14 начина да проявите любезност в различните държави

Не подарявайте слънчогледи в Русия
7
14 начина да проявите любезност в различните държави
Снимка: pexels

Всеки народ има своите традиции и обичаи. Културата на хората по света е толкова пъстра и цветна, че някои културни навици за едни са непонятни за други. Ако обичате да пътувате често не само извън нашата страна, но и отвъд границите на Европа трябва да знаете, че има специфични начини, по които можете да проявите любезност в различните страни по света.

Ето как да не обидите различните народи.

Не оставяйте клечките си нагоре в Япония

Когато приключите с храненето в Япония, никога не оставяйте клечките с острите върхове нагоре в купата. Това напомня на погребални традиции при японците, при които се оставя купа с ориз и клечки за мъртвия.

Винаги събувайте обувките си във Виетнам

Когато сте на гости във Виетнам и ви поканят в дома си, винаги събувайте обувките си на входната врата, за да не обидите домакините.

Следвайте дрескода в Саудитска Арабия

Няма значение дали сте съгласни с нормите в облеклото в тази част на света или не. Ако сте там, трябва да ги спазвате. Това важи най-вече за жените. В Саудитска Арабия жените задължително трябва да носят шал на главата си, както и дълга рокля, ако искат да посетят определени места, джамия например.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
Любезностите трябва да са реципрочни, неуважаеми европейски политици! Щом жените ще се покриват в арабски и подобни страни, редно е в Европа да се откриват, а не в Лондон да срещаш повече забулени, отколкото в Истанбул, например.
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Няма значение дали сте съгласни с нормите в облеклото в тази част на света или не. Ако сте там, трябва да ги спазвате."В същото време ония като се домъкнат тук, не смятат че трябва да спазват нашите норми, а започват да налаг техните. Защо?? Политиците и управляващи, към вас ми е въпроса!!!
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евроатлантическите ценности скоро ще обезмислят всички възможни културни обичаи в световен мащаб
3
1
 
8
 
! Отговори
Тропици преди 4 години
Ако не носиш облекло, което покрива цялото тяло, ще се опечеш като прасе.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"В Саудитска Арабия жените задължително трябва да носят шал на главата си, както и дълга рокля, ако искат да посетят определени места, джамия например."Или ако не искат, да посетят реанимацията ...
1
0
 
21
 
! Отговори
AAA преди 4 години
демек не забрявайте чаршафа като летите кам Саудитска арабия :D