Чернобил в снимки и в кадър: Сериалът vs. реалността

Зрителите могат да видят кадри на реалните събития в Припят
19 юни 2019 20:00,
106

Снимка: BoredPanda/Thomas Flight

Още с излизането на третия епизод „Чернобил“ успя да се превърне в сериала с най-висок рейтинг в телевизионната история.

Още по темата

Продукцията, която ни припомня за ядрената катастрофа от преди 33 години, надмина дори „Игра на тронове“ с впечатляващ рейтинг от 9, 7/10 на платформата IMDB.

Той изпъкна и беше признат от критиците заради изключителната си точност и прецизност при възпроизвеждането на съветската действителност.

Интересът, събуден от сериала, накара много хора да отидат и лично да видят мястото, на което се е развила трагедията през 1986 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още по темата: кадричернобилПрипят
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
4
 
! Отговори
1323 преди 4 години
Секцията с коментари е по драматична и от сериала.
60
3
 
1
 
! Отговори
АЗ СКОРПИОНА преди 4 години
До ахойрупате ли европеско гмо вече 30 години, нема страшно сега се очаква и американско да почнете да рупате! ------------------------И какво точно общо има това с темата. Да поплюем - това е важното, нали ???
59
2
 
7
 
! Отговори
E, не преди 4 години
До Максимус ТракиецаЧетейки много от коментарите, омаловажаващи случилото се, започвам да мисля че сте "рожби" на Чернобил - нещо главите, а ??? Като всичко е било невинно според вас, защо червените величия са се хранели със специална храна, вода и т.н. Промити мозъци сте вие !!!
58
7
 
7
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Тия пък гледали филм за Чернобил и сега дъвкат темата пет месеца оставете хората на мира те са си решили много добре проблема с аварията, а вие начете няква информация за Фокушима защо умишлено се премълчава защо не качвате статий за него, а комунистите били премълчали за аварията няколко дена еееи ама по всички показатели сме си продажна нация ние българите и без собствено мнение американците казали така и ние повтаряме като папагали това сте и вие нещастни бездарни журналисти.
57
2
 
11
 
! Отговори
Хумор от СССР преди 4 години
Миньори от Съветския съюз се подиграват със съветската техника:"Голямо е като къща, гори 20 литра на час, пуши като комин, вдига адски шум и реже ябълки на 3 парчета.ЩО Е ТО?Съветска машина за рязане на ябълки на 4 парчета"Откъс от филма "Чернобил"
56
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГoшуКое е било всичко като в Припят ?Пвц дограмата по балконите през 1985-та или стиропорената изолация с минерална мазилка?
55
6
 
21
 
! Отговори
Гoшу преди 4 години
Идете в сайта IMDb и по-точно четете коментарите. 95% са писани от руснаци, украинци и беларусци. Всички те, дори и руснаците харесват страхотно сериала и са му дали оценка 10/10. Четох дори и коментари на хора от Припят, които са били там по време на злополуката и казват, че всичко е било точно като във филма. А тука нашите недоносени комунистчета по католици от папата се изкараха, че и критикуват, сякаш са били там живи свидетели. Пропаганда било...дрън - дрън ярина
54
0
 
6
 
! Отговори
До Хъша преди 4 години
Филмът е въздействащ и добър.Тънки внушения с каси водка, стари пушки, излъгани германци за робота...и някои други. Това е .
53
12
 
14
 
! Отговори
Максимус Тракиеца преди 4 години
Животът си тече по нормален начин. Само хищниците са се размножили прекомерно, задето не ги ловуват. Човешкият организъм също се е приспособил. Като при всички нас. Гледайте руска телевизия. Украинците строят там най-голямата соларна система в Европа!Подобни филми са масова манипулация за неграмотни. Та нима бомбите с обеднен уран в Сърбия, които падаха и в България, не са по-опасни на Балканите? Албания и Италия съдят НАТО. У нас предателите на власт мълчат. Та нима няма смъртност от рак?
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 77 Грабвай си дисагите и файрум - ако щеш Диарбекир, ако щеш Сирия, ако щеш Пакистан. Джихадисти не ни трябват тука
51
0
 
5
 
! Отговори
ахой преди 4 години
До Анонимена тоя някой по случйност не е ли рекламната кампания на хашбео и маз медийте?
50
1
 
4
 
! Отговори
Хххх преди 4 години
До 77Айдее тоя пък ги направи 70 000 000 жертви....
49
6
 
9
 
! Отговори
ахой преди 4 години
рупате ли европеско гмо вече 30 години, нема страшно сега се очаква и американско да почнете да рупате!
48
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Филмът е невероятен, истински шедьовър. Някои хора се опитват да го политизират, което е грозно.
47
0
 
4
 
! Отговори
ахой преди 4 години
До хъшаявно и ти не си я видял тая оголемена картинка
46
3
 
16
 
! Отговори
хъша преди 4 години
на кой и защо му дреме за някакви не същественни разлики ?тук се показва реалността от огромна трагедия а някой си тръгнал да издребнява с безмсмисленни разлики във няколко кадърчетаотново се отброяват мозъци неспособни да видят картинка доста по оголемена и видяна в по голям план и концентрирарани върху дребни нещица със сигурност критикуващите няма за какво същественно да се зачекнат
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 66 Мен - Разбирам, че не си от нормалните мюсюлмани, а малко джихадистче и те бие яко съчмата, че постоянно бълваш срещу Русия. В Сирия зверствата ги направиха джихадистите - там разкопаха масови гробове, защото те избиха цели села и държаха в Алепо и Мосул населението под бомбите. Малко джихадистче си ти, остава само да извикаш: "Алах акбар!"
44
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не беше Пенчо Кубадински. Беше Пеко Таков! Същите мумии на доизживяване на хубавият строй. Беше, ама умре.Не можа да оцелее хубавият строй. Да ви го ... и у стройот!
43
4
 
1
 
! Отговори
acca преди 4 години
69 - говориш за hallmark вероятно - за всички любители на русия, предлагам да гледате филмите им в жанр "чернуха" (noir), както и да потърсите стопхам в youtube. прекрасна държава, където хората са много цивилизовани :D
42
6
 
11
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Не може да искаме от филм направен за пари( и не само) да представи истината.Нормално.Впрочем,след като HBOпредставиха Орфей като нег*ър-какво да кажем...