща за нея и нейният любим войник.

"Винаги съм си представяла, че той ще се върне. Винаги. Питах се само кога?", казва възрастната дама пред BBC. След 75 години тя и Робинсън отново се срещат.

"Когато се качи на онзи камион, плаках. Бях толкова тъжна", казва Жеанин. Надявала се, че след войната нейният любим нямало да се върне в Америка. Но той така и не се завърнал, а тя се омъжила и родила пет деца. КТ също се оженил и имал свои наследници.

"Ще ми се да се беше върнал по-рано", казва Жеанин. Сега и двамата са останали сами - тя е вдовица, той - вдовец и може би този път нещата между тях ще потръгнат...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
12
 
! Отговори
Едно френско село преди 4 години
Преластена и изоставена! Следващият епизод е как тя го запознава със 74 годишния им син, 5 внука и 25 правнука!!
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лично Чърчил е настоявал за откриването на втори фронт иначе руснаците ще стигнат до Атлантика...Факт...
15
9
 
9
 
! Отговори
Чук преди 4 години
При руснаците липсват такива сантиментални истории! Това се случва само при представители на евроатлантическите културни нации!
14
17
 
19
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Малко им е късно за любов. И двамата са смачкани. Време им е за пъклото. Трябва да се покаят за греховете си, не да правят нови. Любовта е една илюзия, чист късмет е да е споделена. Най-често не е. Единият обича, а другият си прави сметката.
13
8
 
18
 
! Отговори
Минаващ преди 4 години
Верно ли френските архиви пълни с насилени французойки от афроамерикански войници един осъден няма.Асвабадителите.Смех пълен.Не ме карай да тътся статията за изнасилени 190 000 германки от американската армия.Има го в техният Гугъл.
12
4
 
1
 
! Отговори
Кака ви преди 4 години
Не било в тиквите, че в кратуните.
11
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изнасилвачи е имало само от изток и това всеки нормален го знае. Армията на САЩ и Райха винаги са се ползвали с отлично реноме.Пра дядо ми се е бил във войната и лично мое казвал, че руските войници са ... Мръсни, нагли, без дисциплина и всичко останало. Другото си е в твоята фантазия.
10
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То па големия Д-Ден: само за първия ден фaшиcтите изклали 10 хил. "освободители". Смех, ръз'иръш ли, ако не беше трагично. Единствената подбуда щатците да направят тоя десант е била да спрат СССР от завладяване на Европата. Е очевидно са успели, спор няма, ама на каква цена...
9
7
 
5
 
! Отговори
Минаващ преди 4 години
Другата пропаганда е тоя филм Льо Ман за да вдигнат продажбите на потъващия Форд.Сравняват Ферари с Форд.Едното синоним на спортна кола престиж и социален статус форда синоним на евтина каруца за джипситата от Бронкс.Все едно позлатен кралски файтон с каруца от Баталова Воденица.Американски мурафети в стил Гьобелс.
8
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Големи злобари има тука.
7
15
 
2
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Ще боцне млада катеричка ветерана
6
9
 
17
 
! Отговори
Минаващ преди 4 години
Американска пропаганда целяща да скрие огромният брой насилвания на френски жени от американските военни и най-вече от афроамериканците.
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Готино. Съдбата събира и разделя, но любовта не може да е контролира.
4
1
 
17
 
! Отговори
8888 преди 4 години
Сладури!
3
11
 
5
 
! Отговори
Щерев преди 4 години
Бля бля бля
2
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пазете я от Микрона.
1
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който не е обичал истински, нищо не знае...