Пилот заспа по време на полет, подмина летището със 78 км

Той бил единственият човек на борда
25 юни 2019 20:10, Нели Христова
18
Пилот заспа по време на полет, подмина летището със 78 км

Стоките, натоварени на самолета Piper PA-31-350 трябвало да стигнат от Тасмания до остров Кинг в Австралия. Но вместо това, пилотът на машината пропуснал летището защото... заспал.

Според разследване на властите, мъжът нямал време за почивка през последните 24 часа. Той бил подложен на "остри нива на умора" и заспал при сутрешен товарен полет. Полотът бил единственият човек на борда на самолета. Събудил се 78 километра след като подминал ленището.

Ръководителите на полетите, както и други пилоти в района безуспешно се опитвали да се свържат с него. Когато се събудил от дрямката, мъжът веднага осъзнал грешката си и безопасно се върнал на остров Кинг.

Според разследващите, прогарамата му била толкова натоварена, че дори и да е успял да подремне в кратката си почивка, пилотът все пак щеше да е изморен, а това щеше да се отрази на способностите му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
3
 
! Отговори
tamada преди 4 години
До Анонимен 6"Така е при капитала . За повече пари по малко сън. При соца . Е точно обратно."Обратното друг път. Почети малко спомени на пилоти от соца - всички споменават умората, особено по време на летния сезон. Най-голямата катастрофа с Ту-154 край Учкудук през 1985 е точно заради това - преумора, даже най-вероятно са заспали и при събуждането не са могли да реагират адекватно.
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Полотът бил единственият човек на борда на самолета. Събудил се 78 километра след като подминал ленището."ПОлотът и леНището... то и автора на статията е заспал докато я е писал."...прогарамата му била толкова натоварена..."ПрогАрамата на *** е тежка.Тежкаааа.
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е Индиана Джоунс - той се събуди в един филм в самолета
11
1
 
22
 
! Отговори
Люляче преди 4 години
А пък в ивконито шоферите карали по две командировки на ден София-Варна - София ,щото няма персонал
10
1
 
21
 
! Отговори
Anonimen преди 4 години
И те са хора. Явно е изнемогвал. Началниците си мислят че могат да карат хората ту на дневна ту на нощна безобразие. Айде ако си в някой цех ще заспиш и ще оплескаш поръчката но как може и на пилотите. Той че не се е обадил че му е зле не е. ама като цяло практиката е порочна.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес-беге, вие сте енциклопедия! Който иска да се научи на пунктуация, трябва здраво да чете днес-беге и да прави обpатното :D
8
1
 
28
 
! Отговори
Anonimen преди 4 години
Ужас! Носят отговорност за хора.Като не им понася да го казват навреме..Аз съм против тия полети по нощите. Тоя свят е полудял за пари.Експлоатират всички работещи включае и пилотите. Само полицията, пожарната и спешна помощ трябва да имат нощни смени.Всичко друго е капиталистическо изтезание.
7
0
 
12
 
! Отговори
ц-ц-ц преди 4 години
Става ясно, че модерните самолети сами се карат, а пилота разговаря с кулата хахаха
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е при капитала . За повече пари по малко сън. При соца . Е точно обратно. Малко се работи и малка заплата се взима. Но се сми редовно и до обят.
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Икономията при капитализма е майка на мизерията и катастрофите. Няма как с един пилот да гониш време и доставка. Тези не спазват ли правилата за отмора на пилотите. Кой ги контролира. Ами ако беше катастрофирал и беше избил хора на земята кой щеше да отговаря бе Мръ.сни Капиталисти. В правилника за полети пише черно на бяло че повече от 10 часа никой няма право да управлява самолет. Този на 24 часов режим ли е бил. Ако беше на голям самолет а не на тази бръмчалка щяха да са 2-*** пилоти.
4
1
 
25
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
По радио честотата:От кулата: - Мей-дей, мей-дей!От пилотската кабина: - Хър-мър, хър-мър...
3
2
 
13
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
До Анонимен 2Няма да се обади ИТ гуруто,изяли са го акулите на вечеря гарниран със картофки
2
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е този сиднито да обясни колко пачки правят за нула време, пък те нямали втреме да спат.
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не е пипал алкохол нали ?????