Освежаване на терасата за лятото - с няколко лесни стъпки

Пребоядисайте и си направете мебели от палети
23 юни 2019 18:50, Иванка Гъркова
13
Освежаване на терасата за лятото - с няколко лесни стъпки
Снимка: Pixabay

„Блазе му на този, който си има тераса. Аз ако разполагах с повече място, щях да си сложа маса и столчета, да си пия кафето сутрин...“. Сигурно сте чували подобни думи от близки и познати. В случай, че имате тераса, сигурно знаете, че не е толкова лесно да я освежите и подредите.

Има и хора с малки или просторни тераси, които не ги използват за да прекарват там свободното си време. Те сушат прането си, държат си някакъв излишен багаж, отглеждат някое цвете, но нищо повече. Е, ако вие не сте от тях, сигурно търсите идеи как да направите това пространство по-уютно и приятно за горещите летни дни.

Tialoto.bg идва на помощ с няколко съвета за подреждане и освежаване на терасата:

1. Каквато и тераса да имате, тя сигурно „се губи“ от множеството непотребни вещи, които сте складирали на нея. Когато решите да я „стегнете“ за сезона, първо почистете добре. Това означава да се разделите с всички обемни и непотребни предмети, които само заемат място и създават усещането за претрупаност.

Добре е да минете хубаво с метлата и после да измиете добре терасата с вода и препарат. Почистете и стъклата на стаята към нея. Когато всичко заблести, може да помислите за освежаване.

2. Ако не сте променяли цвета на терасата от години, боята на места е избеляла и се лющи, е хубаво да купите латекс или някакъв друг продукт, с който да реновирате това пространство. Едва ли ще струва толкова скъпо. Светложълто, розово, прасковено, бежово, са най-подходящите цветове, от които може да си изберете. Разбира се, ако имате по-нестандартен вкус, може да си поиграете и да направите терасата по-пъстра.

В случай, че запазите стария шкаф или дървена масичка, които ползвате, може да ги пребоядисате наново.

3. Растенията създават усещане за уют и хлад в горещините. Помислете добре има ли достатъчно място, на което да разположите няколко цветя. Те може да са в кашпи, които висят на стената или да са на специална поставка.

Още съвети за освежаване на терасата четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно прав си е човекът със сведението, но нека бъде наливан от невежите. Това на снимката са балкони. Ако някой иска да му бъде обяснено каква е разликата, да си каже като нормален човек.
10
1
 
1
 
! Отговори
Терасониера преди 4 години
Можете да си правите слънчеви бани на балкона, за радост на пуберите от отсрещния блок, които посещават кръжока по астрономия и имат телескоп х200.
9
0
 
3
 
! Отговори
Що за сведение преди 4 години
Научи се да правиш разлика между балкон и тераса, чак тогава давай сведения.
8
6
 
1
 
! Отговори
за сведение преди 4 години
Казва се балкон. На село му казват тераса.
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сменете телта и щипките за пране, забършете оттук-оттам антената за ефирна телевизия, боядисайте кълбото незаконни жици и забитата в най-близкото дърво ролка за простор. Плиснете легена с водата от прането на чорапи, така че да намокри възможно най-широк периметър и да закапе и по долните апартаменти. Изхвърлете бурканите със зимнина от миналата година, клонките от Цветница и елхата. Терасата светва моменталически.
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази статия не е за ***. *** не обича тераси- обича да ги усвоява, да остъклява и да боядиса своя етаж ярко розов на фона на жълтата мазила на съседа отгоре и синята- на съседа отдолу. Красива фасада на сградата? Айде нЕма нужда, каза ***, сипа ракийката и започна да оправя проблемите на държавата пред телевизора, който е сложил в остъклената си мизeрнa тераса. Междувременно хората в Лозенец засаждат цветя, искат да е красиво. Но гетото си е гето. Факт.
5
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако нямате сянка от дървета до блока, може да се облекчавате в банята.
4
1
 
4
 
! Отговори
опит преди 4 години
Босилек на терасата прогонва комарите.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Супер! Мацаш в розово, а блокът е в друг цвят и се чувстваш "освежен"! Кой ги предлага тези глупости? И да не забравите да изхвърлите вехториите!
2
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слагайте растения, после ще се чудите що ви хапят комарите и е пълно с буболечки. Растенията са магнит за буболечките, а изпаренията в допълнение събират и комарите и става страшно тогава, ще ви трябват поне няколко мрежи.
1
3
 
2
 
! Отговори
потърпевш преди 4 години
Перифразирайки един виц, Иван звъни на Петко- Ооо, Петко , къде се губиш , никакъв не те виждам. -Преди седмица на събрание на входа предложих да съберем по 5 лв и да освежим общите площи.-Че като ходих да те търся нищо не съм видял- Ами то и аз нищо не съм видял, вчера едвам си отворих едното око